Rosioarele astea le-am uscat exact dupa metoda prezentata anul trecut in aceasta postare , insa a trebuit sa le fotografiez din nou , pentru VEG . La propunerea Andreei de a aparea in minunata sa revista cu rosioarele mele uscate intr-o alta prezentare , m-a emotionat enorm , dar si speriat putintel caci nu stiam daca voi avea inspiratia necesara in acel moment pentru a face poze pentru o revista . Testul se pare ca l-am trecut cu brio , iar pozele au fost pe placul Andreei , ceea ce m-a facut extrem de fericita .
Pe blogul lui Andie puteti gasi si rasfoi cele doua editii VEG !!!
Ingrediente :
- 700 g roșii micuțe ( rotunde sau lunguiețe)
- sare roz de Himalaya
- piper mozaic
- 6 caței de usturoi
- frunzulițe de busuioc proaspat
- ulei de masline
- 6 ardei iuți micuți ( opțional )
Rupeti coditele rosioarelor , le spalati bine ( rosioarele; ) ) , apoi le stergeti cu prosopele de hartie .Cele mai maricele putin , le taiati in patru , iar cele micute , in jumatate . Rosiile trebuie sa fie foarte coapte .Le asezati pe o sita de deimensiune mai mare si le lasati la soare circa 3 zile .Langa rosii puneti la uscat si ardeii iuti taiati in jumatate .
Dupa ce acestea s-au uscat , asezati in borcanele cate-un rand de rosii uscate , presarati sarea , inca un rand de rosii , iarasi sare , doi catei de usturoi ( curatati) , aruncati cateva boabe de piper mozaic si continuati asa pana umpleti borcanul.
Adaugati si doua jumatati de ardei iute uscat in fiecare borcanel , deasupra puneti 2-3 frunzulite de busuioc proaspat , apoi acoperiti totul cu ulei de masline .Atentie , frunzulitele de busuioc trebuie spalate si neaparat sterse foarte bine pentru a nu ramane apa pe ele !!!
Inchideti borcanele si depozitati-le intr-un loc racoros !!
Camara plina cu bunatati va doresc !!!
Imi imaginez ca sunt foarte bune. Pup si seara placuta!
Chiar sunt !!! Multumesc !!
Felicitari pt aparitia si pt aceste poze minunate!
Multumesc !!!
Excelente si fotografiile !!! Felicitari !
Multumesc frumos , Anita !!
Daaaaa! Le-am vazut si am recunoscut capacul! Bravo Magduto, felicitari si grupului care a realizat publicatia. ..merita atentia. Profesionist facuta, cu simt al frumosului lesne de vazut si cu un continut ce dovedeste clasa.
Vazut, admirat, placut si distribuit. Brava!
Si-o tucatura de rigoare, bineinteles…doara nu se putea fara!
Stiu ca le-ai vazut si le-ai recunoscut !!! Multumesc frumos !!!
Eu am vrut sa va arat mai multe poze prin intermediul acestei postari , daca tot le-am facut !! 😉
Tot ceea ce contine VEG e minunat !!!! ❤
Să nu te superi, dar deja ți-am mâncat fotografiile. 🙂 Virtual.
Faci niște poze… la niște preparate… pfff!… Nu există riscul ca un om să se îmbolnăvească de poftă, nu? 🙂
Nu am cum sa ma supar , din contra , ma bucur de tot ce aud aici , acum . 🙂 😉 Esti o figura !!!
Nu stiu daca sunt chiar asa de grozave pozele , dar preparatele , zau ca sunt !!! :):))
Eu sper totusi sa nu te imbolnavesti si sa treci cu bine peste pofte !! 🙂
O zi frumoasa , drstoica !!!
Dacă eu îți spun că ți-am mâncat din poze, înseamnă că și ele sunt pe măsura preparatelor!!! 🙂 Cred că de câte ori am să mă mai așez la calculator cu gândul să intru pe blogul tău, va trebui să mestec ceva, un biscuite, la întâmplare. Și-mi voi închipui că e ce văd pe blog, în poze. 🙂
O fi rău să am pofte? Nu, nu-s gravidă, serios! :))
Zi perfectă și ție!
Ok ok ok , te cred atunci !!!!
Sa stii ca ideea cu rontaiutul unui biscuite cand rasfoiesti blogurile culinare , nu-i rea . Si eu poftesc pe multe dintre ele , caci sunt atatea bunatati peste tot ….
Sa ai pofte , nu-i rau deloc , dar mai fain e sa le-ndeplinesti , nu ? 😉 Doar ca , avem atatea pofte incat nici in doua vieti nu le-am putea satisface pe toate !! :)))
Sunt superbe pozele si revista VEG! Felicitari!
Ma bucur ca=ti plac !! Revista e o minune !! ❤
Magda, viața e lungă. Unde rămâne nesatisfăcut, completăm într-o viață viitoare. „Câte o poftă pe zi!” Slogan de campanie a satisfacției naționale. :))
Sa stii ca tu cam ai dreptate :)))) , si zau ca e misto sloganul !! ;):))
PS.Prefer Adina !!! 🙂
Ce poze superbe!! Felicitari!!!
Pup cu drag
Multumesc , Simonicule drag !!!
Felicitări, arată minunat! Îmi plac la nebunie roșiile uscate. :*
Oana , multumesc frumos !! Dar eu de ce abia acum aflu ca tie iti plac rosioarele uscate ? :((
FELICITARI!!! Arata ata de apetisant … chiar nu gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie cat de mult imi place!
Multumesc din suflet !!! Ma bucur ca-ti place ceea ce a iesit !!
super reteta, excelenta prezentare…si mii de felicitari pt. aparitia in VEG!
Multumesc frumos !!!!
:)) Nu știu, Adina. Dar îmi plac muuulte lucruri și sunt sigură că tot din ceea ce prepari tu.
:):) Esti tu prea draguta !! 😉
buna! sunt adnia de la Adnia’s blog si voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!
Ceau Adnia ,
Am schimbat acum cu noua adresa !!
Bafta !!!
Buna seara! Ma puteti ajuta cu un sfat..?Dupa cat timp ar trebui sa se inmoaie rosiile?Ale mele stau deja de 2 luni in ulei si inca sunt tari…
Buna Nora ,
Depinde cat de tare le-ai uscat , caci ele nu se inmoaie foarte mult in ulei .
O zi frumoasa !