Ciuperci picante cu taitei de orez


 

Ciuperci picante cu taitei de orez

Este pentru prima data cand cumpar ciuperci shimeji, si nu pentru ca as fi avut motive sa nu le cumpar,ci pentru ca nu am gasit in magazinele noastre pana acum. Daca gasiti sa le cumparati si nu le-ati incercat inca, vi le recomand, mie mi-au placut tare mult!

Ingrediente:

  • 150 g ciuperci shimeji brune
  • 150 g ciuperci shimeji albe
  • 50 g unt
  • 3-4 lingui ulei masline
  • o ceapa micuta
  • praz (o bucatica de circa 10 cm)
  • 1/2 lingurita ghimbir macinat
  • 200 g rosii cherry decojite si pastrate-n bulion cu busuioc, mult busuioc 🙂 ( sper ca anul acesta sa reusesc sa postez reteta acestor rosioare)
  • 1/2 lingurita dulceata de ardei iute
  • sare
  • piper
  • 4 catei usturoi
  • 300 g taitei de orez

 

 Pregatiti taiteii de orez conform instructiunilor de pe pachet, iar intre timp puteti prepara ciupercutele picante.

Curatati si tocati ceapa marunt.La fel procedati si cu prazul,apoi le caliti pe ambele in untul topit,uleiul de masline si dulceata de ardei iute,circa 5 minute. Adaugati rosiile in bulion,ghimbirul si usturoiul curatat si ras pe razatoarea mica. Condimentati cu sare si piper si lasati totul pe foc inca 5 minute.Adaugati apoi ciupercile spalate si curatate de codite. Lasati totul pe foc pana sosul scade, iar cand sunt gata, daca mai este necesar,puteti adauga inca putina sare si piper.

Dupa ce taiteii au fiert, ii strecurati, apoi ii serviti alaturi de aceste minunate ciupercute picante.

Ciuperci picante cu taitei de orez

 

Pofta buna!

 

4 gânduri despre “Ciuperci picante cu taitei de orez

Lasă un comentariu