Sunt convinsa ca fiecare gospodina pastreaza aroma diferitelor fructe , in fel si fel de borcanele .
Eu , pot sa va spun ca-n fiecare an , fac cu mare drag gemuri si dulceturi , nu in cantitati uriase deoarece nu papam foarte multe , insa imi place sa am in camara cateva borcanele cu fructe diferite , iar gemul de caise este unul din preferatele mele !!!
Ingrediente :
- 1 kg caise
- 600 g zahar
- zeama de la 1/2 lamaie
Spalati bine fructele , apoi le desfaceti in jumatate si le scoateti samburii . Folositi doar fructele sanatoase , altfel riscati sa aveti probleme cu gemul !! 🙂 Daca doriti ca gemul sa aiba bucati mai mici de fruct , taiati fiecare jumatate in doua , iar daca le doriti mai mari ( bucatile ) , le lasati jumatati .
Puneti intr-o craticioara caisele taiate , adaugati zaharul si zeama de lamaie , amestecati usor totul , apoi acoperiti craticioara si o bagati la frigider pentru 4 ore.
Dupa ce a stat la frigider , puneti craticioara la foc potrivit si fierbeti gemul amestecand mereu in el pentru a nu se prinde .Cand acesta se ingroasa tot mai tare , inseamna ca este gata . Ca sa fiti siguri ca acesta este bine fiert , puneti o lingura de gem pe o farfurioara care a stat 10-15 minute in frigider , iar daca acesta se intareste , atunci este gata .
Il lasati 10 minute sa se raceasca , apoi il puneti in borcanele bine spalate si sterilizate ( borcanele trebuie sa fie si ele caldute ) . Le inchideti ermetic si le depozitati in camara unde-l pastrati pana la iarna !! :))) … daca rezistati tentatiei , desigur !!
Eu , seara , cand am pofta de ceva dulce , imi pun cate-o feliuta de paine cu unt ….
…. apoi o lingurita de gem …
…… si pap potolindu-mi pofta de dulce …. iar iarna , folosesc aceste dulceturi mai mult la clatite …..
POFTA BUNA !!!!
Imi plac atat de tare pozele tale (dar asta ti-o spun mereu, o sa te saturi de mine :D). Eu nu fac dulceturi si gemuri decat foarte rar, nu stiu exact de ce, iar atunci cand fac totusi, le fac pentru a da borcanele cadou persoanelor carora stiu ca le place dulceata sau gemul foarte tare. Insa iarna, trebuie sa recunosc, cand sunt zgribulita, imi place sa intind pe o felie de paine prajita unt si gem si sa le alatur unui ceai fierbinte.
O zi plina de zambete, draga mea!!
Cat de bun este gemul de caise!
Cel mai bun !!! 😉
Ma bucur ca-ti plac pozele , si te rog sa stai linistita , nu ma voi satura nici daca spui asta de 5 ori pe zi !!! 😉 Ehhhhh , nici eu nu fac foarte mult , dar imi place sa am macar cateva borcanele la-ndemana in camara !!! Iarna e un deliciu , mai ales la clatite !!! 😉 Multumesc la fel !!!
Eu sint norocoasa ca o avem pe mama care pregătește minunatele dulceturi/gemuri.Arata tare yammy!O zi faina.
Ce bine de tine !!! Eu daca nu fac , nu am !!! Mami meu , din pacate , nu mai este langa mine !! 😦
Mai ,gemul de caise e minunat ,dar pozele tale sunt atat de frumoase ,incat am impreasia ca felia aia de paine e la mine pe masa . 🙂
Pai atunci , nu-mi ramane decat sa zic , serveste te rog !!!! 😉
Inca nu mi-am facut timp de gem, dar gemul de caise mi se pare cel mai versatil.. sa-ti mai zic ca-l folosesc de minune cu cartofii noi la cuptor, pe langa ierburi, ingrediente amestecate la gramada? Il ador ce sa mai! Faine poze!! Pupici draga mea!
Anto, ma bucur ca-ti place!!! Mi-ai dat si mie o idee , sa-l incerc langa cartofi !! 🙂 MS !!
PS.Mai ai timp sa te apuci de dulceturi si alte cele !! 😉
Mmm, arata perfect!!!Este gemul meu preferat!Pup!
Ma bucur ca-ti place asa mult !!
Superbe poze!De gem nu discut,il ador!Pupici!
Multumesc ptr tot !!! Sunt sigura ca adori acest gem !!
Gemul de caise e preferatul meu, cel mai parfumat si aromat! Pozele tale sunt fermecatoare, de poveste! Pupici
Ma bucur ca-ti place totul aici !!! 😉
Gemul de caise este unul dintre preferatii mei, alaturi de cel de afine si capsuni. Imi aduce aminte de copilarie, cand ne aducea mama din Ungaria si mancam pe paine cu margarina. Da stiu, margarina, da atunci asta mancam si uite ca-s sanatoasa si nu stia mama de atata rau cat face margarina, dar asta e alta poveste.
Pozele sunt de exceptie, ca de fiecare data, te pup!!!
Si la mine se numara printre preferate !!! Ehhhhh , asa e , noi papam adusa de la sarbi , si vai ce buna mai era !!! 😉 Ma bucur ca-ti plac pozele !!
Un deliciu gemul,iar pozele grozave,ca de obicei!Pupici!
Multumesc frumos !!!!!!!!!!!!!
Si mie imi pregateste inca mama totul pentru iarna, dar para ma tenteaza din cand in cand sa fac si eu cu manutele mele :). Super dulceata ta, e printre favoritele mele si imi place ca e natural :). Pup
Ce bine ca are cine sa-ti pregateasca !!! Iubeste-o pe mama si pretuieste-o atat cat mai este langa tine !!!!
Un mare like pentru acest gem!
Multumesc !!!
PaI gemul asta este super preferatul meu cand mananc brinza cu mucegai. Fara gem de caise, branza asta nu are nici un farmec pentru mine
Gemuri nu am facut personal niciodata cu toate ca alti bucatari din casa mai fac si din astea 🙂
Daca-ti place asa mult , neaparat sa faci !!!! O sa fie mai bun decat al celorlalti !!! 😉
[…] blog puteti vedea si modul in care au fost preparate :Gemul de caise – si Dulceata de coacaze […]
[…] 100 g gem de caise […]