Varza de bruxelles murata


De mult tot zic ca incerc varzuca asta murata  si iata ca a sosit momentul , insa as vrea sa reziste pana luna viitoare si sa  o savuram de sarbatori , asa  ca am ascuns-o🙂 in camara in speranta ca nu o sa fie descoperita !!!!  :)))))

Ptr un borcan de 750 ml aveti nevoie de :

– 500 g varza bruxelles

– 300 ml apa

– 100 ml otet

– 1 lingurita cu vf de  sare grunjoasa

– 1 lingurita  zahar

– boabe de mustar

– boabe de piper

– 2 frunzulite de dafin

-marar uscat

Spalati varzuca , apoi o dezbracati🙂 de primul rand de frunze .

O asezati frumos in borcan.

Puneti intr-un ibric  apa cu otetul si restul ingredientelor si o lasati pe foc sa dea 2-3 clocote. O puteti gusta , iar daca mai este nevoie adaugati putina sare , otet sau zahar.Dupa ce a dat cateva clocote , o lasati  circa 10 minute sa se raceasca.

Turnati solutia obtinuta  peste varzuci si inchideti borcanul .

 Depozitati-l in camara langa celelalte bunatati😉.

POFTA BUNA !!!!!!

Articolul precedent
Articolul următor
Lasă un comentariu

42 comentarii

  1. Ce borcan frumusel:-) N-am mancat pana acum varza de Bruxelles, seamana la gust cu cea normala nu?🙂

    Răspunde
  2. O prezentare frumoasa…

    Răspunde
  3. Zazuza

     /  18 Noiembrie 2011

    haha, ei, uite, la asa ceva nici ca m-as fi gandit!

    Răspunde
  4. DiaMar bucataria galbena

     /  18 Noiembrie 2011

    Ce frumusele sunt asa micute.O seara buna.

    Răspunde
  5. Nu stiu de ce, dar nu ma omor dupa varzuca asta… Sunt curioasa cum o fi murata.. Ptr ca seamana la gust cu varza normala, are acelasi gust si murata?!

    Răspunde
  6. Nu am mancat dar arata grozav de bine!!!Pup!

    Răspunde
  7. Daca e varza,cum s-o numi ea e clar delicatesa:)

    Răspunde
  8. marina

     /  18 Noiembrie 2011

    ioi,ce draguta e !!!!! mi-ar fi mila s-o mananc….nu vezi ce mititica e ?!?!?!
    dar la sarbatori vin la tine sa-mi dai si mie o varzuca….hihi

    Răspunde
    • Cred ca si mie o sa-mi fie mila sa o pap ….. pe prima :)))) …. apoi fara mila le pap pe restu ….hmmmm , iti dau de sarbatori o varzuca sa faci din ea sarmalute , ce zici? … te bagi?

      Răspunde
  9. Ce minunatie! Uite asta nu mi-a mai trecut prin cap! De asta iubesc eu blogosfera. Cînd crezi ca nu mai descoperi nimic nou, întîmpini surprize placute!

    Răspunde
  10. Nu ride de mine, dar n-am mincat niciodata varzuca din asta, nici murata, nici naturala. Cred ca e delicioasa… Arunci si la mine o mingiuta de varzuca ? Pupici !!!

    Răspunde
    • Stai linistita , nu rad de tine😉 …. nici eu nu am avut ocazia sa pap alte cele , insa incerc orice , ori de cate ori am ocazia si cu siguranta vei incerca si tu varzuca asta intr-o zi …… sau poate chiar acum , prinde-o !!!!!!! :):)

      Răspunde
  11. Nu sunt fanul verzisoarelor bebeluse, dar ascunde bine borcãnasul ca s-ar putea sã îl descopãr,bj:)

    Răspunde
    • Fac cateva preparate pe an din verzisoarele astea , nu pot spune ca mor dupa ele , dar cred ca voi mura in fiecare iarna , macar un borcanel ;)…..

      Răspunde
  12. ba,mie imi plac varzucile astea ! si eu sunt curioasa ce gust o sa aiba murate in otet.

    Răspunde
  13. Wowww, nu am incercat niciodata sa murez varza de bruxelles… Minunata idee! Pupicei, scumpa! xoxo

    Răspunde
  14. draga mea, arata minunat! am testat si eu anul acesta marea cu degetul, mai precis cu muratura :)) si am facut un fel de salata din castraveciori felii, morcovi si varzuca de bruxelles! a iesit o minunatie asa ca sigur vei fi mai mult decat incantata de varzuca asta! te pup cu drag!

    Răspunde
  15. Buna ideia dar varza se va minca foarte repede din aceste borcane.

    Răspunde
  16. Bucate_apetisante

     /  20 Noiembrie 2011

    He,he, simpatica este varzuta asta.
    Am gasit odata intr-o punga cu legume congelate si asa am avut ocazia sa mananc.
    Sunt si eu curioasa cum este murata.Nu cred ca poate fi rea.

    Răspunde
  17. Ce idee fantastica,nu m-as fi gandit s-o murez,am sa-ncerc si eu,pupici!

    Răspunde
  18. Asa deci! Simplu si delicios,nu? Cu siguranta o voi incerca!

    Răspunde
  19. Sunt sigura de asta Anto !!!😉

    Răspunde
  20. ioana-50

     /  29 Ianuarie 2012

    asteptam rezultatul verzisoarei de bruxelles murata, nu s-a murat inca? eu tot mai astept rezultatul .

    Răspunde
  21. Dupa cum am spus, am retinut reteta la categoria surprize murate sau conservate. De-abia astep s-o incerc!

    Răspunde
  22. oare se pot folosi si verzisoare congelate pentru murat?

    Răspunde
    • 🙂 N-am incercat niciodata , insa cum si tu stii , toate legumele congelate nu mai au gustul celor proaspete + ca dupa decongelare se inmoaie !!!
      Daca vrei sa incerci totusi , incearca sa pui intr-un borcanel mai mic si numai bine vezi cum se comporta !!!😉

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: