Supa crema de telina


Supa crema de telina cu ciuperci uscate

Aceasta supa crema de telina se poate prepara in multe variante, insa eu am ales s-o pregatesc in cea fara prajeli de nici un fel. Cat putem elimina prajelile din farfuriile noastre,de ce sa n-o facem? 🙂

Ingrediente:

  • o telina potrivita
  • o ceapa mare
  • praz (o bucatica de circa 10 cm)
  • supa de gaina
  • sare
  • piper
  • 200 ml smantana pentru gatit
  • ciuperci de padure uscate
  • ulei de masline
  • fulgi de chili

Curatati telina si taiati-o cubulete.Ceapa o curatati si-o taiati in sferturi,iar prazul rondele.Le puneti apoi pe toate la fiert in supa de gaina.Supa trebuie sa acopere bine legumele.

Adaugati putina sare si lasati totul sa fiarba la foc mic,iar din cand in cand mai adaugati putina supa.In timpul fierberii legumele trebuie sa fie mereu acoperite cu lichid.

Cand legumele sunt fierte bine, folositi blenderul pentru a le transforma intr-o crema fina.Adaugati la final smantana,iar daca considerati ca supa crema a iesit prea consistenta,puteti adauga inca putina supa de gaina.

Amestecati bine totul,puneti supa in farfurii,picurati cativa stropi de ulei de masline,rasnitati niste fulgi de chili,apoi serviti cu ciuperci uscate deasupra si feliute prajite de bagheta.

Supa crema de telina servita cu ciuperci de padure uscate

Pofta buna!!!

Reclame

2 gânduri despre “Supa crema de telina

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s