Lapte de pasare cu spuma de afine la cuptor


Colaj lapte de pasare

Stiu ca majoritatea dintre voi serviti laptele de pasare cu galustele din spuma fierte-n lapte . Ei , eu il sevesc cu totul si cu totul altfel  , dar nu pentru ca asa mi s-a nazarit mie : ), ci pentru ca mereu cand mami ne facea acest desert , spuma o facea la cuptor , iar de cand am inceput sa-l prepar eu , il fac la fel . Mi se pare mult mai aromat preparat astfel .

Ingrediente :

  • 5 oua
  • 1 l lapte
  • 10 linguri  zahar
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • coaja rasa de la 1/2 portocala
  • coaja rasa de la 1/2 lamaie
  • 2  linguri de faina
  • 150 g mascarpone ( bineinteles ca mami nu folosea asa ceva , insa trebuia sa-mi pun si eu putin amprenta , nu ? ; ) )
  • 2 linguri dulceata de afine

Separati galbenusurile de albusuri .

Mixati albusurile pana devin ca o spuma . Adaugati 4 linguri de zahar si mai mixati pana spuma se tine fff tare : ) . Adaugati cele doua linguri de dulceata de afine ( dulceata nu trebuie sa fie fff groasa !!! ) , iar acum nu mai mixati , ci amestecati totul fff usor cu ajutorul unei linguri de lemn. Puneti spuma obtinuta pe un platou  termorezistent , apoi bagati-o in cuptorul preincalzit, pana ce aceasta prinde o culoare maronie la suprafata . Cand spuma devine maronie, stingeti focul si o lasati in cuptor pana se raceste .

Puneti laptele la fiert .Dupa ce a fiert , il lasati sa se raceasca putin.

 Amestecati galbenusurile cu cele 6 linguri de zahar ramase si zaharul vanilat . Amestecati sau mixati pana zaharul se topeste .Ca zaharul se se topeasca mai repede , puteti picura cate putin din laptele fiert . Adaugati apoi faina si mixati pana aceasta se incorporeaza in compozitia de oua. Adaugati si laptele in fir subtire si puneti compozitia pe foc pana incepe sa dea in clocot .  O lasati sa dea cateva clocote pana simtiti ca se ingroasa putin. Aveti grija sa amestecati mereu in aceasta . O lasati apoi sa se raceasca complet . Acum puteti adauga branzica mascarpone si coaja rasa de lamaie si portocala ( eu am preferat sa adaug coaja la final ptr ca aroma acesteia sa se simta mult mai intens ; ) ) . Mixati sau amestecati bine totul .

Lasati-o sa stea la frigider 2-3 ore , apoi o serviti alaturi de spuma cu afine coapta putin in cuptor .E un deliciu , JUR !! : )

Lapte de pasare cu spuma de afine la cuptor

Mai puteti pune in spuma : sos caramel , pasta de macese sau multe alte sortimente de dulceata .

Sper ca v-am convins sa incercati aceasta delicioasa varianta de lapte de pasare !!! ; )

Si pentru ca primavara afara inca nu a venit , eu incerc sa ma bucur de ea in casa cumparandu-mi fel si fel de floricele ….

Campanula

Voi cum incercati sa aduceti primavara-n viata si-n sufletele voastre ? : )

Lasă un comentariu

37 comentarii

  1. Wow cat de bine arata!

    Răspunde
  2. Nu`s deloc fan al acetsui preparat… dar pozele tale sunt SUPERBE!!!
    Pup fata draga

    Răspunde
  3. Nu trebuia sa juri pentru ca te cred pe cuvint!😀 Cind zici lapte de pasare zici cam tot ce tine de forma si esenta sau de simplitatea rafinata…. Iar propunerea e atit de originala si de inedita incit incita de-a dreptul!
    Trecuta pe lista, a bunaseama😀 ca atitea si atitea altele! Pe mine m-ai convins, in orice caz si nu ma indoiesc ca rezultatul imi va intrece asteptarile.

    Răspunde
  4. asta da lapte de pasare:)) super

    Răspunde
  5. Ce bunatate!!! Si ce bine arata! Prezentarea e superba, Magda.❤

    Răspunde
  6. E un desert care a rămas uitat uneva, într-o cutiuţă cu amintiri din copilăria mea. O să-l încerc şi eu!

    Răspunde
  7. Tare interesanta reteta (si cu afinele si cu pusul la cuptor si cu mascarpone…). Desi diferita mult de cea calsica, cred ca a fost o mununatie!

    Răspunde
    • Liana , chiar asa a fost . E prima data cand il fac cu mascarpone deoarece aveam o cutie prin frigider , insa si fara este extrem de bun !!

      Răspunde
  8. (^._.^)~, (^._.^)~. (^._.^)~,
    Cu laptele de pasare nu ma dau, dar cu florile daaaaa, si-s frumoaseee :))
    Pupicei!

    Răspunde
  9. Am făcut și eu recent lapte de pasăre. Varianta ta chiar nu o știam, cred că e mai bună decât cea clasică. Cred că sigur e mai bună.

    Răspunde
    • Alina ,eu am avut lapte si oua la discretie si de aceea am ales sa-l fac !! Merita sa incerci si tu varianta aceasta , e un deliciu !!

      Răspunde
  10. Tare faina ideea , trebuie incercat

    Răspunde
  11. diana

     /  5 Aprilie 2013

    Interesanta reteta ta, varianta clasica o fac si eu….arata tare bine!

    Răspunde
  12. Imi place mult varianta ta! O trecem pe lista pentru incercat😉

    Răspunde
  13. Superba reteta, si pentru urechile si ochii mei noua, foarte interesanta! Imaginile la fel, superbe, iar floricica de un liliachiu viu. Totul arata fantastic!

    Răspunde
  14. Arata foarte bineeee..Pup!

    Răspunde
  15. Mie laptele de pasare nu mi-a iesit niciodata, Adina. In schimb, atunci cand am avut ocazia, n-am refuzat niciodata o portie bine facuta! :))
    De lapte de pasare la cuptor este prima data cand aud, poate ca voi incerca sa-l fac si in felul asta, caci tocmai pacatoasele de gogosi nu-mi reusesc. Si daca nici asa nu merge, e clar: n-are rost sa mai insist!
    Multumesc mult pentru stropul de primavara! Floricelele sunt atat de proaspete si delicate, mi-au bucurat in egala masura ochii si sufletul. Astept cu nerabdare sa le vad impanzind si spatiile verzi de afara. Pana atunci, m-am indeletnicit cu niste pui de gaina. Brodati, desigur!😉 Poate or chema ei primavara mai repede…

    Te pup, weekend placut in continuare!

    Răspunde
    • Eu nu am facut niciodata in cealalta varianta , insa l-am gustat prin alte parti🙂 , dar nu m-a incantat prea tare .Galuschitele alea din spuma mi se par asa fara nici un gust !!
      Roxana , daca te hotarasti si incerci sa-l faci cu spuma la cuptor , sigur iti va iesi !!!!❤ SUNT SIGURA !!😉
      Iufff , si eu astept sa inverzeasca totul afara si sa ne luam talpasita prin locurile noastre dragi , macar in weekend-uri , ca nu mai rezistam cu asa vreme mult timp !!!!🙂😉
      Vin la tine sa vad puisorii !!
      Asemenea iti doresc si eu tie !!

      Răspunde
  16. Nu sunt mare fan, dar, are un aspect!!!puup:)

    Răspunde
  17. Mmm, tare apetisant!!!Daca a mai ramas ceva eu nu refuz:)Pup!

    Răspunde
  18. Eu n-am mancat niciodata lapte de pasare, sunt super, super curioasa cum e, dar mie nu prea imi ies deserturile… Oricum, varianta ta arata absolut demential! Te pup!

    Răspunde
    • Ana , nu pot sa cred asta !!!🙂 Trebuie neaparat sa-l incerci .Noi il topim intr-o clipita !!😉
      O zi frumoasa !!
      PS.Mie imi ies doar deserturile simple🙂 , iar acesta e unul simplu , crede-ma !😉

      Răspunde
  1. Chec cu afine si ricotta | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: