Muschiulet de porc cu mere si stafide alaturi de un piure motat


Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme sa tot vedeti preparate din carne alaturi de fructe , nu am rezistat nici in acest week-end sa nu fac o fripturica alaturi de … mere si stafide.Se poate la fel de bine sa papam mere si stafide nu doar intr-o delicioasa prajiturica, ci si  alaturi de o fripturica, si pot spune ca in aceasta combinatie , merele sunt mult mai interesante si gustoase.

Si daca tot m-am folosit de aceste mere  , pot participa din nou la provocarea Xandrinnei !!!!!

Ingrediente :

  • 2 bucati de muschiulet de porc
  • 50 g unt
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
  • piper negru si piper cayenne
  • 4 mere golden
  • 350-400 ml vin alb
  • 50 g stafide
  • zahar si scortisoara

Spalati merele , le scoateti cotorul , apoi le taiati in jumatate . Le puneti intr-un bol mai maricel , le stropiti cu vin si cu ajutorul unei rasnite presarati putin zahar cu scortisoara.

Le lasati la macerat circa 2 ore.

Spalati bucatile de carne , apoi le tamponati cu servetele de hartie si le condimentati cu sare si piper negru.

Ungeti o tava termorezistenta cu unt , puneti bucatile de carne  in tava si le stropiti cu uleiul de masline.


Acoperiti tava cu folie de aluminiu si o dati  la cuptor ptr circa 10 minute.Dupa cele 10 minute ,  stropiti carnea cu jumatate din cantitatea de vin in care au stat merele.Bagati totul inapoi la cuptor ptr inca 15 minute.

Scoateti din nou tava , aranjati bucatile de mar in jurul carnitei ( eu doua jumatati de mar le-am taiat inca o data in doua ptr ca nu-mi  mai incapeau in tava ) , presarati stafidele peste mere , presarati pe carnita si putin piper cayenne , apoi  bagati din nou tava la cuptor ptr inca 20 de minute.

Cand totul este gata , scoateti carnita pe un platou de lemn si o taiati feliute.

Stropiti feliile de carne cu sosul din tava , apoi serviti alaturi de un mot de piure 😉 …

….si …. mere cu stafide ….

POFTA BUNA !!!!!

43 de gânduri despre “Muschiulet de porc cu mere si stafide alaturi de un piure motat

  1. eeee,poate ca m-as descurca cu muschiuletul si cu merele,dar sigur nu m-as descurca cu piureul motat….nu stiu sa-l motez….
    faina reteta !!!!!!!!!!!!!!

    • Si mie mi se pare perfecta 😉 ….. si ma bucur ca si tu faci acest preparat , insa cand tu ai postat reteta , blogul meu nu exista ca altfel nu o ratam eu , mereu te vizitez cu drag !!! ….Ms frumos !!!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s