Mini torturi festive din biscuiti fara gluten


Mini torturi din biscuiti fara gluten de la Dr.Schar

In speranta ca va place ideea mea , astazi va propun  un alt desert pentru un Craciun dulce si fara gluten  cu minunatele produse de la Dr.Schar .

M-am hotarat sa fac acest desert cu gandul la copilarie si la sarbatorile in care cu totii ne bucuram de gustul celor mai simple si delicioase preparate .

Ingrediente pentru 5 mini torturi :

Topiti untul intr-o craticioara , iar cand acesta este complet topit , adaugati pudra de roscove si siropul de visine . Amestecati bine , apoi adaugati laptele caldut si amestecati din nou totul . Lasati compozitia cateva minute sa se raceasca .

Biscuiti fara gluten de la Dr.Schar

Zdorbiti biscuitii avand grija sa ramana si bucati mai maricele din acestia . Puneti-i intr-un castron mai incapator si turnati  apoi compozitia de unt , lapte si sirop de visine . Amestecati bine toate ingredientele si lasati totul sa stea circa 10-15 minute pentru a se inmuia putin biscuitii .

Puneti cei 5 biscuiti cu jeleu de portocale pe o farfurioara .Ii puneti cu partea glazurata-n jos , iar pe partea cealalta picurati cativa stropi de lichior de oua .

Asezati pe un platou  5 inele pentru pregatirea deserturilor ( eu am vrut sa dau acestui salam de biscuiti , ca defapt asta este , o forma rotunda si festiva  , iar atunci am folosit inelele  de 7.5 cm diametru  ) , apoi puneti doua lingurite cu varf din compozitia obtinuta mai sus . Apasati pana suprafata devine plata , apoi puneti in mijlocul acesteia , un biscuite fara gluten cu jeleu de portocale si ciocolata . Puneti inca doua lingurite din compozitia de biscuiti si presati totul cu ajutorul dispozitivului .

Acoperiti platoul cu folie alimentara , apoi bagati-l la rece pentru 2-3 ore .

Scoateti totul din frigider , apoi  bagati un cutit cu lama subtire de jur imprejurul tortuletului de biscuiti din inel pentru a-l dezlipi de acesta si a-l scoate usor fara a-i strica forma. Procedati la fel pana scoateti tortuletele din fiecare inel .

Inainte de a le servi le ornati cu cativa fulgi de cocos si cu fructe congelate .

Salam de biscuiti - mini torturi festive

Savoare deplina va doresc !!

Articolul următor
Lasă un comentariu

4 comentarii

  1. ❤❤❤ X cite vrei tu! I'm speechless!

    Răspunde
  2. Mala draga , din pacate timpul e tot mai pretios …
    Multumesc din suflet ptr ca-mi esti alaturi !!❤

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: