In urma cu cateva zile am cumparat niste ousoare de prepelita ca sa am in frigider 🙂 , cred ca si voi faceti la fel , nu? … cumparati ca sa aveti 😉 , ca daca ne vine cumva inspiratia si nu avem ce face cu ea din cauza ca frigiderul e gol :):) e o problema nu? …. si cum frigiderul era plin de toate cele , iar aceste dragalase ousoare ma asteptau cumintele 😉 , inspiratia a venit si ea , iar rezultatul il vedeti deja 😉 ….
Daca am ales sa servesc ousoarele cu sosul de hrean , nu puteam lipsi in aceasta luna de pe blogul Xandrinnei la o noua provocare !!!
Ingrediente:
- 20 ousoare de prepelita
- 50 g unt
- 1 lingura cu vf de faina
- 300 ml lapte
- 2 linguri cu varf de hrean, ras pe razatoarea mica
- 100 ml smantana ptr gatit
- sare
- piper alb macinat
- patrunjel ptr ornat
Puneti ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa calduta , apoi le puneti la fiert 4 minutele.
Dupa ce au fiert , le scurgeti de apa si le puneti intr-un bol cu apa rece .
Daca doriti sa se raceasca mai repede , schimbati de cateva ori apa din bol.
Cand s-au racit complet , le curatati cu grija de coaja si le aranjati in vasute mici.
Topiti untul intr-o alta craticioara , apoi adaugati faina si lasati pe foc un minutel , amestecand mereu.
Picurati putin cate putin din lapte si amestecati neincetat , pana sosul incepe sa dea in clocot.
Adaugati hreanul ras si lasati sosul sa fiarba 10 minutele la foc mic.
Adaugati si smantana , potriviti de sare si piper si lasati sa mai dea 2-3 clocote.
Adaugati sosul de hrean peste ousoarele curatate .
Ornati cu frunzulite de patrunjel si serviti.
Iar eu , pot sa jur ca au fost DELICIOASE !!!!!!!!!
POFTA BUNA !!!!!!
Originalã si finã propunere, bravo!
Iti multumesc frumos !!
frumoasa prezentare,cred ca sosul e bun,trebue incercat,o zi frumoasa
Ms frumos 🙂 …e foarte bun sosuletul si e prima data cand fac de hrean , imi era putin teama sa nu iasa prea iute , noi nu papam iute 😦 , dar a iesit perfect ptr gustul nostru !!!!
Wow ce frumos arata!! Imi plac foarte mult ouale fierte si ador hreanul! Adina fir-ar sa fie, iar ma faci sa salivez, si nu stiu cand apuc sa fac si eu reteta asta super buna!
Ms Dana !!!! Pai mai mult de 30 de minute nu-ti ia sa faci totul 😉 ….. si eu o sa o mai repet , ne-a placut tare mult !!!
Vai, ce frumos arata! Tu ai niste retete de sosuri delicioase… trebuie sa pun mana sa mi le notez pe toate! Te pup:*
Ma bucur tare ca-ti place !!!! Pai retete de sosuri sunt prea putine postate in comparatie cu cate fac , dar vine randu la fiecare , cert este ca ne plac fff mult sosurile , iar daca si tie iti plac nu am decat sa ma bucur si sa te invit sa le faci 😉 …. O seara frumoasa iti doresc !!
Ce deliciu ai mai facut,imi place tare mult ideea!Te pup!
Un mic deliciu Flory 😉 , pur si simplu mi-a venit pe moment ideea , de vina sunt outele si hreanul care zaceau prin frigider , asa cum am spus :):) …
Sosul asta imi place foarte mult chiar daca nu l-am incercat cu oua!Delicios,trebuie retinuta combinatia!
La mine e prima incercare , ma refer la sos 😉 … dar e mai mult decat delicios si deja ma gandesc la alte combinatii !!! Ma bucur ca-ti place combinatia Teo !!!
Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html
ms de invitatie !!
La combinatia asta nu m`as fi gandit.. Te pup
M-am gandit eu 😉 …. O seara frumoasa!!!
tare frumos arata !spune-mi te rog,nu se amareste hreanul daca il fierbi 10 minute?eu am facut o data sos de hrean si asa am patit.
Ms frumos !!!! La mine nu s-a amarat deloc , a fost chiar fff bun , insa am vazut multe retete cu el calit putin …. tu l-ai si calit sau doar l-ai fiert? … sau poate a fost hreanul putin amar din start , cine stie …. eu zic sa mai incerci 😉 …
Imi place tare mult prezentarea.
Multumesc mult !!!!
Yummy-yum, ce bunatate! Ce fotografii sugestive, imi plac foarte mult!
Multumesc mult pentru participare!
Ma bucur ca-ti plac !!! Eu iti multumesc ptr gazduire 😉 ….
O prezentare de nota 10!
Multumesc frumos !!!
wow,ai nota 20 pentru prezentare…cred ca imi place cel mai mult dintre toate….
SUPERB !!!!!!!!!!!
iar ouale de prepelita sunt foarte gustoase si sanatoase….
Multumesc frumos draga mea , si mie imi place tare mult 😉 …. cat despre ousoare , intr-adevar sunt fff gustoase si ff sanatoase ….
drept sa-ti spun , nu am mancat niciodata…le tot dau ocol…sa i-au…sa nu i-au…..o sa i-au !!! 🙂
daca-ti plac ouale in general nu au cum sa nu-ti placa si astea 😉 , deci nu le mai da ocol ca nu ai de ce 😉 …
Foarte ingenios si ce frumos arata. E mai special. Pup!
Ma bucur ca-ti place , ms frumos !!!
excelenta ideea si arata imbietor!:)
Ms mult !!! 🙂
Ce idee buna, aratoasa si delicioasa pe deasupra!
Ma bucur ca-ti place si tie 😉 ….. ms Maya!!!
Imi place propunerea ta..mai ales ca saptamana aceasta gatesc cu hrean!! O sa incerc pentru masa de dimineata! Spor harnicuto si la alte retete… 🙂
Ms frumos si spor si tie !!!!!
mmm, tare bine arata! iar oul cu hreanul sunt buni prieteni!
asa este , sunt tare buni prieteni 😉 …
arata delicios asa prezentat si cred ca in realitate te lingi pe degete!!!O zi frumoasa!!
Ms frumos !!!! La fel si tie !!!
Interesanta reteta, cine stie poate cumpar si eu oua de prepelita!
Ma bucur ca-ti place reteta , dar de ce sa nu cumperi oua de prepelita? …. de ce va feriti de ele? :):) … sunt delicioase 😉 …
Arata delicios!
Ms frumos si bine ai venit in bucataria mea virtuala !!!! 🙂 😉
Am facut aceste ousoare, sunt pe blogul meu. Multumesc de reteta!
Ma bucur enorm ca ai ales aceasta reteta !!! Am fost pe la tine si am vazut ce bine ti-au iesit !!! 😉 Sa va fie de bine !!!
si mie imi plac ouale de prepelita! si hreanul! vin si eu cand le refaci!!
S-a facut !! Te astept !!! 🙂