Ciorba de fazan


Chiar daca postez destul de rar supe sau ciorbe , nu exista saptamana in care sa nu le gatesc. Duminica fara supa nu e duminica , iar in celelalte zile , foarte rar se intampla sa nu gatesc cate-o ciorbita .

Ingrediente :

  • 700 g carne fazan ( eu am folosit piept )
  • 3 morcovi
  • 1  radacina pastarnac
  • 2 radacini patrunjel
  • 1 gulie mica
  • 1 ardei verde
  • 1 ardei rosu
  • 2 cepe potrivite
  • 50 g orez
  • 4 l apa
  • sare
  • piper
  • 1 legatura frunze de patrunjel
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • ardei iute ( optional )

Spalati bine bucatile de carne ( eu am avut doua bucati de piept , insa la fel de bine puteti folosi si pulpe ) , apoi le puneti la fiert intr-o oala cu 4 l apa si o lingurita de sare grunjoasa. Lasati sa fiarba la foc mic circa 30 de minute , timp in care aveti grija sa adunati spuma care se formeaza deasupra .

Curatati legumele , le spalati , apoi le taiati cubulete micute si le adaugati in oala in care ati fiert putintel carnea.

Acoperiti oala cu un capac si lasati totul sa fiarba circa 40 min .

Scoateti apoi bucatile de piept pe o farfurie si lasati-le sa se raceasca .Dupa ce s-au racit , le taiati in bucati potrivite si le puneti inapoi in ciorba .Adaugati si orezul , condimentati cu sare si piper si mai lasati totul la fiert circa 10-15 min maxim.

Stingeti focul , adaugati patrunjelul tocat marunt si lasati ciorba sa stea circa 10 minute.

Smantana o puteti adauga in momentul in care ati adaugat patrunjelul  sau o puteti pune separat in boluri micute din care fiecare se poate servi atunci cand mananca ciorba .

Mai puteti adauga putin otet sau ardei iute .

Pofta buna !!!

Articolul următor
Lasă un comentariu

25 comentarii

  1. Mmm, ce delicatesa!!!Cred ca e tare delicioasa!Pup!

    Răspunde
  2. Nu am mancat niciodatã fazan, dar e o delicatesã din cate aud:)ce ai pregãtit din restul?

    Răspunde
  3. Gratiela

     /  9 Noiembrie 2012

    foarte bun !! si foarte frumoase fotografii si sugestive !!! mai ramine sa gasim fazan !!!!!

    Răspunde
  4. DiaMar bucataria galbena

     /  9 Noiembrie 2012

    Carnea de fazan este minunata!
    Pup!

    Răspunde
  5. Pacat ca sotul meu nu are voie sa manance vanat ca as incerca-o! Arata super!

    Răspunde
  6. N-am facut niciodata ciorbita din fazan… Doar supa am incercat-o, ptr ca ne place foarte tare. Data viitoare voi face si eu ciorbita, ca tare bine arata!

    Răspunde
  7. Wow ce bunatate de ciorba!Trebuie sa recunosc ca nu am mancat dar o sa incerc cu prima ocazie!

    Răspunde
  8. Ioi ce supa🙂 Si la noi se gateste „zeama” la doua zile🙂 In ultima vreme am incercat o gramada de combinatii🙂
    Oare cum e carnea de fazan?! Nu am mancat niciodata😦

    Te pup ♥

    Răspunde
  9. Nici eu nu am mancat carne de fazan, dar gust de la tine🙂 Arata tare bine!

    Răspunde
  10. Acum as veni la tine pentru o ciorba calda si buna!

    Răspunde
  11. interesant si tare frumos, chiar daca nu prea mananc eu carnita🙂
    te pup draga mea :*

    Răspunde
  12. O minunatie…plina de arome si armonie! Intr-un cuvant …un deliciu!

    Răspunde
  13. Cosmin, ma bucur ca-ti este pe plac !!!😉

    Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: