Fusilli cu ardei copti si parmezan


 

Fusilli cu ardei copti si parmezan

Daca in reteta anterioara v-am propus ceva pentru micul dejun , astazi va propun ceva foarte simplu pentru cina !!

Ingrediente :

  • 300 g fusilli lunghi ( puteti folosi orice fel de paste )
  • 1 ardei gras rosu
  • 1 ardei gras verde
  • 1 ardei gras portocaliu
  • 50 ml  ulei de masline
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper alb macinat
  • 3 linguri smantana
  • 1 lingura parmezan ras
  • 1/2 legatura patrunjel

Coaceti ardeii pe o plita sau in cuptor.Eu prefer sa-i coc pe plita. Imi par mult mai aromati decat cei facuti in cuptor .

Dupa ce s-au copt , ii scoateti intr-un castron , presarati sare grunjoasa peste ei , apoi acoperiti castronul cu folie de aluminiu si lasati-i pana sunt aproape reci .

Ii curatati de seminte si cotor , apoi ii rupeti sau taiati in fasii .

Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita de sare grunjoasa , fierbeti pastele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .

Pana acestea fierb , incingeti uleiul intr-o tigaie si caliti un minut   usturoiul pe care l-ati zdrobit inainte intr-un mojar  .Adaugati apoi fasiile de ardei copt si mai lasati totul  2 minute la foc mic .La final se adauga smantana cu parmezanul ras, se condimenteaza cu sare si piper si se amesteca totul  cu pastele scurse .

Presarati patrunjel tocat marunt si serviti cu pofta !!!

Fusilli cu ardei copti si parmezan

Pe blog mai gasiti ai alte propuneri :

Tagliatelle cu leurda si sos de ciuperci de padure  ;

Paste cu rosii uscate si usturoi   ;

Farfalle cu piept de pui in sos de smantana   ;

Pappardelle cu dovlecei si ghebe  ;

Taitei din orez cu creveti ;

Tagliatelle din spelta cu ciuperci si rozmarin .

Si-un mic dar pentru doamne si domnisoare ….

Flori

Inconjurati-va de flori !!! Sunt minunate !!! ❤

Publicitate

13 gânduri despre “Fusilli cu ardei copti si parmezan

  1. Auzi, Adina? Dar tu chiar pui totul pe masă într-un asemenea decor fantastic? 🙂 I se face omului foame numai când vede! Dacă mai și gustă, nu cred că se mai oprește! Dacă nu se mai oprește, să știi că e vina ta. 🙂
    Pe bune, cel puțin a doua fotografie e desprinsă, parcă, din cea mai revistă de revistă culinară din lume! Te admir cum nici nu-ți dai seama. 🙂

    • Hmmmm , nu chiar totul , si nu chiar pe masa …. 🙂 …. aici poti vedea masa din pozele mele 🙂 ;)https://catkitchen.wordpress.com/2013/03/11/lindenfeld-satul-parasit-si-povestea-scanduricilor-mele/ , asta daca nu ai descoperit inca postarea aceasta !!
      Sa stii ca a doua fotografie imi place si mie , dar chiar demna de-o revista nu stiu daca este . Si sa mai stii ca ma bucur enorm ca mai exista pe ici pe colo oameni care admira ce fac !! 🙂 Multumesc !!!

      • Sincer, nu m-aș fi gândit că ai niște trei scândurici așa magice, personaje mereu principale în poveștile tale foto cu multe alte personaje principale. 🙂
        Dacă nu ți-o spun cu toții, nu înseamnă că nu sunt foarte mulți cei care îți admiră arta foto-culinară. 🙂 Uite, eu mă fac reprezentantul a încă două persoane îndrăgostite de pozele și de rețetele tale. 🙂

      • Uite ca ai mai descoperit ceva frumos : trei scandurici incarcate de poveste !! Sunt convinsa ca sunt destui , insa e asa frumos sa-i simti ca-ti sunt mai aproape …
        Hmmmm , care sunt celelalte doua persoane ? Vreau sa le stiu , spune-mi cine sunt !! :))

      • Un prieten – fotograf pofticios 🙂 – și… maică-mea, care a reprodus vreo două din rețetele tale, special pentru mine. :))

  2. O, ce masa frumoasa de primavara ne-ai pregatit pe scanduricile tale fermecate!
    Mie imi place mult si prima poza, unde se vad florile.
    Mi-a fost dor de pozele tale cu flori. 🙂
    Abia astept sa ne pui si fotografii cu ciuperci si cu padurea ta frumoasa.
    Iti doresc un weekend minunat si te imbratisez cu mult drag! ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s