Daca in reteta anterioara v-am propus ceva pentru micul dejun , astazi va propun ceva foarte simplu pentru cina !!
Ingrediente :
- 300 g fusilli lunghi ( puteti folosi orice fel de paste )
- 1 ardei gras rosu
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras portocaliu
- 50 ml ulei de masline
- 3 catei usturoi
- sare
- piper alb macinat
- 3 linguri smantana
- 1 lingura parmezan ras
- 1/2 legatura patrunjel
Coaceti ardeii pe o plita sau in cuptor.Eu prefer sa-i coc pe plita. Imi par mult mai aromati decat cei facuti in cuptor .
Dupa ce s-au copt , ii scoateti intr-un castron , presarati sare grunjoasa peste ei , apoi acoperiti castronul cu folie de aluminiu si lasati-i pana sunt aproape reci .
Ii curatati de seminte si cotor , apoi ii rupeti sau taiati in fasii .
Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa , fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .
Pana acestea fierb , incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti un minut usturoiul pe care l-ati zdrobit inainte intr-un mojar .Adaugati apoi fasiile de ardei copt si mai lasati totul 2 minute la foc mic .La final se adauga smantana cu parmezanul ras, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul cu pastele scurse .
Presarati patrunjel tocat marunt si serviti cu pofta !!!
Pe blog mai gasiti ai alte propuneri :
Tagliatelle cu leurda si sos de ciuperci de padure ;
Paste cu rosii uscate si usturoi ;
Farfalle cu piept de pui in sos de smantana ;
Pappardelle cu dovlecei si ghebe ;
Tagliatelle din spelta cu ciuperci si rozmarin .
Si-un mic dar pentru doamne si domnisoare ….
Inconjurati-va de flori !!! Sunt minunate !!! ❤
culori de mincat si culori de privit….bun,frumos si gustos.
Gratiela , pot spune ca mi-a fost dor de tine ? 🙂
Multumesc ptr aprecieri !!! ❤
Accept darul cu mare drag si-l retrimit catre fata draga banatanca! ❤
Mala , darul e din suflet !! ❤ Multumesc si eu !!
Bun, tare bun!!! Pupici!
Adela , simplu si bun !!
Auzi, Adina? Dar tu chiar pui totul pe masă într-un asemenea decor fantastic? 🙂 I se face omului foame numai când vede! Dacă mai și gustă, nu cred că se mai oprește! Dacă nu se mai oprește, să știi că e vina ta. 🙂
Pe bune, cel puțin a doua fotografie e desprinsă, parcă, din cea mai revistă de revistă culinară din lume! Te admir cum nici nu-ți dai seama. 🙂
Hmmmm , nu chiar totul , si nu chiar pe masa …. 🙂 …. aici poti vedea masa din pozele mele 🙂 ;)https://catkitchen.wordpress.com/2013/03/11/lindenfeld-satul-parasit-si-povestea-scanduricilor-mele/ , asta daca nu ai descoperit inca postarea aceasta !!
Sa stii ca a doua fotografie imi place si mie , dar chiar demna de-o revista nu stiu daca este . Si sa mai stii ca ma bucur enorm ca mai exista pe ici pe colo oameni care admira ce fac !! 🙂 Multumesc !!!
Sincer, nu m-aș fi gândit că ai niște trei scândurici așa magice, personaje mereu principale în poveștile tale foto cu multe alte personaje principale. 🙂
Dacă nu ți-o spun cu toții, nu înseamnă că nu sunt foarte mulți cei care îți admiră arta foto-culinară. 🙂 Uite, eu mă fac reprezentantul a încă două persoane îndrăgostite de pozele și de rețetele tale. 🙂
Uite ca ai mai descoperit ceva frumos : trei scandurici incarcate de poveste !! Sunt convinsa ca sunt destui , insa e asa frumos sa-i simti ca-ti sunt mai aproape …
Hmmmm , care sunt celelalte doua persoane ? Vreau sa le stiu , spune-mi cine sunt !! :))
Un prieten – fotograf pofticios 🙂 – și… maică-mea, care a reprodus vreo două din rețetele tale, special pentru mine. :))
O, ce masa frumoasa de primavara ne-ai pregatit pe scanduricile tale fermecate!
Mie imi place mult si prima poza, unde se vad florile.
Mi-a fost dor de pozele tale cu flori. 🙂
Abia astept sa ne pui si fotografii cu ciuperci si cu padurea ta frumoasa.
Iti doresc un weekend minunat si te imbratisez cu mult drag! ❤
Foarte gustoase trebuie sa fie!