Oua de prepelita in sos de hrean


In urma cu cateva zile am cumparat niste ousoare de prepelita ca sa am in frigider🙂 , cred ca si voi faceti la fel , nu? … cumparati ca sa aveti😉 , ca daca ne vine cumva inspiratia si nu avem ce face cu ea din cauza ca frigiderul e gol :):) e o problema nu? ….  si cum frigiderul era plin de toate cele , iar aceste dragalase ousoare ma asteptau cumintele😉 , inspiratia a venit si ea , iar rezultatul il vedeti deja ;)  ….

Daca  am ales sa servesc ousoarele cu sosul de hrean , nu puteam lipsi in aceasta luna de  pe blogul    Xandrinnei la o noua  provocare !!!

Ingrediente:

  • 20 ousoare de prepelita
  • 50 g unt
  • 1 lingura cu vf de faina
  • 300 ml lapte
  • 2 linguri cu varf de hrean, ras pe razatoarea mica
  • 100 ml smantana ptr gatit
  • sare
  • piper alb macinat
  • patrunjel ptr ornat

Puneti ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa calduta , apoi le puneti la fiert 4 minutele.

Dupa ce au fiert , le scurgeti de apa si le puneti intr-un bol cu apa rece .

Daca doriti sa se raceasca mai repede , schimbati de cateva ori apa din bol.

Cand s-au racit complet , le curatati cu grija de coaja si le aranjati in vasute mici.

Topiti untul intr-o alta craticioara , apoi adaugati faina si lasati pe foc un minutel , amestecand mereu.

Picurati putin cate putin din lapte si amestecati neincetat , pana sosul incepe sa dea in clocot.

Adaugati hreanul ras si lasati sosul sa fiarba 10 minutele la foc mic.

Adaugati si smantana , potriviti de sare si piper si lasati sa mai dea 2-3 clocote.

Adaugati sosul de hrean peste ousoarele curatate .

Ornati cu frunzulite de patrunjel si serviti.

Iar eu , pot sa jur ca au fost DELICIOASE  !!!!!!!!!

POFTA BUNA !!!!!!

Lasă un comentariu

48 comentarii

  1. Originalã si finã propunere, bravo!

    Răspunde
  2. frumoasa prezentare,cred ca sosul e bun,trebue incercat,o zi frumoasa

    Răspunde
    • Ms frumos🙂 …e foarte bun sosuletul si e prima data cand fac de hrean , imi era putin teama sa nu iasa prea iute , noi nu papam iute😦 , dar a iesit perfect ptr gustul nostru !!!!

      Răspunde
  3. Wow ce frumos arata!! Imi plac foarte mult ouale fierte si ador hreanul! Adina fir-ar sa fie, iar ma faci sa salivez, si nu stiu cand apuc sa fac si eu reteta asta super buna!

    Răspunde
  4. Vai, ce frumos arata! Tu ai niste retete de sosuri delicioase… trebuie sa pun mana sa mi le notez pe toate! Te pup:*

    Răspunde
    • Ma bucur tare ca-ti place !!!! Pai retete de sosuri sunt prea putine postate in comparatie cu cate fac , dar vine randu la fiecare , cert este ca ne plac fff mult sosurile , iar daca si tie iti plac nu am decat sa ma bucur si sa te invit sa le faci😉 …. O seara frumoasa iti doresc !!

      Răspunde
  5. Ce deliciu ai mai facut,imi place tare mult ideea!Te pup!

    Răspunde
    • Un mic deliciu Flory😉 , pur si simplu mi-a venit pe moment ideea , de vina sunt outele si hreanul care zaceau prin frigider , asa cum am spus :):) …

      Răspunde
  6. Sosul asta imi place foarte mult chiar daca nu l-am incercat cu oua!Delicios,trebuie retinuta combinatia!

    Răspunde
    • La mine e prima incercare , ma refer la sos😉 … dar e mai mult decat delicios si deja ma gandesc la alte combinatii !!! Ma bucur ca-ti place combinatia Teo !!!

      Răspunde
  7. Te invit cu mare drag sa participi la concursul organizat pe blogul meu !
    http://bucatepealese.blogspot.com/2011/11/concurs-culinar.html

    Răspunde
  8. La combinatia asta nu m`as fi gandit.. Te pup

    Răspunde
  9. tare frumos arata !spune-mi te rog,nu se amareste hreanul daca il fierbi 10 minute?eu am facut o data sos de hrean si asa am patit.

    Răspunde
    • Ms frumos !!!! La mine nu s-a amarat deloc , a fost chiar fff bun , insa am vazut multe retete cu el calit putin …. tu l-ai si calit sau doar l-ai fiert? … sau poate a fost hreanul putin amar din start , cine stie …. eu zic sa mai incerci😉 …

      Răspunde
  10. Imi place tare mult prezentarea.

    Răspunde
  11. Yummy-yum, ce bunatate! Ce fotografii sugestive, imi plac foarte mult!
    Multumesc mult pentru participare!

    Răspunde
  12. O prezentare de nota 10!

    Răspunde
  13. marina

     /  7 Noiembrie 2011

    wow,ai nota 20 pentru prezentare…cred ca imi place cel mai mult dintre toate….
    SUPERB !!!!!!!!!!!
    iar ouale de prepelita sunt foarte gustoase si sanatoase….

    Răspunde
  14. drept sa-ti spun , nu am mancat niciodata…le tot dau ocol…sa i-au…sa nu i-au…..o sa i-au !!!🙂

    Răspunde
  15. Foarte ingenios si ce frumos arata. E mai special. Pup!

    Răspunde
  16. excelenta ideea si arata imbietor!:)

    Răspunde
  17. Ce idee buna, aratoasa si delicioasa pe deasupra!

    Răspunde
  18. diana15ursache

     /  7 Noiembrie 2011

    Imi place propunerea ta..mai ales ca saptamana aceasta gatesc cu hrean!! O sa incerc pentru masa de dimineata! Spor harnicuto si la alte retete…🙂

    Răspunde
  19. Zazuza

     /  8 Noiembrie 2011

    mmm, tare bine arata! iar oul cu hreanul sunt buni prieteni!

    Răspunde
  20. arata delicios asa prezentat si cred ca in realitate te lingi pe degete!!!O zi frumoasa!!

    Răspunde
  21. Interesanta reteta, cine stie poate cumpar si eu oua de prepelita!

    Răspunde
  22. Arata delicios!

    Răspunde
  23. Am facut aceste ousoare, sunt pe blogul meu. Multumesc de reteta!

    Răspunde
  24. Ma bucur enorm ca ai ales aceasta reteta !!! Am fost pe la tine si am vazut ce bine ti-au iesit !!!😉 Sa va fie de bine !!!

    Răspunde
  25. si mie imi plac ouale de prepelita! si hreanul! vin si eu cand le refaci!!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: