Muschiulet de porc cu mere si stafide alaturi de un piure motat


Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme sa tot vedeti preparate din carne alaturi de fructe , nu am rezistat nici in acest week-end sa nu fac o fripturica alaturi de … mere si stafide.Se poate la fel de bine sa papam mere si stafide nu doar intr-o delicioasa prajiturica, ci si  alaturi de o fripturica, si pot spune ca in aceasta combinatie , merele sunt mult mai interesante si gustoase.

Si daca tot m-am folosit de aceste mere  , pot participa din nou la provocarea Xandrinnei !!!!!

Ingrediente :

  • 2 bucati de muschiulet de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper negru si piper cayenne
  • 4 mere golden
  • 350-400 ml vin alb
  • 50 g stafide
  • zahar si scortisoara

Spalati merele , le scoateti cotorul , apoi le taiati in jumatate . Le puneti intr-un bol mai maricel , le stropiti cu vin si cu ajutorul unei rasnite presarati putin zahar cu scortisoara.

Le lasati la macerat circa 2 ore.

Spalati bucatile de carne , apoi le tamponati cu servetele de hartie si le condimentati cu sare si piper negru.

Ungeti o tava termorezistenta cu unt , puneti bucatile de carne  in tava si le stropiti cu uleiul de masline.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati  la cuptor ptr circa 10 minute.Dupa cele 10 minute ,  stropiti carnea cu jumatate din cantitatea de vin in care au stat merele.Bagati totul inapoi la cuptor ptr inca 15 minute.

Scoateti din nou tava , aranjati bucatile de mar in jurul carnitei ( eu doua jumatati de mar le-am taiat inca o data in doua ptr ca nu-mi  mai incapeau in tava ) , presarati stafidele peste mere , presarati pe carnita si putin piper cayenne , apoi  bagati din nou tava la cuptor ptr inca 20 de minute.

Cand totul este gata , scoateti carnita pe un platou de lemn si o taiati feliute.

Stropiti feliile de carne cu sosul din tava , apoi serviti alaturi de un mot de piure😉 …

….si …. mere cu stafide ….

POFTA BUNA !!!!!

Lasă un comentariu

43 comentarii

  1. Delicios !!!! ce rasfat pe capul tau!! vreau si eu o portie dubla!!! pupici

    Răspunde
  2. Rasfat e putin spus … auzi tu, piure motat! Felicitari!

    Răspunde
    • Chiar e putin spus? :)))) … mai e ceva de spus si eu nu stiu ? :))) …deci, sa inteleg ca-ti place piureul meu motat? :):) … o seara frumoasa!!!

      Răspunde
  3. Mmmm, ce bine arata muschiuletul…asa fraged…iar piureul motat e si mai si!! Un adevarat deliciu:)

    Răspunde
  4. Tare bine mai aratã!!! ador combinatia:)

    Răspunde
  5. Andda

     /  8 Noiembrie 2011

    arata bestial,si cred ca a fost foarte bun:*

    Răspunde
  6. marina

     /  9 Noiembrie 2011

    eeee,poate ca m-as descurca cu muschiuletul si cu merele,dar sigur nu m-as descurca cu piureul motat….nu stiu sa-l motez….
    faina reteta !!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  7. mioara

     /  9 Noiembrie 2011

    o alta reteta pe care o voi incerca….arata bestial!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Răspunde
  8. Interesanta fripturica ta, nu zic „nu”, daca ma servesti cu vreo 2-3 feliute… Facem tirgul, ca mi-e pofta… trimit mere si stafide la schimb… Pupici !!!

    Răspunde
  9. DiaMar- bucataria galbena

     /  9 Noiembrie 2011

    Ce rasfat aromat si elegant.Pupici!

    Răspunde
  10. Mmm, tare bun!!!Pup!

    Răspunde
  11. Imi place fripturica cu aroma de mar,dar nici motatul nu e mai prejos!

    Răspunde
    • Si noua ne place tare , iar acum , in acesta perioada imi vine sa gatesc numai la cuptor😉 … orice combinatie😉 …. motatul e motat !!!

      Răspunde
  12. Interesanta combinatia.

    Răspunde
  13. diana15ursache

     /  9 Noiembrie 2011

    Imi place si combinatia aceasta! Eu tocmai am facut muschiulet de porc..dar cu gutuie😛

    Răspunde
    • Acum doua sapt am avut si eu cotlet cu gutuie , ador orice combinatie de carnita cu gutuie !!!! Vin la tine sa vad ce bunatate ai facut ;)…

      Răspunde
  14. Cred ca m`ai convins! Trebuie neaparat sa incerc si eu combinatia de carnita cu fructe, dar pana atunci… fur o portie de la tine! Te pup

    Răspunde
    • De cateva zile ma tot gandesc la o combinatie cu cirese , cand a fost sezonul lor nu am facut :(( …. dar urmeaza si altele , ma bucur ca te-am convins !!

      Răspunde
  15. Multumesc inca o data pentru participare!
    Manca-l-ar mama pe el de muschiulet!🙂

    Răspunde
  16. Delicios! Ador combinatiile carne-fructe!

    Răspunde
  17. dau o portie de varzuci contra uneia de muschiulet cu mere ! tare imi place carnea cu fructe!

    Răspunde
  18. interesanta combinatie,chiar daca e inca dimineata…nu m-as da intr-o parte de la o portie!!!Pupici si o zi frumoasa!!

    Răspunde
  19. Ms frumos !!!! Nici eu nu m-as da😉 …. o zi frumoasa si tie !!!

    Răspunde
  20. carnita cu fructeee…buuunnn…am mancat odata…un muschiulet din asta cu portocale…cu mere nu …inca …ma servesc ?

    Răspunde
  21. Porcul cu mere si stafide mi se pare o combinatie perfecta! Super prezentare… uite si porcul meu cu mere si stafide: http://www.divainbucatarie.ro/muschiulet-de-porc-umplut-cu-ciuperci-mere-si-stafide/ , pupici

    Răspunde
    • Si mie mi se pare perfecta😉 ….. si ma bucur ca si tu faci acest preparat , insa cand tu ai postat reteta , blogul meu nu exista ca altfel nu o ratam eu , mereu te vizitez cu drag !!! ….Ms frumos !!!!!

      Răspunde
  22. Andda

     /  12 Noiembrie 2011

    nu stiu de unde le tot scoti dar sunt sigura ca iti reusesc toate:* te pup

    Răspunde
  1. Friptura de iepure cu sos de legume si visine « Cat's kitchen

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: