Sufleu de conopida cu somon afumat


De cand tot vreau sa fac un sufleu si sa-l postez  , insa pana acum cateva saptamani nu am avut forme din astea micute , iar de cand am intrat in posesia lor , a formelor, desigur 😉 , fel si fel de retete se invart in capsorul meu , printre care si aceasta . Pot spune ca  a fost un rasfat de zile mari , si sper sa va placa si voua atat de tare , incat sa si testati reteta !!! 😉  ….. hmmmmm , ce ziceti ?

Ingrediente :

  • o conopida ( 700 -800 g )
  • 150 g file somon afumat
  • 2 fire usturoi verde , curatat si taiat rondele
  • 4 oua
  • 400 ml lapte , cald
  • 50 g unt , topit
  • 15 g unt ptr uns formele
  • 3 linguri faina
  • 100 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • frunze de patrunjel , ptr ornat

Spalati conopida , desprindeti buchetelele unele de altele , si le puneti la fiert in apa cu sare . O lasati sa fiarba circa 15 minute .Cand furculita intra cu usurinta in conopida , o scurgeti de zeama si o lasati intr-o strecuratoare.Dupa ce aceasta s-a racit putin , o mixati cateva secunde . Daca vreti sa o zdrobiti mai tare , o puteti baga in blender .Eu , mixand-o , s-a desprins in buchetele mici .

Rupeti bucatile de somon in fasii , apoi le puneti intr-un bol.

Separati galbenusurile de albusuri .

Intr-un castron mai maricel , bateti putin galbenusurile ( doar galbenusurile, da ? 🙂 ) , apoi adaugati laptele cald si untul topit ( eu topesc untul la microunde unde nu-l las mai mult de 2-3 secunde ). Amestecati bine , apoi adaugati faina si amestecati din nou .

Puneti si cascavalul ras si usturoiul  si condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .Amestecati din nou.

Ungeti cateva forme de sufleu cu unt ( eu le-am folosit pe cele doua mai micute care se vad in poze , dar am mai pus si intr-o tavita dreptunghiulara ).

Puneti in formele unse , cate-un strat de conopida , apoi un strat din fasiile de somon .

Intr-un alt bol , mixati albusurile cu un praf de sare , pana acestea devin spuma.

Adaugati spuma de albusuri peste compozitia de oua, lapte si toate cele 😉 , insa aveti grija sa amestecati incet , de jos in sus , pana spuma se incorporeaza in compozitia de oua .

Puneti din compozitia obtinuta in vasele in care ati pus straturile de conopida si somon , presarati cateva rondele de usturoi deasupra , apoi bagati totul in cuptorul preincalzit ptr circa 35-40 de minute .

Cand sufleul este gata , il lasati sa se raceasca putin .

  Apoi il serviti alaturi de rosii .

POFTA BUNA !!!!!

37 de gânduri despre “Sufleu de conopida cu somon afumat

  1. Oooo, stiam eu ca o sa-mi placa noua reteta, aveam un feeling de cand m-ai tease-uit 😀 Adevarul este ca, pentru mine, orice contine somon e un rasfat de zile mari – dar cu atat mai mult cand vine sub forma de sufleu, pentru care, nu stiu daca stii, am o adevarata pasiune! Totul arata absolut divin! Te pup cu drag si iti doresc o duminica plina de bunatati si de zambete!

    • M-am convins in urma cu cateva postari ca suntem pe aceeasi lungime de unda 😉 , nici nu ma asteptam sa nu-ti placa reteta aceasta !!! 🙂 … cat despre sufleu ….. nu stiam ca ai o pasiune asa mare 🙂 , dar am aflat acum , ceea ce e bine , nu ? 🙂 La fel si tie , si poze cat mai frumoase cu noua jucarie !!! 😉

  2. nu doar ca arata f.f.f. bine dar a fost si f.f.f bun…………..am avut din nou norocul sa pap din aceasta minunatie….iar baietelul meu..nu se mai oprea din papat…………….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s