Mousse de cafea si ciocolata


In primul rand vreau sa-i multumesc din suflet lui Anto ptr premiul castigat , ci anume : Meniul Perfect by Gordon Ramsay , carte pe care am rasfoit-o de nenumarate ori si din care am fff multe retete care stau la rand  !!!!

Despre aceasta reteta pot sa va spun ca  nu este prima pe care am facut-o din aceasta carte , insa se pare ca e prima pe care reusesc sa o postez !! Atunci cand sunteti in criza de timp , dar totusi va doriti sa faceti ceva dulce , merita sa o incercati !!

Ingrediente :

  • 200 g ciocolata neagra ( 60-65% cacao )
  • 250 g branzica mascarpone
  • 2 linguri zahar pudra
  • 2  lingurite rase de cafea solubila + 1 lingura apa calduta ( G a folosit 4 linguri de cafea espresso , tare si rece  )
  • 200 ml smantana ptr gatit
  • 1 vf lingurita zahar vanilat
  • coacaze negre
  • biscuiti

Ciocolata o rupeti bucatele si o topiti la bain-marie .Cand aceasta este topita , luati vasul de pe foc si o lasati sa se raceasca.

Mixati branzica mascarpone cu zaharul pudra pana aceasta devine pufoasa.Amestecati cafeaua solubila cu apa calduta , apoi o puneti in compozitia de branza si mai mixati putin.Adaugati si ciocolata topita si racita si amestecati bine totul .

Separat , intr-un alt bol , mixati 150 ml smantana pana aceasta se ingroasa , apoi o amestecati cu compozitia de branza si ciocolata .

Puneti mousse-ul in cescute si lasati-l la frigider pana a doua zi .

Inainte de a-l servi , mixati cantitatea de smantana ramasa ( 50 ml ) cu zaharul vanilat si ornati fiecare cescuta cu un mot de smantana .

Ptr ca orice combinatie cu ciocolata este mult prea dulce ptr mine 🙂 , am hotarat sa adaug acestui mousse cateva bobite de coacaze negre ( reteta lui G era fara acestea) .

 Iar acum , ce ziceti daca Gordon va serveste pe fiecare cu cate-o portie din mousse-ul facut de mine !!! :);)

POFTA BUNA !!!!

50 de gânduri despre “Mousse de cafea si ciocolata

  1. Desertul arata pur si simplu minunat! Eu sunt topita dupa cafea si orice desert care o include suna mai mult decat tentant pentru mine. Cu siguranta am sa fac si eu acest mousse.

  2. Nu stiu ce am zice noi daca ne-ar servi vulgarul de Gordon, dar stiu ce ar zice el la vazul mousse-ului tau! Numai nu stiu daca e frumos sa scriu asta… „That looks fucking good!”

  3. oh la la, ce bine arataaaaaaa! un desert minunat si super delicios!
    Imi place cum i-ai pus canuta in brate :)))
    te pup scumpa mea si-ti doresc din suflet sarbatori fericite, pline de lumina si caldura!

    • Pai cartea e super interesanta , iar eu am vrut s arat desertul lui G ( poza cu acele cupe micute de jos din pagina ;)) , insa vroiam sa-l arat si pe G , doar ca el in poza aceea avea o tigaie in mana , si clar nu se potrivea cu acel desert , asa ca mi-a venit ideea sa-i pun cescuta mea in mana , cica 😉 ..;))))
      Multumesc ptr urari , la fel va doresc si voua !!!

  4. :)))) nu stiu cum de l-am scapat pe musiu Gordon insa l-am reperat in norul de categorii, multumesc widgetului pus la cale de WP. Magda draga, un singur lucru te intreb: asa-i ca e o nebunie ? Mousse-ul nu mister Gordon…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s