Sirop de visine


 Aceasta reteta o stiu de la bunica mea, care in fiecare an punea visine la borcan pentru prajituri , iar siropul ramas il servea cu sifon :):) …. ffff bun !!

Ingrediente :

  • 1 kg de visine
  • 1 kg de zahar
  1. Spalati visinele , apoi le curatati de samburi. Le puneti intr-o oala si presarati peste ele zaharul.Lasati visinele sa stea 24 de ore , timp in care amestecati din cand in cand in ele, pana se topeste zaharul.
  2. Dupa ce zaharul s-a topit , scurgeti visinele de zeama , puneti sucul ramas intr-o craticioara si-l dati la fiert circa o ora.Cu visinele ramase puteti face o prajiturica , o inghetata sau orice altceva doriti .
  3. Dupa ce siropul a fiert si s-a ingrosat , il turnati in sticle si-l pastrati intr-un loc racoros si intunecat.
  4. Serviti siropul cu apa plata sau apa minerala .

Sa fiti sanatosi !!!

15 gânduri despre “Sirop de visine

  1. E delicios siropul de visine! Sper sa gasesc visine in piata maine sa fac si eu! E mai greu cu scosul samburilor, dar daca imi pun muzica trece timpul mai usor. Nu stiu daca sa ma risc si sa nu il fierb. Cealalata Adina zicea ca la Obreja fac femeile sirop la rece din orice fruct dupa reteta asta, 1 kg fructe la 1 kg zahar si tine… sa risc?
    Mersi de reteta!
    O zi super!

    • oricum nu se strica ca-l vei consuma repede la cat e de bun !!!! … dar il poti fierbe putin ( o ora e suficient ) ptr o mai mare siguranta !!!! … si eu sper sa mai gasesc visine !!!

    • daca as putea , ti-as trimite cumva , pe bune !!!!!! … batranelul care a vrut sa taie ciresul nu are cumva si un visin? :):)
      ploua si e urat la noi , cred ca a venit randul vostru sa va bucurati de vreme buna , we placut si tie !!!

Lasă un comentariu