Omleta cu rucola si branza


Nu stiu cum stati voi cu timpul , insa eu se pare ca stau tot mai rau. Astept mereu cu nerabdare sfarsitul de saptamana ,  iar de cele mai multe ori  il astept ptr a putea face ceva mai deosebit pentru noi , dar nu in ultimul rand ,ceva deosebit  pentru voi . Chiar  daca  nu reusesc mereu asta deoarece si aceste zile  se aglomereza si mi-e imposibil sa mai fac cate ceva , atunci imi propun sa incerc si peste saptamana cate-o reteta , insa atunci apare alta problema . Pozele facute seara tarziu nu ma multumesc intotdeauna.

Asa s-a intamplat cu aceasta omleta / frittata sau cum vreti voi sa-i spuneti ,  facuta la ceas tarziu cu emotia si speranta ca pozele vor fi reusite !!!

Sper din suflet sa va placa ceea ce a iesit !!

Ingrediente:

  • 8 oua
  • 70 g rucola
  • 16 bucatele branza miez de lapte
  • 3 fire ceapa verde , taiate rondele
  • 1/2 ardei gras rosu , taiat marunt
  • 50 g unt
  • sare
  • piper

Treceti rucola printr-un jet de apa , apoi o lasati la scurs intr-o strecuratoare.

Ungeti o tava rotunda cu unt si bagati-o in cuptorul preincalzit pana acesta se topeste  .
Scoateti apoi tava , presarati ceapa verde si ardeiul si lasati-le in cuptor pentru 5 minute.

Intr-un bol potrivit , spargeti ouale si le bateti cu putina sare si piper .

Dupa ce au trecut cele 5 minute, scoateti din noua tava din cuptor, puneti frunzulitele de rucola peste ceapa si ardeiul din tava , preasarati putina sare peste acestea , apoi  aranjati bucatelele de branzica peste rucola si turnati usor ouale batute .

Bagati tava in cuptor si lasati omleta circa 15 minute.

Incercati cu o scobitoare daca aceasta este facuta .

Cand este gata , stingeti focul si lasati-o sa stea in cuptor inca 10 minute , apoi o taiati feliute si o serviti .

Pofta buna !!!

Mai gasiti pe blog si urmatoarele variante :

31 de gânduri despre “Omleta cu rucola si branza

  1. De la o vreme chiar nu stiu ce sa fac: sa ma uit la reteta sau la poze? Au iesit superbe!!! Oricum de la ora 15.00 nu mai e lumina buna pentru poze… sa le vezi pe ale mele (din pacate chiar pentru ziua de maine, cand speram sa imi iasa bine)!

  2. Magda…pozele sunt superbe, chiar nu are rost sa-ti faci griji in privinta lor! Eu din pacate in timpul saptamanii nu mai pot poza nimic…inca, astept sa ma dotez si eu cu ceva :)) Deci tu stai chiar foarte bine;)
    Preparatul e pofticios rau, ar fi un mic dejun ideal pentru mine! Pup cu drag!

  3. Chiar mă întrebam la ce aș mai putea folosi rucola, dar nu mi-a trecut prin cap să o bag în omletă. Super ideea, îmi place. Și-mi plac și fotografiile de pe blogul tău.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s