Focaccia cu ardei si dovlecel


Focaccia cu dovlevel si ardei

Astazi doar o simpla focaccia pentru atunci cand avem timp sa ne jucam putin cu aluatul … 🙂

Ingrediente:

  • 20 g drojdie proaspata
  • o lingurita zahar
  • 500 g faina
  • o lingurita sare
  • 250 ml apa
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei kapia

Puneti drojdia intr-un castronel.O maruntiti in cazul in care folositi drojdie proaspata.Adaugati zaharul si jumatate din apa (125 ml),apa trebuie sa fie calduta.Amestecati totul pana drojdia se dizolva,apoi lasati sa stea circa 10 min.

Intr-un castron mai mare puneti faina amestecata cu sarea, apoi faceti o adancitura in mijloc si adaugati drojdia dospita, doua linguri de ulei de masline si restul de apa calduta,iar cu o lingura de lemn amestecati cu grija pana se incorporeaza toata faina.Framantati aluatul circa 10 minute adaugand cate putina faina pentru a nu se prinde de castron si maini. Il acoperiti  apoi cu un prosop de bucatarie si-l lasati la dospit, intr-un loc caldut, pana-si dubleaza volumul.

Dupa ce acesta a crescut, asezati-l pe masa presarata cu faina si framantati-l 3-5 minute.Intindeti apoi aluatul cat suprafata tavii in care-l coaceti si-l puneti in tava unsa cu ulei si tapetata cu putina faina. Intepati toata suprafata aluatului cu o furculita si lasati-l sa se odihneasca circa 10 minute.

Spalati dovlecelul si-l taiati rondele,iar kapia inele subtiri. Aranjati apoi feliile de dovlecel si inelele de ardei cum doriti. Presarati sare,piper si stropiti totul cu uleiul de masline ramas. Bagati tava in cuptorul preincalzit si coaceti focaccia circa 30-35 minute.

Focaccia cu ardei si dovlecel

Pofta buna!!!

 

Lasă un comentariu