Este pentru prima oara cand fac un desert cu coacaze … reteta am gasit-o intr-una din cartile mele preferate , iar coacazele le-am cules din gradina pe care o ingrijeste tatal meu, gradina care in acest an ne rasfata cu multe bunatati …
Ingrediente :
Pentru blat :
- 6 galbenusuri
- 170 g zahar
- 170 g faina
- 1/3 plic praf de copt
- 170 g unt moale
Pentru spuma ;
- 6 albusuri
- putina sare ( 1 vf cutit)
- 400 g zahar
- 600 g coacaze rosii
- zeama de la 1 lamaie
- Intr-un bol mixati galbenusurile cu zaharul pana acesta se topeste si compozitia se deschide la culoare.Adaugati faina amestecata cu praful de copt , apoi untul moale .Se amesteca bine pana se omogenizeaza compozitia.
- In alt bol ,mixati albusurile cu putina sare , iar cand sunt deja tari , adaugati zaharul si mixati pana se topeste .
- Ungeti o tava rotunda cu putin unt , puneti hartie de copt in tava , apoi blatul obtinut pe care-l intindeti uniform pe toata suprafata tavii, si-l coaceti in cuptorul preincalzit 10 minute.
- Spalati coacazele , apoi le curatati de codite si le stropiti cu zeama de lamaie.Amestecati cu grija coacazele cu spuma de albusuri.
- Scoateti tava din cuptor , apoi turnati peste blat spuma de albus cu coacaze si mai coaceti circa 30-35 de minute.
- Serviti prajitura ornata cu coacaze proaspete.
POFTA BUNA !!!
Tortul este absolut delicios, am avut placerea sa il gust! Dulce-acrisor, coacazele dau o aroma superba! Imi place mult ca torturile Adinei sunt dulci exact cat trebuie! Merita facut!!
ma bucur mult ca ati mai prins cate o felie din el :):) ….. ms ptr aprecieri !!!!
Esti harnicia în persoana!Superba si prajitura asta.Coacazele astea rosioare merg perfect combinate cu bezeaua 🙂
Pupici!
nu esti singura care spune asta , ma refer la ” harnicia” :):) …cat despre combinatie , a fost mai mult decat delicioasa !!! … s-a terminat asa repede 🙂 … acum astept coacazele negre , inca nu sunt coapte 😉
Ce frumos arata,ma tenteaza s-o incerc,pupici!
m-as bucura sa o incerci !!!
Noi obisnuiam sa mancam strugurasii asa raw, nu-mi amintesc sa fi facut vreodata vreun desert cu ei, dar arata bestial prajitura ta, unde mai pui aroma si gustul acrisor, mmmm, ce bunatate! XoXo
sunt fff sanatoase asa proaspete , dar pe mine nu ma incanta gustul acrisor … si atunci am ales sa le indulcesc cumva :):)
ms Alina !!!
WOW,CE BINE ARATA !!!!!!!
harnicuta-furnicuta esti tu….
toata ziua faci ceva bun….
ai nota 10 cu felicitari !!!!!!
ms Marina !!! … in loc sa -mi mai trag si eu sufletul in cate o zi …. mai bine trebaluiesc , nu stiu , dar daca nu fac cate ceva parca nu sunt eu !!!!!!!!!
de la atatea laude ti se va urca la cap,dar cu siguranta le meriti:*
ai si tu dreptatea ta !!!! :):):)
super si cu coacaze, multumesc de vizita…te mai astept si poate facem schimb de linkuri daca esti de acord ..pupicei si o zi fructuoasa iti doresc
Si eu ms de vizita !!!
Te adaug cu drag la bloguri preferate !!!
Pisicut,
Vad ca si tu iubesti coacazele . 🙂
Mai nou iubesc si coacazele :):) … sunt super sanatoase !!!
ador coacazele! taman azi ce facui niste briose si eu :D. superba prajitura ta!
sunt fff bune , ms frumos !!!
sa papati cu pofta briosele !!!
Ce delicioasa arata! yumy tare!
Ce dor imi e de coacaze !!! :):)