Muschiulet de porc in crusta de seminte


Ori de cate ori ma abtin sa nu gatesc carne de porc , de cate ori merg la cumparaturi si gasesc muschiulet proaspat , nu rezist , clar cumpar !!!! De stiut ce fac din el , niciodata nu stiu :))) , insa important este  sa-l cumpar , ca ideile vin pe parcurs 😉 .Mereu imi place sa deschid dulapurile ( din bucatarie, desigur 😉 ) , sa studiez ce mai am pe acolo si sa imi imaginez ce as putea face cu acele ingrediente . Asa mi-a venit si aceasta idee atunci cand am dat cu ochii de pungutele cu seminte !

Ingrediente :

  • muschiulet de porc ( eu am avut doua bucati de circa 800 g)
  • sare
  • piper
  • 50 g unt
  • 2 linguri mustar cu hrean
  • 50 g seminte susan
  • 50 g seminte in
  • 50 g seminte mac
  • 4 linguri ulei de dovleac

Spalati carnea , apoi o lasati sa se scurga sau o tamponati cu sevretele de hartie . Condimentati cele doua bucati de carne cu sare si piper .

Intr-o tigaie antiaderenta , topiti cantitatea de unt , apoi prajiti carnea circa 2-3  minute pe fiecare parte .

O lasati putin sa se raceasca , dupa care o ungeti  pe toate partile cu mustarul cu hrean .

Amestecati toate semintele si tavaliti bucatile de carne prin acestea .

Umeziti o tava cu putina apa , puneti o coala de hartie de copt in tava , apoi puneti cele doua bucati de carne .

Stropiti fiecare bucata de carne cu ulei de dovleac si bagati tava in cuptorul preincalzit ptr circa 25-30  de minute maxim .

Il lasati apoi sa se raceasca si-l taiati rondele .Il puteti servi alaturi de diferite sosuri , garnituri de orez sau de cartofi.

POFTA BUNA !!!

36 de gânduri despre “Muschiulet de porc in crusta de seminte

  1. Si mie imi place tare muschiuletul asta. Nu mai zis de al meu 😉 Se pare ca e cel mai ‘sanatos’ animal de pe piata porcul pana la urma.. din pacate zic si eu ;(

    • Draga Anca ,
      Asa cum am spus si in reteta , au fost doua bucati de muschiulet de porc 😉 !!! Insa daca tu doresti sa faci aceasta reteta cu cotlet , poti incerca !! Sunt sigura ca o sa iasa la fel de bun !! 🙂

Lasă un răspuns către Magda Adina Anulează răspunsul