Rosii uscate si-o aparitie in VEG


Rosii uscate la soare si pastrate-n ulei de masline

Rosioarele astea le-am uscat exact dupa metoda prezentata anul trecut in aceasta postare , insa a trebuit sa le fotografiez din nou , pentru VEG . La propunerea Andreei de a aparea in minunata sa revista cu rosioarele mele uscate intr-o alta prezentare , m-a emotionat enorm , dar si speriat putintel caci nu stiam daca voi avea inspiratia necesara in acel moment pentru a face poze pentru o revista . Testul se pare ca l-am trecut cu brio , iar pozele au fost pe placul Andreei , ceea ce  m-a facut extrem de fericita .

Pe blogul  lui Andie puteti gasi si rasfoi cele doua editii VEG !!!

Ingrediente :

  • 700 g roșii micuțe ( rotunde sau lunguiețe)
  • sare roz de Himalaya
  • piper mozaic
  • 6 caței de usturoi
  • frunzulițe de busuioc proaspat
  • ulei de masline
  • 6 ardei iuți micuți ( opțional )
colaj rosii uscate
Rupeti coditele rosioarelor , le spalati bine ( rosioarele; ) ) , apoi le stergeti cu prosopele  de hartie .Cele mai maricele putin , le taiati in patru , iar cele micute , in jumatate . Rosiile trebuie sa fie foarte coapte .Le asezati pe o sita de deimensiune mai mare si le lasati la soare circa 3 zile .Langa rosii puneti la uscat si ardeii iuti  taiati in jumatate .
Dupa ce acestea s-au uscat , asezati in borcanele cate-un rand de rosii uscate , presarati sarea , inca un rand de rosii , iarasi sare , doi catei de usturoi ( curatati) , aruncati cateva boabe de piper mozaic si continuati asa pana umpleti borcanul.
Adaugati si doua jumatati de ardei iute uscat in fiecare borcanel , deasupra puneti 2-3 frunzulite de busuioc proaspat , apoi acoperiti totul cu ulei de masline .Atentie , frunzulitele de busuioc trebuie spalate si neaparat sterse foarte bine pentru a nu ramane apa pe ele !!!
Rosii uscate si aromate cu busuioc , usturoi si ardei iute
Inchideti borcanele si depozitati-le intr-un loc racoros !!
Camara plina cu bunatati va doresc !!!
Articolul următor
Lasă un comentariu

30 comentarii

  1. Imi imaginez ca sunt foarte bune. Pup si seara placuta!

    Răspunde
  2. Felicitari pt aparitia si pt aceste poze minunate!

    Răspunde
  3. Anita

     /  8 Octombrie 2013

    Excelente si fotografiile !!! Felicitari !

    Răspunde
  4. Daaaaa! Le-am vazut si am recunoscut capacul! Bravo Magduto, felicitari si grupului care a realizat publicatia. ..merita atentia. Profesionist facuta, cu simt al frumosului lesne de vazut si cu un continut ce dovedeste clasa.
    Vazut, admirat, placut si distribuit. Brava!
    Si-o tucatura de rigoare, bineinteles…doara nu se putea fara!

    Răspunde
    • Stiu ca le-ai vazut si le-ai recunoscut !!! Multumesc frumos !!!
      Eu am vrut sa va arat mai multe poze prin intermediul acestei postari , daca tot le-am facut !!😉
      Tot ceea ce contine VEG e minunat !!!!❤

      Răspunde
  5. Să nu te superi, dar deja ți-am mâncat fotografiile.🙂 Virtual.
    Faci niște poze… la niște preparate… pfff!… Nu există riscul ca un om să se îmbolnăvească de poftă, nu?🙂

    Răspunde
    • Nu am cum sa ma supar , din contra , ma bucur de tot ce aud aici , acum .🙂😉 Esti o figura !!!
      Nu stiu daca sunt chiar asa de grozave pozele , dar preparatele , zau ca sunt !!! :):))
      Eu sper totusi sa nu te imbolnavesti si sa treci cu bine peste pofte !!🙂
      O zi frumoasa , drstoica !!!

      Răspunde
      • Dacă eu îți spun că ți-am mâncat din poze, înseamnă că și ele sunt pe măsura preparatelor!!!🙂 Cred că de câte ori am să mă mai așez la calculator cu gândul să intru pe blogul tău, va trebui să mestec ceva, un biscuite, la întâmplare. Și-mi voi închipui că e ce văd pe blog, în poze.🙂
        O fi rău să am pofte? Nu, nu-s gravidă, serios! :))
        Zi perfectă și ție!

      • Ok ok ok , te cred atunci !!!!
        Sa stii ca ideea cu rontaiutul unui biscuite cand rasfoiesti blogurile culinare , nu-i rea . Si eu poftesc pe multe dintre ele , caci sunt atatea bunatati peste tot ….
        Sa ai pofte , nu-i rau deloc , dar mai fain e sa le-ndeplinesti , nu ?😉 Doar ca , avem atatea pofte incat nici in doua vieti nu le-am putea satisface pe toate !! :)))

  6. Sunt superbe pozele si revista VEG! Felicitari!

    Răspunde
  7. Magda, viața e lungă. Unde rămâne nesatisfăcut, completăm într-o viață viitoare. „Câte o poftă pe zi!” Slogan de campanie a satisfacției naționale. :))

    Răspunde
  8. Ce poze superbe!! Felicitari!!!
    Pup cu drag

    Răspunde
  9. Felicitări, arată minunat! Îmi plac la nebunie roșiile uscate. :*

    Răspunde
  10. FELICITARI!!! Arata ata de apetisant … chiar nu gasesc cuvintele potrivite pentru a descrie cat de mult imi place!

    Răspunde
  11. super reteta, excelenta prezentare…si mii de felicitari pt. aparitia in VEG!

    Răspunde
  12. :)) Nu știu, Adina. Dar îmi plac muuulte lucruri și sunt sigură că tot din ceea ce prepari tu.

    Răspunde
  13. buna! sunt adnia de la Adnia’s blog si voiam sa va anunt ca blogul meu se numeste acum Retetele mele dragi!, iar noua lui adresa este aceasta: http://retetelemeledragi.blogspot.ro! daca ma aflam deja in blogrollurile voastre, va rog din suflet sa operati schimbarea casutei mele, in asa fel incat aceasta sa poata fi gasita si de acum inainte! mii de multumiri!

    Răspunde
  14. Nora

     /  16 Noiembrie 2014

    Buna seara! Ma puteti ajuta cu un sfat..?Dupa cat timp ar trebui sa se inmoaie rosiile?Ale mele stau deja de 2 luni in ulei si inca sunt tari…

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: