Gem de caise


Sunt convinsa ca fiecare gospodina pastreaza aroma diferitelor fructe , in fel si fel de borcanele .

Eu , pot sa va spun ca-n fiecare an , fac cu mare drag  gemuri si dulceturi , nu in cantitati uriase deoarece nu papam foarte multe , insa imi place sa am in camara cateva borcanele cu fructe diferite , iar gemul de caise este unul din preferatele mele !!!

Ingrediente :

  • 1 kg caise
  • 600 g zahar
  • zeama de la 1/2 lamaie

Spalati bine fructele , apoi le desfaceti in jumatate si le scoateti samburii . Folositi doar fructele sanatoase , altfel riscati sa aveti probleme cu gemul !! 🙂  Daca doriti ca gemul sa aiba bucati mai mici de fruct , taiati fiecare jumatate in doua ,  iar daca le doriti mai mari ( bucatile ) , le lasati jumatati .

Puneti intr-o craticioara caisele taiate , adaugati zaharul si zeama de lamaie , amestecati usor totul , apoi acoperiti craticioara si o bagati la frigider pentru 4 ore.

Dupa ce a stat la frigider , puneti craticioara la foc potrivit si fierbeti gemul amestecand mereu in el pentru a nu se prinde .Cand acesta se ingroasa tot mai tare , inseamna ca este gata . Ca sa fiti siguri ca acesta este bine fiert , puneti o lingura de gem pe o farfurioara care a stat 10-15 minute in frigider  , iar daca acesta se intareste , atunci este gata .

Il lasati 10 minute sa se raceasca , apoi il puneti  in borcanele bine spalate si sterilizate ( borcanele trebuie sa fie si ele caldute ) . Le inchideti ermetic si le depozitati in camara unde-l pastrati pana la iarna !! :))) … daca rezistati tentatiei , desigur !!

Eu , seara , cand am pofta de ceva dulce , imi pun cate-o feliuta de paine cu unt ….

…. apoi o lingurita de gem …

                           …… si pap potolindu-mi pofta de dulce …. iar iarna , folosesc aceste dulceturi mai mult la clatite  …..

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

28 comentarii

  1. Imi plac atat de tare pozele tale (dar asta ti-o spun mereu, o sa te saturi de mine :D). Eu nu fac dulceturi si gemuri decat foarte rar, nu stiu exact de ce, iar atunci cand fac totusi, le fac pentru a da borcanele cadou persoanelor carora stiu ca le place dulceata sau gemul foarte tare. Insa iarna, trebuie sa recunosc, cand sunt zgribulita, imi place sa intind pe o felie de paine prajita unt si gem si sa le alatur unui ceai fierbinte.

    O zi plina de zambete, draga mea!!

    Răspunde
    • Cat de bun este gemul de caise!

      Răspunde
    • Ma bucur ca-ti plac pozele , si te rog sa stai linistita , nu ma voi satura nici daca spui asta de 5 ori pe zi !!! 😉 Ehhhhh , nici eu nu fac foarte mult , dar imi place sa am macar cateva borcanele la-ndemana in camara !!! Iarna e un deliciu , mai ales la clatite !!! 😉 Multumesc la fel !!!

      Răspunde
  2. Eu sint norocoasa ca o avem pe mama care pregătește minunatele dulceturi/gemuri.Arata tare yammy!O zi faina.

    Răspunde
  3. Mai ,gemul de caise e minunat ,dar pozele tale sunt atat de frumoase ,incat am impreasia ca felia aia de paine e la mine pe masa . 🙂

    Răspunde
  4. Inca nu mi-am facut timp de gem, dar gemul de caise mi se pare cel mai versatil.. sa-ti mai zic ca-l folosesc de minune cu cartofii noi la cuptor, pe langa ierburi, ingrediente amestecate la gramada? Il ador ce sa mai! Faine poze!! Pupici draga mea!

    Răspunde
    • Anto, ma bucur ca-ti place!!! Mi-ai dat si mie o idee , sa-l incerc langa cartofi !! 🙂 MS !!
      PS.Mai ai timp sa te apuci de dulceturi si alte cele !! 😉

      Răspunde
  5. Mmm, arata perfect!!!Este gemul meu preferat!Pup!

    Răspunde
  6. Superbe poze!De gem nu discut,il ador!Pupici!

    Răspunde
  7. Gemul de caise e preferatul meu, cel mai parfumat si aromat! Pozele tale sunt fermecatoare, de poveste! Pupici

    Răspunde
  8. Gemul de caise este unul dintre preferatii mei, alaturi de cel de afine si capsuni. Imi aduce aminte de copilarie, cand ne aducea mama din Ungaria si mancam pe paine cu margarina. Da stiu, margarina, da atunci asta mancam si uite ca-s sanatoasa si nu stia mama de atata rau cat face margarina, dar asta e alta poveste.
    Pozele sunt de exceptie, ca de fiecare data, te pup!!!

    Răspunde
    • Si la mine se numara printre preferate !!! Ehhhhh , asa e , noi papam adusa de la sarbi , si vai ce buna mai era !!! 😉 Ma bucur ca-ti plac pozele !!

      Răspunde
  9. Un deliciu gemul,iar pozele grozave,ca de obicei!Pupici!

    Răspunde
  10. Si mie imi pregateste inca mama totul pentru iarna, dar para ma tenteaza din cand in cand sa fac si eu cu manutele mele :). Super dulceata ta, e printre favoritele mele si imi place ca e natural :). Pup

    Răspunde
  11. Un mare like pentru acest gem!

    Răspunde
  12. PaI gemul asta este super preferatul meu cand mananc brinza cu mucegai. Fara gem de caise, branza asta nu are nici un farmec pentru mine
    Gemuri nu am facut personal niciodata cu toate ca alti bucatari din casa mai fac si din astea 🙂

    Răspunde
  1. Daruri din camara mea , pentru voi …. | Cat's kitchen
  2. Savarine | Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: