Chec cu ricotta si portocale


Chec cu ricotta si portocale

Dupa cum bine stiti deja , se pare ca iarna ,  impreuna cu ai sai fulgi ne nea , si-a facut aparitia cum nu se putea mai bine . Ieri a nins aproape toata ziua , iar astazi mi-a bucurat ziua cu alti fulgi superbi. Datorita bucuriei pe care o simt ori de cate ori afara ninge , si gandindu-ma ca trebuie sa fac ceva dulce pentru aceste zile , am facut un chec cu ricotta , nuca de cocos si portocale , intampinand cu mare drag , prima ninsoare .

Ingrediente :

  • 5 oua
  • 200 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 250 g branza ricotta ( o gasiti la Kauffland ; ) )
  • 100 ml ulei
  • 100 ml lapte
  • 200 g faina
  • 100 g fulgi nuca de cocos
  • 1 plic praf de copt
  • 100 g coji de portocala , confiate si taiate cubulete ( pe acestea le gasiti la Lidl )
  • 40 g zahar pudra + 1 vf lingurita scortisoara

Amestecati faina cu praful de copt si fulgii de cocos.

Intr-un bol incapator , mixati ouale impreuna cu zaharul , pana acesta se topeste .Adaugati zaharul vanilat si branza ricotta , apoi mixati pana branza se incorporeaza in compozitia de oua.

Adaugati uleiul impreuna cu laptele si coaja de portocala confiata , apoi cu ajutorul unei linguri de lemn , amestecati usor totul .La final , adaugati faina amestecata cu praful de copt si fulgii de cocos .Amestacti bine toate ingredientele.

Umeziti cu putina apa o tava de chec , apoi imbracati-o in hartie de copt.

Turnati compozitia de chec in tava tapetata cu hartie de copt si bagati-o in cuptorul preincalzit . Coaceti checul circa 40-45 de minute .

Ca sa fiti siguri ca acesta este suficient de copt , infigeti in mijlocul lui : ) , un betisor de frigarui , iar daca pe bat nu se lipeste din compozitia de chec , atunci acesta este gata .

Il scoateti din cuptor , il lasati sa se raceasca , apoi il pudrati cu zaharul pudra amestecat su putina scortisoara .

Il taiati felii , apoi il serviti alaturi de cei dragi .

Chec cu ricotta si portocale

Va doresc o iarna plina de poveste !!

Articolul următor
Lasă un comentariu

29 comentarii

  1. Hihihi, vin cu fulgii de nea! Prima vizitatoare a checului de sarbatoare.🙂 Multumesc ca mi-ai pregatit cele patru felii pe o masa atat de frumos decorata. Le savurez si te las cu bine. Sa ai o seara frumoasa!

    Răspunde
  2. Monica

     /  9 Decembrie 2012

    A fost viscol,deci nu ai fost pe Munte …Ieri,dupa Turta dulce,am copt si 2 checuri cu….gem de macese ! bune,bune toate !

    Răspunde
    • Asa este !!😦 Am stat acasa si m-am odihnit !!😉 Ohhhh , ce ma bucur sa aud ca ati facut atatea bunatati !!!
      Va imbratisez si va doresc o seara minunata !!

      Răspunde
  3. absolut delicios si de sezon!Pupici🙂

    Răspunde
  4. Frumos si bun!

    Răspunde
  5. Ce frumos este! E portrivit pentru o duminica de iarna in familie! Pup

    Răspunde
  6. Hmmmm…doar imi inchipui mirosul si gustul checului si deja imaginatia a luat-o razna! Brinza cu portocala aromata trebuie sa fie o nebunie ! Arata si extraordinar de bine!

    Răspunde
  7. O idee tare gustoasa pentru un chec de iarna🙂 hugs

    Răspunde
  8. Bănuiesc că e foarte aromat și bun.

    Răspunde
  9. bursucel

     /  10 Decembrie 2012

    Mmmmm… arată teribil de bine!🙂

    Răspunde
  10. Gustos si aromat la maxim, iar prezentarea e impecabila ca de obicei!

    Răspunde
  11. Am vãzut neaua din Ro. mã bucur pt. voi, checul e apetisant asa pufy:)

    Răspunde
  12. Ce aroma! Hmmmmm…..pana aici se simte……ce frumos e cand ai numai bunatati pe masa!

    Răspunde
  13. Ce bunatate de chec ai facut iar… Uite cum imi dai tu de lucru din nou :))
    Te pup dulce!

    Răspunde
  14. Arata ff bine! Si eu am un chec cu ricotta in plan, acum ca l-am vazut la tine ard de nerabdare sa il incerc!

    Răspunde
  1. Dulciuri pentru sarbatorile de iarna – II « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: