Tagliatelle cu busuioc in sos tomat


Cumparasem in urma cu cateva saptamani de la un magazin naturist , din curiozitate , o punga de tagliatelle cu busuioc , iar astazi dupa o zi plina de munca si fara nici un spor sa mai fac cine stie ce pentru cina , m-am gandit sa fac aceste tagliatelle si sa le servesc alaturi de un sos tomat .

Ingrediente :

  • 250 g tagliatelle cu busuioc
  • 4 linguri ulei de masline
  • 3 catei de usturoi , tocati marunt
  • 7-8 frunzulite proaspete de busuioc
  • 4 rosii maricele
  • 1 lingura pasta de rosii
  • sare
  • piper
  • 20 g unt

Incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti usturoiul  2 minute.

Intr-o craticioara mica puneti apa la fiert si opariti rosiile cateva minte , apoi le scurgeti de apa si le curatati de pielita . Le taiati cubulete si le adaugati impreuna cu busuiocul tocat marunt , peste usturoiul calit.

Condimentati cu sare si piper si lasati totul pe foc , circa 15 minute .

Intre timp ,fierbeti tagliatellele ” al dente ” in apa clocotita , timp de 4 minute.

Dupa ce au fiert , le scurgeti de apa , adaugati untul si amestecati usor.

Le puneti in farfurii si le serviti cu sos tomat fierbinte.

POFTA BUNA !!!!

15 gânduri despre “Tagliatelle cu busuioc in sos tomat

      • Caut burta de vaca de citeva zile prin oras si ma voi duce azi sa caut pe la Chinezi caci le place si lor sa gateasca burta de vaca facuta altfel, bineintales.

      • si eu care credeam ca deja ai papat ciorbita de burta 🙂 ….. dar vine momentul ca se vede ca ti-e tare pofta 😉 …. si eu astept destul de mult pana gasesc proaspata ca sa pot face , nu mereu gasesc :(:( , dar si cand gasesc si fac , papam cu o pofta de zile mari !!!

  1. Sint multi Chinezi si emigranti care le place burta de vaca si nu se gaseste usor de cumparat.Nu mai spun proaspata caci ar fi un miracol sa fie prin alimentarele de aici care vind de toate si nu sint specializate ca in Europa unde gasesti pete de legume si fructe,hale de pesti si carnuri etc.In Montreal sistemul este European iar in restul Canadei,SUA se vinde de toate intr-un singur mega-magazin.

Lasă un comentariu