Dupa cum bine stiti deja , se pare ca iarna , impreuna cu ai sai fulgi ne nea , si-a facut aparitia cum nu se putea mai bine . Ieri a nins aproape toata ziua , iar astazi mi-a bucurat ziua cu alti fulgi superbi. Datorita bucuriei pe care o simt ori de cate ori afara ninge , si gandindu-ma ca trebuie sa fac ceva dulce pentru aceste zile , am facut un chec cu ricotta , nuca de cocos si portocale , intampinand cu mare drag , prima ninsoare .
Ingrediente :
- 5 oua
- 200 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 250 g branza ricotta ( o gasiti la Kauffland ; ) )
- 100 ml ulei
- 100 ml lapte
- 200 g faina
- 100 g fulgi nuca de cocos
- 1 plic praf de copt
- 100 g coji de portocala , confiate si taiate cubulete ( pe acestea le gasiti la Lidl )
- 40 g zahar pudra + 1 vf lingurita scortisoara
Amestecati faina cu praful de copt si fulgii de cocos.
Intr-un bol incapator , mixati ouale impreuna cu zaharul , pana acesta se topeste .Adaugati zaharul vanilat si branza ricotta , apoi mixati pana branza se incorporeaza in compozitia de oua.
Adaugati uleiul impreuna cu laptele si coaja de portocala confiata , apoi cu ajutorul unei linguri de lemn , amestecati usor totul .La final , adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos .Amestacti bine toate ingredientele.
Umeziti cu putina apa o tava de chec , apoi imbracati-o in hartie de copt.
Turnati compozitia de chec in tava tapetata cu hartie de copt si bagati-o in cuptorul preincalzit . Coaceti checul circa 40-45 de minute .
Ca sa fiti siguri ca acesta este suficient de copt , infigeti in mijlocul lui : ) , un betisor de frigarui , iar daca pe bat nu se lipeste din compozitia de chec , atunci acesta este gata .
Il scoateti din cuptor , il lasati sa se raceasca , apoi il pudrati cu zaharul pudra amestecat su putina scortisoara .
Il taiati felii , apoi il serviti alaturi de cei dragi .
Va doresc o iarna plina de poveste !!
Hihihi, vin cu fulgii de nea! Prima vizitatoare a checului de sarbatoare. 🙂 Multumesc ca mi-ai pregatit cele patru felii pe o masa atat de frumos decorata. Le savurez si te las cu bine. Sa ai o seara frumoasa!
Ce m-as bucura sa savurezi feliutele de chec pe bune !!! 😉
O seara frumoasa si tie !!
A fost viscol,deci nu ai fost pe Munte …Ieri,dupa Turta dulce,am copt si 2 checuri cu….gem de macese ! bune,bune toate !
Asa este !! 😦 Am stat acasa si m-am odihnit !! 😉 Ohhhh , ce ma bucur sa aud ca ati facut atatea bunatati !!!
Va imbratisez si va doresc o seara minunata !!
absolut delicios si de sezon!Pupici 🙂
Flory , multumesc !!! 😉
Frumos si bun!
Multumesc frumos !!!
Ce frumos este! E portrivit pentru o duminica de iarna in familie! Pup
Poliana , la asta m-am gandit si eu !!! 😉
Hmmmm…doar imi inchipui mirosul si gustul checului si deja imaginatia a luat-o razna! Brinza cu portocala aromata trebuie sa fie o nebunie ! Arata si extraordinar de bine!
M T ,
Ma bucur ca-ti place combinatia mea !! Eu ador sa ma joc cu imaginatia !! 😉
Multumesc frumos !!
O idee tare gustoasa pentru un chec de iarna 🙂 hugs
Bubule , poate-l incerci si tu , ce zici ? 🙂
Bănuiesc că e foarte aromat și bun.
Alina ,
Exact asa este !!! Aromat si bun !!
Mmmmm… arată teribil de bine! 🙂
Delicios si extrem de usor de facut !! 😉
Gustos si aromat la maxim, iar prezentarea e impecabila ca de obicei!
Any, multumesc din suflet ptr tot !! ❤
Am vãzut neaua din Ro. mã bucur pt. voi, checul e apetisant asa pufy:)
Ohhhh , da !!!! Eu o ador !!! :)))
Ce aroma! Hmmmmm…..pana aici se simte……ce frumos e cand ai numai bunatati pe masa!
Ileana ,
Asa este !! E foarte frumos ca aromele sa-ti invadeze casa , iar bunatatile sa te astepte pe masa !! 😉
Ce bunatate de chec ai facut iar… Uite cum imi dai tu de lucru din nou :))
Te pup dulce!
Ehhhh , hai ca-i usor de facut !! 😉
Arata ff bine! Si eu am un chec cu ricotta in plan, acum ca l-am vazut la tine ard de nerabdare sa il incerc!
Cristinus ,
Eu nu ma mai satur de combinatiile cu ricotta !! 😉
[…] 4. Chec cu ricotta si portocale […]