Chec cu ricotta si portocale


Chec cu ricotta si portocale

Dupa cum bine stiti deja , se pare ca iarna ,  impreuna cu ai sai fulgi ne nea , si-a facut aparitia cum nu se putea mai bine . Ieri a nins aproape toata ziua , iar astazi mi-a bucurat ziua cu alti fulgi superbi. Datorita bucuriei pe care o simt ori de cate ori afara ninge , si gandindu-ma ca trebuie sa fac ceva dulce pentru aceste zile , am facut un chec cu ricotta , nuca de cocos si portocale , intampinand cu mare drag , prima ninsoare .

Ingrediente :

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g branza ricotta ( o gasiti la Kauffland ; ) )
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g coji de portocala , confiate si taiate cubulete ( pe acestea le gasiti la Lidl )
  • 40 g zahar pudra + 1 vf lingurita scortisoara

Amestecati faina cu praful de copt si fulgii de cocos.

Intr-un bol incapator , mixati ouale impreuna cu zaharul , pana acesta se topeste .Adaugati zaharul vanilat si branza ricotta , apoi mixati pana branza se incorporeaza in compozitia de oua.

Adaugati uleiul impreuna cu laptele si coaja de portocala confiata , apoi cu ajutorul unei linguri de lemn , amestecati usor totul .La final , adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos .Amestacti bine toate ingredientele.

Umeziti cu putina apa o tava de chec , apoi imbracati-o in hartie de copt.

Turnati compozitia de chec in tava tapetata cu hartie de copt si bagati-o in cuptorul preincalzit . Coaceti checul circa 40-45 de minute .

Ca sa fiti siguri ca acesta este suficient de copt , infigeti in mijlocul lui : ) , un betisor de frigarui , iar daca pe bat nu se lipeste din compozitia de chec , atunci acesta este gata .

Il scoateti din cuptor , il lasati sa se raceasca , apoi il pudrati cu zaharul pudra amestecat su putina scortisoara .

Il taiati felii , apoi il serviti alaturi de cei dragi .

Chec cu ricotta si portocale

Va doresc o iarna plina de poveste !!

29 de gânduri despre “Chec cu ricotta si portocale

  1. Hihihi, vin cu fulgii de nea! Prima vizitatoare a checului de sarbatoare. 🙂 Multumesc ca mi-ai pregatit cele patru felii pe o masa atat de frumos decorata. Le savurez si te las cu bine. Sa ai o seara frumoasa!

Lasă un comentariu