In speranta ca va place ideea mea , astazi va propun un alt desert pentru un Craciun dulce si fara gluten cu minunatele produse de la Dr.Schar .
M-am hotarat sa fac acest desert cu gandul la copilarie si la sarbatorile in care cu totii ne bucuram de gustul celor mai simple si delicioase preparate .
Ingrediente pentru 5 mini torturi :
- 400 g biscuiti fara gluten : Frollini , Maria ,Digestivi Landtaler ( din cei digestivi am folosit doar cativa pentru ca mai aveam nevoie sa ajung la cele 400 g : ) )
- 5 biscuitei fara gluten cu jeleu de portocale – Orangino – Dr.Schar
- 3 lingurite lichior de oua
- 110 g unt
- 100 g pudra de roscove
- 130 ml lapte
- 50 ml sirop de visine
- coacaze rosii , coacaze negre si zmeura ( pentru decor )
- fulgi de cocos ( pentru decor )
Topiti untul intr-o craticioara , iar cand acesta este complet topit , adaugati pudra de roscove si siropul de visine . Amestecati bine , apoi adaugati laptele caldut si amestecati din nou totul . Lasati compozitia cateva minute sa se raceasca .
Zdorbiti biscuitii avand grija sa ramana si bucati mai maricele din acestia . Puneti-i intr-un castron mai incapator si turnati apoi compozitia de unt , lapte si sirop de visine . Amestecati bine toate ingredientele si lasati totul sa stea circa 10-15 minute pentru a se inmuia putin biscuitii .
Puneti cei 5 biscuiti cu jeleu de portocale pe o farfurioara .Ii puneti cu partea glazurata-n jos , iar pe partea cealalta picurati cativa stropi de lichior de oua .
Asezati pe un platou 5 inele pentru pregatirea deserturilor ( eu am vrut sa dau acestui salam de biscuiti , ca defapt asta este , o forma rotunda si festiva , iar atunci am folosit inelele de 7.5 cm diametru ) , apoi puneti doua lingurite cu varf din compozitia obtinuta mai sus . Apasati pana suprafata devine plata , apoi puneti in mijlocul acesteia , un biscuite fara gluten cu jeleu de portocale si ciocolata . Puneti inca doua lingurite din compozitia de biscuiti si presati totul cu ajutorul dispozitivului .
Acoperiti platoul cu folie alimentara , apoi bagati-l la rece pentru 2-3 ore .
Scoateti totul din frigider , apoi bagati un cutit cu lama subtire de jur imprejurul tortuletului de biscuiti din inel pentru a-l dezlipi de acesta si a-l scoate usor fara a-i strica forma. Procedati la fel pana scoateti tortuletele din fiecare inel .
Inainte de a le servi le ornati cu cativa fulgi de cocos si cu fructe congelate .
Savoare deplina va doresc !!
❤ ❤ ❤ X cite vrei tu! I'm speechless!
Si eu te iubesc !!!!! ❤ ❤ Niciodata nu treci pe la mine fara sa lasi un gand frumos !!!! ❤
Imbratisari mii !!
Cum sa nu-ti spun ce impresie am atunci cind vad ale tale minuni ????? ❤
Mala draga , din pacate timpul e tot mai pretios …
Multumesc din suflet ptr ca-mi esti alaturi !! ❤