Varza de bruxelles murata


De mult tot zic ca incerc varzuca asta murata  si iata ca a sosit momentul , insa as vrea sa reziste pana luna viitoare si sa  o savuram de sarbatori , asa  ca am ascuns-o 🙂 in camara in speranta ca nu o sa fie descoperita !!!!  :)))))

Ptr un borcan de 750 ml aveti nevoie de :

– 500 g varza bruxelles

– 300 ml apa

– 100 ml otet

– 1 lingurita cu vf de  sare grunjoasa

– 1 lingurita  zahar

– boabe de mustar

– boabe de piper

– 2 frunzulite de dafin

-marar uscat

Spalati varzuca , apoi o dezbracati 🙂 de primul rand de frunze .

O asezati frumos in borcan.

Puneti intr-un ibric  apa cu otetul si restul ingredientelor si o lasati pe foc sa dea 2-3 clocote. O puteti gusta , iar daca mai este nevoie adaugati putina sare , otet sau zahar.Dupa ce a dat cateva clocote , o lasati  circa 10 minute sa se raceasca.

Turnati solutia obtinuta  peste varzuci si inchideti borcanul .

 Depozitati-l in camara langa celelalte bunatati ;).

POFTA BUNA !!!!!!

42 de gânduri despre “Varza de bruxelles murata

  1. ioi,ce draguta e !!!!! mi-ar fi mila s-o mananc….nu vezi ce mititica e ?!?!?!
    dar la sarbatori vin la tine sa-mi dai si mie o varzuca….hihi

  2. Ce minunatie! Uite asta nu mi-a mai trecut prin cap! De asta iubesc eu blogosfera. Cînd crezi ca nu mai descoperi nimic nou, întîmpini surprize placute!

    • Stai linistita , nu rad de tine 😉 …. nici eu nu am avut ocazia sa pap alte cele , insa incerc orice , ori de cate ori am ocazia si cu siguranta vei incerca si tu varzuca asta intr-o zi …… sau poate chiar acum , prinde-o !!!!!!! :):)

  3. draga mea, arata minunat! am testat si eu anul acesta marea cu degetul, mai precis cu muratura :)) si am facut un fel de salata din castraveciori felii, morcovi si varzuca de bruxelles! a iesit o minunatie asa ca sigur vei fi mai mult decat incantata de varzuca asta! te pup cu drag!

  4. He,he, simpatica este varzuta asta.
    Am gasit odata intr-o punga cu legume congelate si asa am avut ocazia sa mananc.
    Sunt si eu curioasa cum este murata.Nu cred ca poate fi rea.

    • 🙂 N-am incercat niciodata , insa cum si tu stii , toate legumele congelate nu mai au gustul celor proaspete + ca dupa decongelare se inmoaie !!!
      Daca vrei sa incerci totusi , incearca sa pui intr-un borcanel mai mic si numai bine vezi cum se comporta !!! 😉

Lasă un răspuns către Dulcegarii culinare Anulează răspunsul