Savarine


Savarine

Savarinele acestea le-am facut acum mai bine de doua saptamani cred , insa nu am reusit  sa postez reteta . Acum ca am facut-o totusi , sper sa va inspire pentru week-end !!

Ingrediente :

  • 4 oua
  • 40 g pesmet
  • 20 g faina
  • 1 vf lingurita praf de copt
  • 1 vf cutit praf de sare
  • 70 g zahar tos
  • coaja rasa de portocala
  • 200 ml apa
  • 100 g zahar
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • 30 g unt si 50 g faina pentru uns si tapetat tava

Separati galbenusurile de albusuri . Mixati apoi galbenusurile cu zaharul pudra  pana devin o crema fina , iar albusurile le mixati cu praful de sare pana devin spuma.
Pesmetul il amestecati cu faina si praful de copt si-l adaugati treptat in compozitia de oua cu zahar . La final , adaugati  si albusurile batute spuma si amestecati usor totul .

Puneti cu grija din compozitia obtinuta in formele de savarine unse si tapetate cu faina . Daca folositi o tava de silicon , aceasta nu trebuie unsa decat la prima utilizare . Eu am folosit tava de briose , iar din cantitatile de mai sus mi-au iesit 12 savarine, insa depinde de formele in care le faceti si de marimea acestora .Va pot iesi mai multe sau mai putine savarine din cantitatitle mentionate .

Bagati tava in cuptorul preincalzit si lasati-o circa 15-20 de minute maxim.

Pana cand savarinele se coc , pregatiti siropul pentru acestea .

Puneti intr-o craticioara mica apa impreuna cu zaharul si zahaul vanilat si lasati-o pe foc pana zaharul se topeste , iar siropul clocoteste de cateva ori  .Lasati apoi siropul sa se raceasca .

Cand savarinele sunt usor rumenite pe margini si incep sa se desprinda de forme , le scoateti din cuptor si le lasati sa se raceasca complet.

Dupa ce acestea s-au racit , le puneti  pe un platou , apoi cu ajutorul unei linguri , turnati peste ele din siropul racit . Savarinele trebuie sa fie fff bine insiropate . Acoperiti platoul si bagati-le in frigider pentru 60 minute .

Mixati intr-un bol smantana pentru frisca impreuna cu cele 50 g  zahar, apoi scoateti savarinele din frigider .

Taiati cu grija  partea de deasupra a acestora , insa nu complet , astfel incat palariuta sa nu se desprinda de tot de savarina . Puneti in mijlocul fiecareia cate-o lingurita de gem de caise  , apoi deasupra gemului fromati un mot de frisca si lipiti usor palariuta de frisca .

Savarine

Serviti savarinele pe felii de portocale .

O alta varianta a acestora gasiti si  AICI !!!

POFTA BUNA !!

14 gânduri despre “Savarine

  1. Mmm… n-am mai facut de cativa ani!! Super arata si ale tale!
    Pupici fata frumoasa!!
    PS: N-am uitat ce promisiune.. dar zau ca nu ma mai ajung deloc cu timpu`.. si gatesc numa` pe fuga, chestii simple..

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s