Ori de cate ori ma duc la magazinul naturist pe care-l avem in zona , nu rezist sa nu cumpar o punguta de paste Bio , iar de aceasta data le-am ales pe cele din spelta , insa mi-au placut la fel de mult si cele cu busuioc !!
Ingrediente :
- 250 g tagliatelle din spelta ( le puteti achizitiona de aici !! )
- 5 linguri ulei de masline
- 60 g unt
- 2 catei usturoi
- 500 g ciuperci pleurotus ( spalate , apoi rupte fasiute subtiri )
- 1 crenguta mica de rozmarin
- 2 fire usturoi verde
- 1 fir ceapa verde
- sare
- piper
Incingeti untul impreuna cu uleiul intr-o tigaie antiaderenta . Zdrobiti usturoiul ( cei doi catei ) , il puneti in tigaie si-l caliti 2 minutele .Adaugati rozmarinul si ciupercile rupte in fasii subtiri .Condimentati cu sare si piper , amestecati bine , apoi acoperiti tigaia cu un capac si lasati totul pe foc circa 15 minute.In tot acest timp , amestecati de 2-3 ori in tigaie.
Intre timp ,fierbeti tagliatellele conform instructuiunilor de pe pachet , apoi le scurgeti de apa .
Spalati usturoiul si ceapa verde , apoi le taiati rondele subtiri.
Dupa ce au trecut cele 15 minute , adaugati peste ciuperci , ceapa si usturoiul si mai lasati totul inca 5 minute.
Amestecati ciupercile cu tagliatellele scurse de apa , mai condimentati cu sare si piper daca este nevoie , apoi serviti .
POFTA BUNA !!
ce bine arata! super reteta! :*
Kadia , ma bucur ca-ti place !!!
Fix cum zici cu lungimea ;)) Pup
Credeam ca numa eu gatesc paste inainte de miel :))))))
Super delicioase iar pozele minunate!Scandurica aia e de mare efect,io inca n-am gasit 😦 !Pupici
Chiar au fost tare gustoase si fff usor de preparat , mai ales acum cand suntem asa aglomerate !! 😉 Si mie imi plac tare mult pozele , de data asta mi-au iesit :):):) …. scandurica asta pe o parte am vopsit-o alba ptr ca-mi plac gaurelele 🙂 , iar pe cealalta am lasat-o asa cum era 🙂 , deci e 2 in 1 !!! …. daca nu-ti gasesti scandurica , caut eu si-ti trimt !!! :):)
O portie si la mine daca-s cu ciuperci:)
O portie merge la tine !!! 😉
Teo , te rog, mai lasa-mi s si mie!!! 🙂 Arata grozav de bine!!
Adela , stai linistita , mai fac o tura !!! 😉
ce fain arata si ce pofta mi-ai facuuuuuut!
Ma bucur ca-ti plac !!! … poate faci si tu 😉 …
Foarte bine arata!Noi suntem fani paste!
Si noi papam saptamanal !!! 😉
Ce bunatate ai gatit tu aici… O portie a mai ramas si ptr mine?!
Pupici
Hmmmmm , nu prea a mai ramas , dar fac repede inca o portie !!! 🙂
Mmm, ce bunatati!Ce coincidenta!Astazi, amandoua am gatit cu ciuperci si rozmarin:)Pup!
E super combinatia !!!! 😉 … insa clatitele tale m-au dat gata !!! 😉
Foarte faine! Mai am 2 saptamani de cura si apoi ma servesc cu o portie!
Repede trec cele doua sapt !! 😉 Eu sper sa nu stiu vreodata ce e aia cura !! 🙂
Wow!! ohhh ma omori cu zile!!! :)))
Nu vreau asta !!!! 🙂
Cred ca zi dau doar de ciuperci, ceea ce ma incanta foarte tare! Arata super!
Stiu ca te incanta 🙂 , asa patesc eu la tine saptamanal , dau de bunatati cu ciuperci !!! 😉
Arara fantastic! Si noua ne plac pastele de spelta. Delicioase pastele preparate astfel!
Stiu ca gatesti in ultima vreme cu spelta 😉 si ma bucur enorm ca-ti place ce am gatit eu !! 😉
Arată tare bine pastele si tot ce-am gasit la tine!
Sarbatori fericite!Hristos a inviat!
Ma bucur ca-ti place ce ai gasit la mine 🙂 .Sarbatori fericite si tie !!!
[…] Tagliatelle din spelta cu ciuperci si rozmarin . […]