In aceasta luna , de dragul lui Andie , am facut tot posibilul sa particip la provocarea lunii iunie 2012 – Dulce Romanie , provocare pe care ea o gazduieste cu mare pofta de bunatati vegetariene si deserturi cu caramel , ca de fapt despre asta e vb in aceasta luna .
Stiu ca Andie e o mancacioasa si nu se satura doar cu o salatica ( asa s-a laudat ea 😉 ) , dar am ales sa fac aceasta reteta deoarece m-am gandit ca e super sanatoasa , buretii de fag sunt culesi de mine cu mare drag din padure ( ati vazut asta aici 😉 ) , ceapa verde – rosie :)) ,usturoiul si salata verde sunt culese din gradina de care are grija tatal meu , busuiocul din ghiveci 🙂 , iar daca mai aveam si rosioarele din gradina eram super fericita , dar zic ca e ok si asa , nu ? Ce zici Andie , te-am emotionat si de data aceasta ? 😉 ❤
Ingrediente :
- 1 kg bureti de fag ( ciuperci pleurotus )
- 2 fire ceapa verde
- 2 fire usturoi verde
- sare
- piper
- 4 linguri ulei de masline
- 4 frunzulite busuioc proaspat
- 8 rosii cherry
- crutoane de paine ( reteta o gasiti aici !!! )
- salata verde ( ptr ornat )
Daca este nevoie , curatati ciuperile de pamant ( eu cum le-am cules proaspete din padure , a trebuit sa le curat putin ) , insa daca le cumparati din supermarket , sunt mult mai curate !! Le spalati bine , apoi le rupeti fasii potrivite si le puneti la fiert in apa cu sare . Le lasati sa fiarba 10 minute , apoi le puneti la scurs intr-o strecuratoare .
Pana acestea se scurg si se racesc , curatati si spalati ceapa si usturoiul , apoi le taiati rondele .
Puneti fasiile de ciuperci intr-un castron maricel , adaugati ceapa si usturoiul verde , uleiul de masline , condimentati cu sare si piper dupa gust , amestecati bine totul . Adaugati si busuiocul taiat maruntel si mai amestecati putin.
Spalati rosioarele si le taiati in sferturi .
Serviti aceasta salata alaturi de crutoane de paine si rosii cherry .
POFTA BUNA !!!!
ca de obicei, foarte apetisant !Pup
Wow, ce salatica super buna! :-*
Cat, cum ai zis bureti de fag, hop si eu! 😀
Bureti, ciuperci… eu nu rezist, indiferent in ce fel ar fi pregatiti !!! O portioara mai e si pentru mine ?! Pupici !!!
Arata excelent!
Multumesc frumos !!!
Arata super!Este foarte important sa stii de unde vine fiecare ingredient… este de fapt primul pas spre o mancare de calitate!
Multumesc !!!! Asa este , ne place sa mancam sanatos , dar am si multe avantaje in privinta asta , primul , si cel mai important , sunt multimea de bunatati culese direct din gradina , apoi celelalte , cum sunt si acesti bureti 😉 culesi direct din padure , proaspeti si plini de vitamine !!! 😉
Adina draga,o sa te rog sa trimiti si la Craiova niste bureti la urmatoarea incursiune in padure:)Salata arata minunat si e sanatoasa!
Teo , daca in toamna avem noroc , mai culegem o tura !!! 😉 Trimit si la Craiova !! :):)
Dacã si bureti sunt culesi de tine atunci chiar cã mor de pofta lor! pup:)
Ramona , pai cum altfel ? Clar ca sunt culesi de mine !!! :);)
Ce buna trebuie sa fie , mie imi plac salatele cu ciuperci tare mult .
Si noua ne plac , ca de altfel toate preparatele care contin ciuperci !!! 🙂
Eu am azi in meniu hribi .
Acu ma gandesc cum sa le vin de hac .
Papricas ,pane sau ceva mai simplu.
Salata ta e fix pe gustul meu !
Sunt convinsa ca orice ai face , o sa fie o bunatate !!!
Ce bunatate de salata ai facut… M-am tot uitat prin padure de bureti, dar n-am gasit… Asa ca ma voi servi cu o portie de la tine!
Pupici
Pai nu peste tot se fac acesti bureti !!! Serveste cu incredere !!!
Ador decorul tau vesel! Mîncare pe care ne-o prezinti te reprezinta. Voaie si vesela, frumoasa! xo
Vesel si rustic , asa-i ? Imi doresc o casa intr-un peisaj rustic , inconjurata de natura , vietati si multa veselie !!! Poate de acolo se trage totul !! :);) Multumesc ptr cuvintele frumoase !!!
[…] Salata de bureti de fag cu ceapa verde si usturoi […]
[…] Salata de bureti de fag cu ceapa verde si usturoi […]