Ori de cate ori ma abtin sa nu gatesc carne de porc , de cate ori merg la cumparaturi si gasesc muschiulet proaspat , nu rezist , clar cumpar !!!! De stiut ce fac din el , niciodata nu stiu :))) , insa important este sa-l cumpar , ca ideile vin pe parcurs 😉 .Mereu imi place sa deschid dulapurile ( din bucatarie, desigur 😉 ) , sa studiez ce mai am pe acolo si sa imi imaginez ce as putea face cu acele ingrediente . Asa mi-a venit si aceasta idee atunci cand am dat cu ochii de pungutele cu seminte !
Ingrediente :
- muschiulet de porc ( eu am avut doua bucati de circa 800 g)
- sare
- piper
- 50 g unt
- 2 linguri mustar cu hrean
- 50 g seminte susan
- 50 g seminte in
- 50 g seminte mac
- 4 linguri ulei de dovleac
Spalati carnea , apoi o lasati sa se scurga sau o tamponati cu sevretele de hartie . Condimentati cele doua bucati de carne cu sare si piper .
Intr-o tigaie antiaderenta , topiti cantitatea de unt , apoi prajiti carnea circa 2-3 minute pe fiecare parte .
O lasati putin sa se raceasca , dupa care o ungeti pe toate partile cu mustarul cu hrean .
Amestecati toate semintele si tavaliti bucatile de carne prin acestea .
Umeziti o tava cu putina apa , puneti o coala de hartie de copt in tava , apoi puneti cele doua bucati de carne .
Stropiti fiecare bucata de carne cu ulei de dovleac si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 25-30 de minute maxim .
Il lasati apoi sa se raceasca si-l taiati rondele .Il puteti servi alaturi de diferite sosuri , garnituri de orez sau de cartofi.
POFTA BUNA !!!
Senzational acest muschiulet!!!Felicitari!
Multumesc frumos !!!
Te rog sa nu te mai abtii sa cumperi muschi de porc! 🙂
Arata demential!
Oricum se pare ca este mai sanatos decat carnea de pui.
Pai vezi ca nu ma pot abtine !!! Oricum mereu cumpar carnea de porc cea mai slaba 😉 …. si da , se pare ca e cea mai sanatoasa 😉 …
Arata super bine.Pup!
Multumesc !!!
Super combinatie! Si eu patesc la fel la cumparaturi… aleg cate ceva fara sa stiu ce voi face cu acel lucru. Pupici
Ma bucur ca-ti place !!!
Cred ca e bun, voi incerca si eu in weekend. Pup
Nu vei regreta !!! 😉
Wow, cat de bine arata!!! E demential!!!
Incearca-l !!!! 😉
Vai cat de mult imi place ca e cu seminte! tocmai mi-au sosit semintele comandate: de in, susan, etc…deci numai bine tre sa fac si eu. pup
Chiar te rog sa-l faci !! 🙂 Se prepara fff repede si e extrem de delicios !!
Si mie imi place tare muschiuletul asta. Nu mai zis de al meu 😉 Se pare ca e cel mai ‘sanatos’ animal de pe piata porcul pana la urma.. din pacate zic si eu ;(
Stiu cat de mult iti place porcusorul 😉 …. se pare ca da , e cel mai sanatos :):) :)) …
Arata grozav de bine!!! Salivez!!
Daca salivezi , e de bine , nu ? :):);)
Ce deliciu ai pregatit!Super bun!Pup!
Multumesc frumos !! Ma bucur ca-ti place !!
Ador ce ai aici! procedezi foarte bine ca blogger sã cumperi produsul si apoi sã iasã asa o bunãtate, felicitãri 🙂
Procedam asa si inainte de a ajunge blogger :)))) , asta sunt eu !!! 🙂 Ma bucur ca-ti place ce ai gasit aici !!
Mi-am cam propus sa renunt la carne de porc… dar imi place atat de mult ca imi vine sa musc din monitor! Ador „porcariile” :))
Te pup :*
Pai si eu mi-am cam propus asta , dar uneori sunt irezistibile „porcariile ” astea !! :)))
Ador fripturile cu seminte,sunt gustoase si aromate!
Teo , cine nu le adora ? :):)
Senzational… ador acest fel de preparare. Felicitari si pup!
Ma bucur mult ca-ti place !!! Multumesc !!
Demential arata, felicitari!
Multumesc frumos !!!!
mmmm,super arata !!!!
e pe lista mea de preferinte !!!!!!
Ma bucur sa aud asta !!! Abia astept sa-l faci !!!! 🙂
[…] 19.Muschiulet de porc in crusta de seminte […]
la ce ziceti voi muschi de porc? la cotlet sau la muschiulet? ce ai pregatit tu mi se pare ca e cotlet ….
Draga Anca ,
Asa cum am spus si in reteta , au fost doua bucati de muschiulet de porc 😉 !!! Insa daca tu doresti sa faci aceasta reteta cu cotlet , poti incerca !! Sunt sigura ca o sa iasa la fel de bun !! 🙂
Arata mortal!!!^
Cu siguranta o sa incerc si eu 🙂