Cornulete cu ciocolata amaruie si migdale


Aceste cornulete mereu imi aduc aminte de copilarie si de zilele in care mami ni le facea , iar noi le savuram cu atata pofta , iar de cand am inceput sa le fac eu , pot spune ca mi-a placut atat de mult acest aluat incat ori de cate ori am pofta de cornulete  le fac dupa aceasta reteta .  Jonglez  doar putin cu umplutura , ceea ce puteti face si voi . Le puteti umple cu gem , rahat , nuca sau mac, si de ce nu , cu ciocolata , asa cum am facut eu de aceasta data .

Ingrediente :

  • 250 ml lapte
  • 600 g  faina
  • 4 linguri migdale macinate
  • 15 g drojdie
  • 100 g zahar
  • 100 ml ulei
  • 2 oua intregi
  • 100 g ciocolata amaruie ( eu am folosit Bellarom de la Lidl cu 72% cacao )
  • 30 g fulgi de migdale (ptr ornat)
  • 1 albus de ou
  • 200 g zahar ( ptr sirop)
  • 150 ml apa  ( ptr sirop)
  • 2 linguri sirop de menta

Puneti intr-un bol 5 linguri de lapte caldut si dizolvati drojdia.  Laptele ramas  si zaharul il puneti intr-un castron mai mare si amestecati pana se dizolva tot zaharul.   Adaugati drojdia, uleiul, ouale intregi si faina amestecata cu migdalele macinate . Amestecati cu grija totul pana vedeti ca aluatul nu se mai lipeste de marginile castronului . Daca mai este usor lipicios si inca nu se desprinde de castron , mai puteti adauga cate-o lingura de faina. Lasati apoi aluatul la dospit 30 de minute.

Dupa ce a stat la dospit , puneti  aluatul pe masa tapetata cu faina si framantati-l 2-3 minute , apoi impartiti-l in 6 sau 8 mingiute .Daca doriti cornuletele mai mici , il impartiti in 8 ,iar daca le doriti putin mai maricele , sunt suficiente 6 mingiute.

Luati pe rand fiecare mingiuca din aluat si intindeti-o cu sucitorul intr-o foaie rotunda.Fiecare foaie se taie in 8 triunghiuri in care puneti la baza fiecaruia  ciocolata rupta in bucatele mici . Daca aveti mai multa rabdare , puteti rade ciocolata , eu se pare ca nu am avut si mi-a fost mai usor sa o rup bucatele micute , iar daca nu va place ciocolata amaruie , puteti folosi ciocolata preferata de voi .Rulati fiecare triunghi de la baza spre centru, apoi le puneti intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Procedati la fel cu fiecare mingiuca de aluat . Bateti spuma albusul de ou , ungeti fiecare cornulet pus in tava , apoi lipiti pe fiecare cativa fulgi/bucatele de migdale .Daca doriti cornuletele simple , renunatati la aceasta etapa. Bagati tava cu cornulete in cuptorul preincalzit pentru 20 -25 de minute.

Cat timp cornuletele sunt in cuptor , faceti un sirop din zahar si apa ( 200 g + 150 ml ) .Cand siropul incepe sa clocoteasca  , stingeti focul si adaugati cele doua linguri de sirop de menta ;).

Cand cornuletele sunt usor rumenite , le scoateti din cuptor si le bagati pentru cateva secunde pe fiecare in siropul fierbinte .Le puneti apoi pe un platou si le lasati se se raceasca.

Serviti cornuletele cu mare pofta alaturi de o portie generoasa de lapte … :)) …

Pofta buna si zile pline de rasfat !! 🙂

31 de gânduri despre “Cornulete cu ciocolata amaruie si migdale

  1. Cu migdale si ciucalata, cornuletele sint pe gustul meu… Dar vreau si eu laptic proaspat de la vacuta, din cel pe care ti-l aduce Simona… ce pofta mi s-a facut…

  2. Superbe si vreau sa fac si eu dar ma lasi sa folosesc nuci, ca aaaam?
    Am facut si eu cu multe umpluturi, dar cu ciocolata pura, nu, asa ca abia astept:))
    Pupici!

    • Heiiiiii , ce ma bucur ca-ti plac !!! Foloseste tu nuci ca nu ma supar , eu insa nu voi folosi niciodata cred , ca nu-mi plac !!! :((( Cine ma poate intelege oare ?:)
      O seara frumoasa , Vasi draga !! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s