De mult tot zic ca incerc varzuca asta murata si iata ca a sosit momentul , insa as vrea sa reziste pana luna viitoare si sa o savuram de sarbatori , asa ca am ascuns-o 🙂 in camara in speranta ca nu o sa fie descoperita !!!! :)))))
Ptr un borcan de 750 ml aveti nevoie de :
– 500 g varza bruxelles
– 300 ml apa
– 100 ml otet
– 1 lingurita cu vf de sare grunjoasa
– 1 lingurita zahar
– boabe de mustar
– boabe de piper
– 2 frunzulite de dafin
-marar uscat
Spalati varzuca , apoi o dezbracati 🙂 de primul rand de frunze .
O asezati frumos in borcan.
Puneti intr-un ibric apa cu otetul si restul ingredientelor si o lasati pe foc sa dea 2-3 clocote. O puteti gusta , iar daca mai este nevoie adaugati putina sare , otet sau zahar.Dupa ce a dat cateva clocote , o lasati circa 10 minute sa se raceasca.
Turnati solutia obtinuta peste varzuci si inchideti borcanul .
Depozitati-l in camara langa celelalte bunatati ;).
POFTA BUNA !!!!!!
Ce borcan frumusel:-) N-am mancat pana acum varza de Bruxelles, seamana la gust cu cea normala nu? 🙂
Seamana cu cea normala 🙂 , insa muarata e prima data cand fac si deabia astept sa vad cum e ;)…
O prezentare frumoasa…
Ms frumos!!!!
haha, ei, uite, la asa ceva nici ca m-as fi gandit!
Nici eu nu ma gandesc la multe , dar descopar pe blogurile voastre numai minunatii !!!
Ce frumusele sunt asa micute.O seara buna.
Ma bucur ca-ti plac !!!
Nu stiu de ce, dar nu ma omor dupa varzuca asta… Sunt curioasa cum o fi murata.. Ptr ca seamana la gust cu varza normala, are acelasi gust si murata?!
E prima data cand fac murata , dar te anunt cum e cand voi deschide borcanul fermecat :)))) …
Nu am mancat dar arata grozav de bine!!!Pup!
Ms Licuta !!!
Daca e varza,cum s-o numi ea e clar delicatesa:)
hmmmm , sa fie oare o delicatesa ? 🙂 😉 …
ioi,ce draguta e !!!!! mi-ar fi mila s-o mananc….nu vezi ce mititica e ?!?!?!
dar la sarbatori vin la tine sa-mi dai si mie o varzuca….hihi
Cred ca si mie o sa-mi fie mila sa o pap ….. pe prima :)))) …. apoi fara mila le pap pe restu ….hmmmm , iti dau de sarbatori o varzuca sa faci din ea sarmalute , ce zici? … te bagi?
Ce minunatie! Uite asta nu mi-a mai trecut prin cap! De asta iubesc eu blogosfera. Cînd crezi ca nu mai descoperi nimic nou, întîmpini surprize placute!
Ma bucur ca-ti place si tie !!! …. si eu incep sa iubesc tot mai mult blogosfera 😉 …..
Nu ride de mine, dar n-am mincat niciodata varzuca din asta, nici murata, nici naturala. Cred ca e delicioasa… Arunci si la mine o mingiuta de varzuca ? Pupici !!!
Stai linistita , nu rad de tine 😉 …. nici eu nu am avut ocazia sa pap alte cele , insa incerc orice , ori de cate ori am ocazia si cu siguranta vei incerca si tu varzuca asta intr-o zi …… sau poate chiar acum , prinde-o !!!!!!! :):)
Nu sunt fanul verzisoarelor bebeluse, dar ascunde bine borcãnasul ca s-ar putea sã îl descopãr,bj:)
Fac cateva preparate pe an din verzisoarele astea , nu pot spune ca mor dupa ele , dar cred ca voi mura in fiecare iarna , macar un borcanel ;)…..
ba,mie imi plac varzucile astea ! si eu sunt curioasa ce gust o sa aiba murate in otet.
Am vazut eu cat de mult iti plac tie 😉 …
Wowww, nu am incercat niciodata sa murez varza de bruxelles… Minunata idee! Pupicei, scumpa! xoxo
Va anunt cum iese !!!
draga mea, arata minunat! am testat si eu anul acesta marea cu degetul, mai precis cu muratura :)) si am facut un fel de salata din castraveciori felii, morcovi si varzuca de bruxelles! a iesit o minunatie asa ca sigur vei fi mai mult decat incantata de varzuca asta! te pup cu drag!
Ce ma bucur ca ai facut varzuca asta murata , e imposibil sa nu fie buna !!! 🙂 ;)..
Buna ideia dar varza se va minca foarte repede din aceste borcane.
Cu siguranta o topim cat ai clipi din ochi :)))))
He,he, simpatica este varzuta asta.
Am gasit odata intr-o punga cu legume congelate si asa am avut ocazia sa mananc.
Sunt si eu curioasa cum este murata.Nu cred ca poate fi rea.
He , he 🙂 … chiar e simpatica …. nu are cum sa fie rea , nu ? :);)…
Ce idee fantastica,nu m-as fi gandit s-o murez,am sa-ncerc si eu,pupici!
Asa cum eu nu ma gandesc la altele , dar va ganditi voi :):) , acum nu am decat sa ma bucur ca v-am dat idei !!!!
Asa deci! Simplu si delicios,nu? Cu siguranta o voi incerca!
Sunt sigura de asta Anto !!! 😉
asteptam rezultatul verzisoarei de bruxelles murata, nu s-a murat inca? eu tot mai astept rezultatul .
Este mai mult decat delicioasa , merita sa o incerci 😉 , noi am testat-o langa friptura de iepure :https://catkitchen.wordpress.com/2012/01/21/provocarea-secreta-friptura-italiana-de-iepure/ …. si a fost perfecta !!!
Dupa cum am spus, am retinut reteta la categoria surprize murate sau conservate. De-abia astep s-o incerc!
Ma bucura enorm asta , iar eu astept impresiile cu nerabdare!!!
oare se pot folosi si verzisoare congelate pentru murat?
🙂 N-am incercat niciodata , insa cum si tu stii , toate legumele congelate nu mai au gustul celor proaspete + ca dupa decongelare se inmoaie !!!
Daca vrei sa incerci totusi , incearca sa pui intr-un borcanel mai mic si numai bine vezi cum se comporta !!! 😉