Ciorba de vacuta cu ciuperci


Dupa atatea dulcegarii era timpul sa mai fac si altceva de papika, nu?

Deci , lasam dulcele in urma :)  si incepem cu o ciorbita care mie imi place din doua motive😉 … este cu rasol de vita cu os ( rasol pe care-l ador!!!! )….  si contine si ciuperci , ciuperci in fata carora eu nu rezist mult timp😉 …

Ingrediente :

  • 500 g rasol de vita, cu os
  • 350 g ciuperci champignon, brune
  • 1 morcov maricel
  • 2 cepe potrivite
  • 50 g unt
  • 60 orez
  • sare
  • patrunjel proaspat, tocat
  • 100 ml smantana

Spalati carnea , apoi o puneti intr-o oala cu 3 l apa rece si 1/2 lingurita sare si o lasati sa dea in clocot .Indepartati spuma ori de cate ori este nevoie , apoi o lasati sa fiarba circa 2 ore .

Curatati ceapa si o taiati maruntel , iar morcovul il dati pe razatoarea mica .

Incingeti untul intr-o tigaie si caliti ceapa 10 minutele, adaugati apoi morcovul si mai caliti putin.

Spalati ciupercile si le taiati felii subtirele , apoi le puneti in tigaie peste ceapa si morcovul calit si mai lasati pe foc inca  10-15 minute.

Dupa ce carnea a fiert , o scoateti din oala , o indeparati de pe os , apoi o taiati cubulete .

Adaugati in oala peste zeama de la carne , ciupercile calite impreuna cu ceapa si morcovul , puneti si orezul si lasati sa fiarba circa 10 minute.

Adaugati in ciorbita carnea taiata marunt , potriviti de sare dupa gust si presarati patrunjelul tocat .Adaugati si smantana , apoi serviti.

POFTA BUNA !!!!!!

Lasă un comentariu

24 comentarii

  1. Super delicioasa,n-am mai facut de mult o ciorbita de vacuta!Te pup!

    Răspunde
  2. Delicioasa ca e cu carne de vacuta, iar in fata ciupercilor nici eu nu rezist… As fi in stare sa pun si in dulciuri… Pupici !

    Răspunde
    • Ai mei fac misto de mine si mereu zic ca daca am avea plantatie de ciuperci altceva nu am mai manca :))))) …. si eu sunt in stare sa pun si in praji😉 deci , te inteleg perfect😉..

      Răspunde
  3. diana15ursache

     /  4 Noiembrie 2011

    Nu am incercat niciodata ciorba cu vacuta si ciuperci, dar imi place cum arata si o sa incerc🙂

    Răspunde
  4. Yummy, tare buna, vreau si eu o portie!

    Sper sa ne vedem la provocarea lunii noiembrie😉

    Răspunde
  5. Te servesc cu o portie , e proaspata si numa buna de papat😉 :):) … nici gand sa lipsesc , stai linistita😉 ….

    Răspunde
  6. Si noua ne place tare ! Gustoasa, pe gustul meu! pup

    Răspunde
  7. Yammy, ce bunatate!

    Răspunde
  8. De cind ma uit prin bucataria Romana m-am ingrasat cu citeva Kg.

    Răspunde
  9. marina

     /  5 Noiembrie 2011

    imi plac majoritatea ciorbitzelor….dar asta,cred ca e mai gustoasa…datorita ciupercilor….si imi place mult prezentarea,foarte vesela….

    Răspunde
    • si noua ne plac ciorbitele , nu exista saptamana sa nu fac ….. mie nu-mi prea place prezentarea , e prea verde :))) … dar alta inspiratie nu am avut :))))) …

      Răspunde
  10. Yummy!!!Ce mult imi place!Pup!

    Răspunde
  11. Ador ciorbita asta! Lecker!

    Răspunde
  12. hmm, nu m-as fi gandit la ciuperci in ciorba😉

    Răspunde
  13. hmmmm , acum te vei gandi😉 …

    Răspunde
  14. Vacuta cu ciuperci n`am incercat pana acum, dar arata delicios, deci.. pe lista de asteptare! Te pup

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: