Stiu ca majoritatea dintre voi serviti laptele de pasare cu galustele din spuma fierte-n lapte . Ei , eu il sevesc cu totul si cu totul altfel , dar nu pentru ca asa mi s-a nazarit mie : ), ci pentru ca mereu cand mami ne facea acest desert , spuma o facea la cuptor , iar de cand am inceput sa-l prepar eu , il fac la fel . Mi se pare mult mai aromat preparat astfel .
Ingrediente :
- 5 oua
- 1 l lapte
- 10 linguri zahar
- 2 pliculete zahar vanilat
- coaja rasa de la 1/2 portocala
- coaja rasa de la 1/2 lamaie
- 2 linguri de faina
- 150 g mascarpone ( bineinteles ca mami nu folosea asa ceva , insa trebuia sa-mi pun si eu putin amprenta , nu ? ; ) )
- 2 linguri dulceata de afine
Separati galbenusurile de albusuri .
Mixati albusurile pana devin ca o spuma . Adaugati 4 linguri de zahar si mai mixati pana spuma se tine fff tare : ) . Adaugati cele doua linguri de dulceata de afine ( dulceata nu trebuie sa fie fff groasa !!! ) , iar acum nu mai mixati , ci amestecati totul fff usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Puneti spuma obtinuta pe un platou termorezistent , apoi bagati-o in cuptorul preincalzit, pana ce aceasta prinde o culoare maronie la suprafata . Cand spuma devine maronie, stingeti focul si o lasati in cuptor pana se raceste .
Puneti laptele la fiert .Dupa ce a fiert , il lasati sa se raceasca putin.
Amestecati galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat . Amestecati sau mixati pana zaharul se topeste .Ca zaharul se se topeasca mai repede , puteti picura cate putin din laptele fiert . Adaugati apoi faina si mixati pana aceasta se incorporeaza in compozitia de oua. Adaugati si laptele in fir subtire si puneti compozitia pe foc pana incepe sa dea in clocot . O lasati sa dea cateva clocote pana simtiti ca se ingroasa putin. Aveti grija sa amestecati mereu in aceasta . O lasati apoi sa se raceasca complet . Acum puteti adauga branzica mascarpone si coaja rasa de lamaie si portocala ( eu am preferat sa adaug coaja la final ptr ca aroma acesteia sa se simta mult mai intens ; ) ) . Mixati sau amestecati bine totul .
Lasati-o sa stea la frigider 2-3 ore , apoi o serviti alaturi de spuma cu afine coapta putin in cuptor .E un deliciu , JUR !! : )
Mai puteti pune in spuma : sos caramel , pasta de macese sau multe alte sortimente de dulceata .
Sper ca v-am convins sa incercati aceasta delicioasa varianta de lapte de pasare !!! ; )
Si pentru ca primavara afara inca nu a venit , eu incerc sa ma bucur de ea in casa cumparandu-mi fel si fel de floricele ….
Voi cum incercati sa aduceti primavara-n viata si-n sufletele voastre ? : )
Wow cat de bine arata!
Multumesc!!!!!!!
Nu`s deloc fan al acetsui preparat… dar pozele tale sunt SUPERBE!!!
Pup fata draga
Daca te-as servi cu o portie , ai deveni fan intr-o secunda , crede-ma !!! 😉
Te pup si eu !! ❤
Nu trebuia sa juri pentru ca te cred pe cuvint! 😀 Cind zici lapte de pasare zici cam tot ce tine de forma si esenta sau de simplitatea rafinata…. Iar propunerea e atit de originala si de inedita incit incita de-a dreptul!
Trecuta pe lista, a bunaseama 😀 ca atitea si atitea altele! Pe mine m-ai convins, in orice caz si nu ma indoiesc ca rezultatul imi va intrece asteptarile.
:):):) Mala , mie acest desert imi aduce mereu aminte de mamicuta mea !! 😦 Iufff !!! :((((
asta da lapte de pasare:)) super
Bianca , asta ziceam si eu !! 😉 🙂
Ce bunatate!!! Si ce bine arata! Prezentarea e superba, Magda. ❤
Esti prea draguta 🙂 !!! Multumesc frumos !!
E un desert care a rămas uitat uneva, într-o cutiuţă cu amintiri din copilăria mea. O să-l încerc şi eu!
Cred ca acest desert ne aduce aminte tuturor de fumoasa copilarie !! Danaiana , scoate-l la suprafata , e pacat sa nu !! 😉
Tare interesanta reteta (si cu afinele si cu pusul la cuptor si cu mascarpone…). Desi diferita mult de cea calsica, cred ca a fost o mununatie!
Liana , chiar asa a fost . E prima data cand il fac cu mascarpone deoarece aveam o cutie prin frigider , insa si fara este extrem de bun !!
(^._.^)~, (^._.^)~. (^._.^)~,
Cu laptele de pasare nu ma dau, dar cu florile daaaaa, si-s frumoaseee :))
Pupicei!
Vasi , eu sunt fericita daca ti-am bucurat privirea cu ceva !! 😉 ❤
Am făcut și eu recent lapte de pasăre. Varianta ta chiar nu o știam, cred că e mai bună decât cea clasică. Cred că sigur e mai bună.
Alina ,eu am avut lapte si oua la discretie si de aceea am ales sa-l fac !! Merita sa incerci si tu varianta aceasta , e un deliciu !!
Tare faina ideea , trebuie incercat
Dorina, neaparat !!!! 🙂
Interesanta reteta ta, varianta clasica o fac si eu….arata tare bine!
Diana , poate o incerci si tu intr-o zi .Eu tare m-as bucura !!!
Imi place mult varianta ta! O trecem pe lista pentru incercat 😉
Alina , cat ma bucur sa aud asta !!!! 😉
Superba reteta, si pentru urechile si ochii mei noua, foarte interesanta! Imaginile la fel, superbe, iar floricica de un liliachiu viu. Totul arata fantastic!
Maya , cat m-as bucura de mult s-o incerci si tu !!
Multumesc ptr toate aprecierile , esti o draguta !!! ❤
Arata foarte bineeee..Pup!
Rocsy , multumesc frumos !!! 🙂
Mie laptele de pasare nu mi-a iesit niciodata, Adina. In schimb, atunci cand am avut ocazia, n-am refuzat niciodata o portie bine facuta! :))
De lapte de pasare la cuptor este prima data cand aud, poate ca voi incerca sa-l fac si in felul asta, caci tocmai pacatoasele de gogosi nu-mi reusesc. Si daca nici asa nu merge, e clar: n-are rost sa mai insist!
Multumesc mult pentru stropul de primavara! Floricelele sunt atat de proaspete si delicate, mi-au bucurat in egala masura ochii si sufletul. Astept cu nerabdare sa le vad impanzind si spatiile verzi de afara. Pana atunci, m-am indeletnicit cu niste pui de gaina. Brodati, desigur! 😉 Poate or chema ei primavara mai repede…
Te pup, weekend placut in continuare!
Eu nu am facut niciodata in cealalta varianta , insa l-am gustat prin alte parti 🙂 , dar nu m-a incantat prea tare .Galuschitele alea din spuma mi se par asa fara nici un gust !!
Roxana , daca te hotarasti si incerci sa-l faci cu spuma la cuptor , sigur iti va iesi !!!! ❤ SUNT SIGURA !! 😉
Iufff , si eu astept sa inverzeasca totul afara si sa ne luam talpasita prin locurile noastre dragi , macar in weekend-uri , ca nu mai rezistam cu asa vreme mult timp !!!! 🙂 😉
Vin la tine sa vad puisorii !!
Asemenea iti doresc si eu tie !!
Nu sunt mare fan, dar, are un aspect!!!puup:)
Draga mea , daca-l prepari asa vei deveni fain , iti zic eu !!! 😉
Mmm, tare apetisant!!!Daca a mai ramas ceva eu nu refuz:)Pup!
Licuta , nu a mai ramas , dar pana ajungi tu , fac alta portie !! 😉
Eu n-am mancat niciodata lapte de pasare, sunt super, super curioasa cum e, dar mie nu prea imi ies deserturile… Oricum, varianta ta arata absolut demential! Te pup!
Ana , nu pot sa cred asta !!! 🙂 Trebuie neaparat sa-l incerci .Noi il topim intr-o clipita !! 😉
O zi frumoasa !!
PS.Mie imi ies doar deserturile simple 🙂 , iar acesta e unul simplu , crede-ma ! 😉
[…] Lapte de pasare cu spuma de afine la cuptor […]