Gogosi aromate



Aceste gogosi au fost asteptate de multa vreme , dar dupa cum eu stiu ca dupa lucrurile bune trebuie sa astepti :)… chiar daca e vorba de gogosi 🙂 … a meritat asteptarea….


Am planuit sa facem gogosile impreuna cu doi buni prieteni , deci … am avut ceva ajutoare si pot spune ca le-am terminat chiar repede , dar cum unii dintre noi au vrut sa le pape cu zahar , iar altii cu sos de visine 🙂 , iar eu am vrut ca toata lumea sa fie multumita , am facut ambele variante …

Ingrediente :

  • 500 g faina
  • 2 oua
  • 250 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 60 g unt
  • 2 linguri zahar
  • 1 vf lingurita praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 plic zahar vanilat
  • 50 g zahar pudra cu aroma de vanilie
  • ulei ptr prajit
  • 500 g visine fara samburi
  • 300 g zahar
  • 100 ml suc de visine ( diluati putin sirop de visine cu apa)
  • 3 lingurite faina ( daca doriti sosul mai gros, puteti pune mai multa faina )
  1. Puneti intr-un bol 50 ml lapte caldut , faramitati drojdia , adaugati 1/2 lingura zahar si amestecati bine pana se dizolva , apoi lasati 10 minute la dospit.
  2. Visinele fara samburi le puneti intr-o craticioara , presarati peste ele zaharul si amestecati bine.Pana pregatiti aluatul lasati visinele sa stea cu zahar.
  3. Intr-un castron mai maricel , puneti faina si o amestecati cu praful de sare. Adaugati zaharul ramas si zaharul vanilat in restul de lapte caldut , amestecati pana se dizolva , apoi faceti o adancitura in faina , spargeti ouale , adaugati laptele si compozitia de drojdie dospita , coaja rasa de lamaie , untul moale si incepeti sa amestecati cu grija totul pana se incorporeaza toata faina.
  4. Framantati aluatul pana se desprinde usor de pe castron.Daca este necesar, mai adaugati cate putina faina.
  5. Lasati aluatul in castron , il acoperiti cu un prosop si-l lasati intr-un loc cald  la dospit circa 30 de minute.Aluatul este crescut atunci cand si-a dublat volumul.
  6. Luati craticioara cu visine, o puneti la fiert si amestecati pana se topeste zaharul.Lasati sa fiarba la foc mic circa 10 minute. Intr-o cana , puneti sucul de visine , faina si amestecati pana nu mai sunt cocoloase . Dupa ce visinele au fiert putin, adaugati compozitia de faina si amestecati pana sosul se ingroasa.Lasati sa dea cateva clocote, apoi il luati de pe foc si-l lasati sa se raceasca.
  7. Dupa ce aluatul a crescut , il puneti pe o planseta pudrata cu faina si-l mai framantati 5 minute.Rupeti bucatele potrivite din el , le faceti bilute , apoi le aplatizati cu palma .Le lasati inca 5-10 minute sa creasca.
  8. Intr-o cratita mai inalta , puneti uleiul la incins , iar cand acesta este incins bine , puneti 5-6 gogosi la prajit.Intoarceti gogosile de pe o parte pe alta pana se rumenesc frumos .Cand uleiul este bine incins, nu lasati focul fff tare, puteti risca ca gogosile sa se prajeasca prea repede la suprafata ,iar pe dinauntru sa ramana crude.Eu am incercat sa nu le tai cu paharul si sa le fac mai groase , pentru a nu ramane goale pe dinauntru …. si se pare ca am reusit .Prajiti gogosile , apoi le scoateti pe servete de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei si le lasati sa se raceasca.

Le serviti intregi, pudrate cu zahar aromat cu vanilie :

…. sau le taiati in jumatate si le serviti cu deliciosul sos de visine :

POFTA BUNA !!!!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

22 comentarii

  1. De cand n-am mai facut gogosi.. a trecut o vesnicie! si mi-ai facut o pofta …. iau si eu una

    Răspunde
  2. Dana

     /  3 Iulie 2011

    Eu le-am gustat deja… de fapt m-am indopat bine de tot cu ele! Sincer, nu am mancat gogosi mai bune ca ale Adinei in viata mea! Iar gogosi cu sos de visine e cea mai delicioasa combinatie! Nu te mai opresti! Mersi Adina!!

    Răspunde
  3. ti-am vazut blanosii! niste superbitati pisicesti 🙂

    Răspunde
    • am vazut ca ai intrat sa-i vezi , msss mult !!!!

      Răspunde
      • Bucate_apetisante

         /  3 Iulie 2011

        Hei !! Pisici vreau si eu sa vad!! :-)) Fa cumva te rog si posteaza-i si pe aici, si dup-aia daca te deranjeaza poza blanosilor pe blog care e culinar, o stergi.

      • pe blog daca te uiti in dreapta jos , gasesti pozele mele pe flickr , acolo vei vedea blanosii ;)…

      • Bucate_apetisante

         /  3 Iulie 2011

        Daaa,i-am vazut mai demult, dar am uitat.
        Sunt niste draguti 🙂

      • :):) msss !!!

  4. Cam aceeasi reteta o fac si eu,delicioase,pufoase……s.a.m.d
    Ale tale arata minunat,pupicei!

    Răspunde
    • chiar fff delicioase , eu am facut cantitate dubla , si ma gandeam ca o sa tragem de ele de numa 🙂 dar deja nu mai sunt :):) … sau am fost noi prea dornici ….ms frumos !!!

      Răspunde
  5. Bucate_apetisante

     /  3 Iulie 2011

    La preparat gogosi sincer nu ma prea pricep, am facut o singura data si mi-ai iesit putin tari, insa la mancat…vai,vai, vai! Sunt cea mai tare :))
    Mi-ai amintit ca exista sos de visine, ce bunatate.
    Si chiar atunci cand am facut si eu gogosi, i-am facut tot asa cu sos de visine 🙂

    Răspunde
  6. Andda

     /  4 Iulie 2011

    mmmm,ma gandesc k au fost asa de bune:*ca de aratat arata bestial

    Răspunde
  7. M-ai lovit direct în crestet!Arata fantastic.M-am servit virtual,iar papilele mele danseaza de pofta =))

    Răspunde
    • Imi pare rau ptr lovitura 😦 … dar daca te-ai servit , ma bucur tare , papa cate vrei :):) … ne mai servim si noi virtual de ici de colo …. macar atatica …
      Ms Maya !!!

      Răspunde
  8. Cu gogosile astea m-ai omorat!!! Cat de delicios arata… si eu vreau!!!!

    Răspunde
    • atunci cand am facut aceste gogosi , ma gandeam …. ce banal !!! … oare cum voi prezenta eu aceste gogosi , cum le voi scoate in evidenta ?….. ideea prezentarii a venit in ultim moment si sunt fff mandra de ce a iesit …. arata delicios ptr ca au fost delicioase ffff !!! :):)

      Răspunde
  9. Dana

     /  22 Octombrie 2011

    Vai Adina!!! Ce bune au fost!!! Si perfecte cu sosul de visine!! Cand mai repetam povestea? 😀

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: