Sos de patrunjel


Am mai spus si in postarile trecute cat de mult ne plac sosurile , deci nu o mai spun si acum 🙂 , ci scriu repede reteta ultimului sos papat alaturi de …… hmmmmm , cred ca maine va voi dezvalui alaturi de ce 😉 ….

Ingrediente :

  • 50 g unt
  • 35 g faina
  • 500 ml supa de carne
  • 1 legatura de patrunjel , tocat marunt
  • 1 lingura de marar , tocat marunt
  • 1 galbenus
  • 4 linguri de smantana ptr gatit
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • sare
  • piper

Topiti untul intr-o craticioara micuta , apoi adaugati faina , amestecand mereu.Turnati treptat supa de carne si fierbeti amestecand tot timpul ptr a nu se forma cocoloase.

Lasati sosul sa clocoteasca 2-3 minute la foc mic , continuand sa amestecati in el.

Cele 4 linguri de smantana le amestecati bine cu galbenusul si zeama de lamaie.

Adaugati in sos patrunjelul si mararul , apoi compozitia de smantana .

Potriviti de sare si piper dupa gust si mai lasati sa dea 2-3 clocote .

Serviti sosul alaturi de ce doriti .

POFTA BUNA !!!

23 de gânduri despre “Sos de patrunjel

  1. Mmmm.. dupa miros am venit! Acum sa vad cu ce ne servesti maine.. ca nu scapi de mine la masa! Te pup si.. imi plac foarte mult sosurile tale, dar cred ca ti`am mai spus!

  2. eu prefer sosul de marar,dar,deoarece acest sos are si mararul in compozitie,sunt convinsa ca e delicios….
    astept cu nerabdare ziua de maine(azi) sa vad cu ce l-ai „asortat”….sunt foarte curioasa…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s