Piept de fazan cu sos de visine


Combinatia de fructe cu diferite tipuri de carne imi place la nebunie !!!! ….. iar sosul de visine il ador , dar asta o stiti deja 😉 , insa sper sa va placa  si voua atat de mult , incat sa nu mai stati prea mult pe ganduri 🙂 si sa o incercati !!!

Ingrediente :

  • 1 fazan de circa 1 kg
  • 5 linguri ulei de masline
  • 1 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 vf lingurita boia
  • 1 ceapa micuta
  • 1 morcovel micut , taiat rondele
  • 50 g bacon,  feliat subtire
  • 50 g unt
  • zeama de la o lamaie
  • sos de visine ( reteta o gasiti aici !!! )

Spalati bine fazanul , apoi tamponati-l cu servete de bucatarie .

Intr-un bol micut  puneti uleiul cu sarea , piperul si boiaua ,amestecati bine, apoi ungeti fazanul  pe toate partile.

Amestecati rondelele de morcov cu baconul feliat si umpleti fazanul cu acestea.Introduceti si ceapa intreaga in mijlocul compozitiei din interiorul fazanului si prindeti deschizatura cu 3-4 scobitori .

Ungeti o tava termorezistenta cu unt , puneti fazanul in tava , stropiti-l cu zeama de lamaie si 1/2 cana apa fierbinte , acoperiti tava cu folie de aluminiu , apoi bagati tava in cuptorul preincazlit ptr 60 de minute.Daca fazanul este mai batranel 😦 , il lasati la cuptor atat cat este nevoie.

Scoateti tava din cand in cand din cuptor si mai stropiti fazanul cu sosul din tava , iar daca acesta a scazut prea tare , il stropiti din nou cu putina apa fierbinte si-l intoarceti de pe-o parte pe cealalta .

Cand este aproape gata , luati folia de deasupra si lasati-l inca 10 minute sa se rumeneasca putin .

Cand acesta este gata , il lasati putin sa se raceasca , apoi il serviti cu sos de visine si gnocchi , asa cum am facut noi , sau il puteti servi cu orice altceva poftiti !!!

POFTA BUNA !!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

29 comentarii

  1. E cam devreme pentru o feliuta cu sosuletul ala rosu, dar cum n-am mincat fazan niciodata, ma sacrific si servesc cu placere… Arata de milioane… Pupici !

    Răspunde
  2. Daca nu am prins fazanul… poftesc la pozele tale. Pup

    Răspunde
    • Cand am facut postarea , m-am gandit la tine si la fazanul din curte :)))) …. nu ma incanta prea tare pozele , dar inspiratia de atunci nu mi-a oferit mai mult de atat !! :((

      Răspunde
  3. hihi, ma gandeam euuu! minunata combinatie! te pup cu drag, de Martisor!

    Răspunde
  4. Aaaaaa… asta da combinatie!!! Pfa… si tocmai acum cand nu mai am fazani in congelator.. Trebuie sa ma pun pe „vanat” :)) Pupici

    Răspunde
  5. Arata senzational..nici eu nu am mancat fazan pana acum..si sincer sunt asa de curioasa unde gasesti tu tot felul de bunatati din astea exotice….

    Răspunde
    • Ma bucur ca-ti place !!! …. daca ai ocazia , merita sa incerci 😉 … eu sunt norocoasa ca am pe cineva care-mi bate la usa si-mi aduce fazanul 😉 !!!!!

      Răspunde
  6. O adevarata delicatesa ai facut!!! Iti doresc o primavara cat mai frumoasa, cu multa sanatate si numai bucurii!!!Pup cu drag!

    Răspunde
    • Ma bucur ca-ti place ce am facut 😉 …. MULTUMESC FRUMOS !!! O primavara frumoasa , parfumata si colorata iti doresc !!!

      Răspunde
  7. Ce bunatate ai aici! Unde gasisi pasarea asta rara? Pupici de Martisor!!

    Răspunde
  8. O primavara cu mult soare si plina de dragoste!

    Răspunde
  9. zilahi adela

     /  1 Martie 2012

    Hmmm, prezentarea e super!! O primavara frumoasa!

    Răspunde
    • Offfff , mie nu-mi place pezentarea , dar cum am spus , mai mult nu m-a ajutat imaginatia in acel moment !!! O primavara superba si tie !!!

      Răspunde
  10. Deci pt fazan era sosul delicios….Iti doresc o primavara plina de realizari si succese.

    Răspunde
  11. grozava combinatie!

    Răspunde
  12. fericit-o!!! cu fazan! cu visine! n-am mai mancat fazan din copilarie,cand primea tata de la prietenii lui vanatori!viu!!!!!

    Răspunde
    • Chiar sunt fericita atunci cand primesc fazani 😉 , asta ca sa nu spun cat sunt de fericita cand il arunc in oala pt supa :)))) ….

      Răspunde
  13. Andda

     /  4 Martie 2012

    Sosul de visine e preferatul meu,si in combinatie cu carnea e un deliciu:*

    Răspunde
  14. Cred ca e tare bun! nu am mancat niciodata dar arata super! duminica frumoasa.

    Răspunde
  1. Delicii pentru mesele festive ale sarbatorilor de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: