Chiar daca postez destul de rar supe sau ciorbe , nu exista saptamana in care sa nu le gatesc. Duminica fara supa nu e duminica , iar in celelalte zile , foarte rar se intampla sa nu gatesc cate-o ciorbita .
Ingrediente :
- 700 g carne fazan ( eu am folosit piept )
- 3 morcovi
- 1 radacina pastarnac
- 2 radacini patrunjel
- 1 gulie mica
- 1 ardei verde
- 1 ardei rosu
- 2 cepe potrivite
- 50 g orez
- 4 l apa
- sare
- piper
- 1 legatura frunze de patrunjel
- 200 ml smantana pentru gatit
- ardei iute ( optional )
Spalati bine bucatile de carne ( eu am avut doua bucati de piept , insa la fel de bine puteti folosi si pulpe ) , apoi le puneti la fiert intr-o oala cu 4 l apa si o lingurita de sare grunjoasa. Lasati sa fiarba la foc mic circa 30 de minute , timp in care aveti grija sa adunati spuma care se formeaza deasupra .
Curatati legumele , le spalati , apoi le taiati cubulete micute si le adaugati in oala in care ati fiert putintel carnea.
Acoperiti oala cu un capac si lasati totul sa fiarba circa 40 min .
Scoateti apoi bucatile de piept pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca .Dupa ce s-au racit , le taiati in bucati potrivite si le puneti inapoi in ciorba .Adaugati si orezul , condimentati cu sare si piper si mai lasati totul la fiert circa 10-15 min maxim.
Stingeti focul , adaugati patrunjelul tocat marunt si lasati ciorba sa stea circa 10 minute.
Smantana o puteti adauga in momentul in care ati adaugat patrunjelul sau o puteti pune separat in boluri micute din care fiecare se poate servi atunci cand mananca ciorba .
Mai puteti adauga putin otet sau ardei iute .
Pofta buna !!!
Mmm, ce delicatesa!!!Cred ca e tare delicioasa!Pup!
:):) Noua nu ne prea place pieptul fiert din supa si atunci trebuie sa fac mereu cate ceva din el !! 😉 Merge perfect in ciorbite !!
Nu am mancat niciodatã fazan, dar e o delicatesã din cate aud:)ce ai pregãtit din restul?
Atunci cand intru in posesia unui fazan 🙂 , prefer sa-l pastrez ptr supa .Ptr mine cea mai buna supa este cea de fazan , dar mai poti prepara multe altele din el !! Cum ar fi :
https://catkitchen.wordpress.com/2011/05/22/supa-de-fazan/
https://catkitchen.wordpress.com/2011/05/24/pate-din-carne-de-fazan/
https://catkitchen.wordpress.com/2012/03/01/piept-de-fazan-cu-sos-de-visine/
foarte bun !! si foarte frumoase fotografii si sugestive !!! mai ramine sa gasim fazan !!!!!
Ma bucur ca-ti place si chiar mi-as dori sa gasesti intr-o zi fazan !! ;)Eu am mare noroc ca-i aduce tatalui meu o cunostinta !!
Carnea de fazan este minunata!
Pup!
Asa este !! 🙂
Pacat ca sotul meu nu are voie sa manance vanat ca as incerca-o! Arata super!
Offff , imi pare rau sa aud asta !! 😦
N-am facut niciodata ciorbita din fazan… Doar supa am incercat-o, ptr ca ne place foarte tare. Data viitoare voi face si eu ciorbita, ca tare bine arata!
Trebuie neaparat sa incerci si ciorbita !!
Wow ce bunatate de ciorba!Trebuie sa recunosc ca nu am mancat dar o sa incerc cu prima ocazie!
La noi nu exista saptamana fara ciorbita !!
Ioi ce supa 🙂 Si la noi se gateste „zeama” la doua zile 🙂 In ultima vreme am incercat o gramada de combinatii 🙂
Oare cum e carnea de fazan?! Nu am mancat niciodata 😦
Te pup ♥
Si la noi !!! 😉 :))) E foarte gustoasa, daca ai ocazia , incearc-o neaparat !!!
Nici eu nu am mancat carne de fazan, dar gust de la tine 🙂 Arata tare bine!
Deci , tind sa cred ca sunt ffff norocoasa ca am asemenea ocazii !! 😉
Acum as veni la tine pentru o ciorba calda si buna!
Te astept !!!! 🙂
interesant si tare frumos, chiar daca nu prea mananc eu carnita 🙂
te pup draga mea :*
Multumesc Emily !!!
O minunatie…plina de arome si armonie! Intr-un cuvant …un deliciu!
Cosmin, ma bucur ca-ti este pe plac !!! 😉
[…] 12.Ciorba de fazan […]