Briose cu ciuperci si usturoi verde


Briose cu ciuperci si usturoi verde

Nu cred ca mai trebuie sa va spun ca nu sunt prea incantata ca tocmai eu am pregatit pentru provocarea Dulce Romanie  o reteta cu ciuperci cumparate din supermarket . Insa daca in perioada aceasta nu aveam unde sa ma duc sa-mi culeg singura ciupercile din padure , alta solutie nu am avut.

Ingrediente pentru 24 de briose :

  • 5 oua
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 250 g faina
  • 300 ml lapte
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • 50 + 20 g unt topit
  • 200 g branza ricotta
  • 4 fire usturoi verde ( eu am avut 4 firicele tare subtirele )
  • 200 g ciuperci champignon ( eu am folosit din cele mai micute )
  • sare
  • piper
  • 1 lingura cu vf de patrunjel , tocat marunt

Spalati usturoiul  si ciupercutele . Usturoiul il taiati apoi rondele subtiri , iar ciupercutele le taiati marunt ( folositi inclusiv piciorusele ) .Topiti cele 20 g de unt intr-o tigaie , apoi caliti la foc mic usturoiul si ciupercile .Le caliti pana scade tot sucul lasat de ciuperci .Condimentati cu sare si piper , adaugati patrunjelul tocat marunt  si lasati totul sa se raceasca .

Amestecati faina cu praful de copt .

Mixati ouale imrpeuna cu praful de sare .Adaugati apoi faina si laptele ( alternativ ) , pana terminati cantitatile . Adaugati untul topit ( cele 50 g) , bicarbonatul stins cu putina apa minerala si branzica dulce , mai mixati putin , iar la final adaugati compozitia de ciuperci cu usturoi si patrunjel .Adaugati sare si piper daca mai este nevoie . Amestecati cu ajutorul unei linguri de lemn compozitia .

Aranjati formele de silicon intr-o tava ptr briose , apoi umpleti fiecare forma cu compozitia de mai sus . Daca nu aveti fome de silicon , atunci trebuie sa ungeti tava ptr briose cu putin unt si s-o tapetati cu faina .Abia apoi turnati compozitia in aceasta , iar daca vreti sa folositi hartiute la aceasta compozitie , nici gand !!! Nu le veti mai putea desprinde in veci de acestea !!😉

Bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute .Ca sa fiti sigure ca acestea sunt bine coapte in interior , faceti testul cu scobitoarea .

Cand sunt gata , le scoateti din formele de silicon si le lasati putin la racit .

Se pot servi calde sau reci .Sunt la fel de bune in ambele variante !!😉

Noi le-am servit alaturi de ridichi , insa la fel de bine le puteti servi cu rosii sau castraveti .

Colaj briose cu ciuperci si usturoi

Si pentru ca mi-au placut cum au iesit asa rumenite , cele mai  multe poze le-am facut cu partea  ………  hmmmmm ….  in sus  , dar eu zic ca sunt frumoase , asa ca , fie cu iertare !!! :))))

Nu uitati ca va astept minunatele retete pentru provocarea Dulce Romanie din aceasta luna  pana pe 29 aprilie inclusiv !!

Va doresc multa inspiratie si ceva timp liber la dispozitie !! ❤

Lasă un comentariu

30 comentarii

  1. Iui Adina, am facut si eu ceva asemanator cu hribi. Si cand le-am facut am zis ca o sa avem asa 2 zile sa mancam…si le-am terminat in ziua respectiva :))
    Pupici si bravo pentru pozele apetisante.
    P.S. Am adus de la mama hribi si ma pregatesc si eu de provocare😀

    Răspunde
    • Ohhhh , uite asa si noi .Am zis ca sunt prea multe 24 de bucati , dar nu a fost asa !!!🙂
      Eu am terminat tot ce am avut cules de mine si am avut pus la congelator , iar la munte inca e frig si zapada !! :((
      Corinus, abia astept reteta ta cu hribi !! Trebuie sa fie o grozavie !!❤
      Multumesc ptr aprecieri !!

      Răspunde
  2. Tare-s bune de gustarica, si daca mai au si usturoi m-ai convins.

    Răspunde
  3. Sunt mortale, la cum arata!!! Pupici Adina draga, si te astept la concurs😉
    http://enjoydessert.blogspot.ro/2013/04/concurs-cu-premii-pentru-fani.html

    Răspunde
  4. Cu siguranta super delicioase!

    Răspunde
  5. DA!!! Adina le-as manca pe toate!!

    Răspunde
  6. Foarte apetisante si usor de facut 🙂

    Răspunde
  7. Pfaaaaaiii… cu ciuperci cumparate?! :))) Hai bine.. de data asta te iertam😛
    Ai facut niste minunatii delicioase si niste poze superbe!! Inca ma mai gandesc cu ce sa te surprind.. sper sa-mi iasa, desi va trebui sa ma ierti c-o sa fac tot cu ciuperci din comert😛
    Pupici dulci fata draga!

    Răspunde
  8. Cu fundu’-n sus, adica, ce mai tuta-vura!😛 Cu el in sus ori in jos, sunt sigura ca au iesit foarte bune. La cum arata… Iar prezentarea, ca de obicei, de nota douazeci, Adina! Nu stiu zau, cine-i mai fericit de asa rasfat, tu sau scanduricile-minune?!
    Presupun ca vor mai urma si alte bunatati pentru Dulce Romanie, asa ca abia astept!
    Te pup cu drag, zi faina in continuare!

    ps Legat de propunerea ta, de saptamana care vine iti stau la dispozitie si putem povesti mai multe prin email. Iti dau eu un semn. Saptamana asta e plina, si cu emotii, dar din weekend incolo ar trebui sa fie mai bine. Mi-ai facut o mare bucurie, sa stii!

    Răspunde
    • Iezact !!! :))) Multumesc ptr aprecieri , mereu esti draguta !! Vor mai urma cateva retete , sper !!🙂
      O zi frumoasa si tie !
      Draga mea , nu este nici o graba cu propunerea mea .Cand ai timp si nu esti stresata cu altele .Si tu mi-ai facut mie , crede-ma !!

      Răspunde
  9. … am vrut sa zic tura-vura, si-uite ce-a iesit! :))

    Răspunde
  10. Emella Navi

     /  10 Aprilie 2013

    adina, bine mai arata briosele astea cu ciuperci si usturoi verde! sincer, la prima vedere am crezut ca-s cu …leurda:)) hi hi, ma gandeam si eu la provocare!
    le-am incercat si eu astazi (ca sotului meu ii plac ciueprcile comestibile:)), insa dezamagire: nu mi-au iesit! unde oi fi gresit, habar n-am ……pe langa faptul ca au crescut apoi s-au lasat si s-au pleostit (lucru care n-ar fi fost chiar o tragedie), am constatat ca dupa mai bine de 25 de min de stat la cuptor, mijlocul era nefacut …… gustul bun…insa sunt tare dezmagita
    ca o paranteza am inlocuit usutroiul din reteta cu leurda ( alta poveste si cu leurda asta din Germania, luata de la magazin turcesc:)), si pentru ca n-am avut ricotta am pus un amestec de branza tartinabila si iaurt gras, oare de la asta sa nu se fi copt la mijloc??? n-am idee…caut ricotta( sau dam idee cu ce o pot inlocui) si refac pfffff , poate vor iesi cum trebe tura urmatoare

    Răspunde
    • Emella Navi

       /  10 Aprilie 2013

      si inca un minus la ale mele , desigur : nici urma de pufosenie……sunt tare ciudate , cam tari si deasupra in valurile Dunarii….uffff

      Răspunde
    • Iuffff , imi pare rau ca ai avut atatea probleme cu ele , dar hai sa te incurajez putin , uite primele mele briose sarate cum aratau acu vreo 2 ani :https://catkitchen.wordpress.com/2011/05/26/briose-cu-parmezan-si-verdeata/ :)))))) , mor de ras doar cand le privesc !!! Crescute nu erau deloc , dar nici nu le-am ajutat cu nimic ( bicarbonat sau praf de copt ) , dar jur ca au fost bune si chiar au avut trecere .Cat despre cele de acum , cele pe care le-ai incercat si tu si nu ti-au iesit , nu cred ca schimbarea ingredientelor au avut vreo vina , cred totusi ca trebuiau putintel mai mult lasate la cuptor ( am si scris in postare ca trebuie facut testul cu scobitoarea😉 ) , daca faci testul si aluatul inca se lipeste de scobitoare , le mai lasi 5-10 minute maxim la cuptor .Pufoase nu prea ies ptr ca aluatul este asemanator cu cel al unui chec sarat😉 . Uite , poate incerci data viitoare reteta aceasta :https://catkitchen.wordpress.com/2011/12/03/chec-cu-ciuperci/ !!!!😉

      Răspunde
  11. Ce bunatate!!!

    Răspunde
  12. 🙂😉 Multumesc !!

    Răspunde
  13. Arata extraordinar de bine😡 sa stii ca ai lasat toata echipa de la http://www.autorentoradea.ro/ gura apa :))

    Răspunde
  14. Ce poze frumoase! Iar despre preparat.. cred ca au fost tare bune!
    Te pup

    Răspunde
  15. Miam, miam! Manata de foame, mi-am adus aminte de briosele tale rumene pe care nu le-am vizitat la timpul potrivit. Rau am facut. Ca mor de pofta si mai si. Macar niste ridichi tot as fura, daca sunt aici. Poate nu ma prinzi. :)))

    Răspunde
  16. colectiadebriose

     /  17 Ianuarie 2014

    Reblogged this on colectia de briose.

    Răspunde
  1. Dulce Romanie – Parada lunii aprilie | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: