Tarte cu ricotta si fructe


Tarte rustice cu ricotta si fructe

Astazi reusesc in sfarsit sa scriu o reteta pe care am savurat-o in urma cu cateva saptamani, insa daca iarna se pare ca e pe sfarsite,m-am gandit ca aceasta e cea mai portivita pentru a incheia acest anotimp pe care eu il ador la maxim.

Ingrediente pentru aluat:

  • 450 g faina
  • 1 lgt si jumatate de praf copt
  • sare(1 varf de cutit)
  • 150 g unt
  • 180 g smantana
  • 2 oua + 1 galbenus
  • 2 lgt otet

Ingrediente pentru umplutura:

  • 3 banane mici
  • 500 g ricotta
  • 2 oua
  • 3 linguri gris
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • esenta rom
  • 3 linguri zahar brun
  • 50 g merisoare
  • 1 mar potrivit
  • zahar brun + un ou

Amestecati faina cu praful de copt si praful de sare .

Topiti untul la microunde(nu mai mult de doua secunde)sau folositi unt care a fost pastrat la temperatura camerei, apoi il amestecati cu smantana, galbenusul, cele doua oua intregi  si otetul.Amestecati toate ingredientele pana devin ca o crema.Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si cel de sare.Framantati pana aluatul devine neted, apoi il inveliti intr-o folie si-l bagati in frigider pentru circa o ora.

Bananele le curatati,apoi le zdrobiti cu furculita. Amestecati branza ricotta cu bananele zdrobite,grisul,zaharul vanilat si esenta de rom,iar cele doua oua le mixati impreuna cu cele 3 linguri de zahar brun. Adaugati ouale mixate peste compozitia de branza si banane si amestecati bine totul.

Scoateti  aluatul din frigider, il mai framantati putin, apoi, daca doriti sa faceti mai multe tarte micute, il impartiti in cate parti doriti. Luati apoi o bucatica de aluat, iar cu ajutorul unui sucitor, o intindeti atat cat trebuie pentru dimensiunea formei pe care o folositi. Dupa ce ati intins-o suficient, puneti foaia de aluat in forma respectiva.La fel procedati si cu celelalte bucati de aluat.Eu am folosit tavi din silicon de diferite marimi si am facut o tarta mai maricica si patru mai micute. Voi, daca doriti, puteti folosi o singura forma mai mare.

Dupa ce ati pus aluatul in fiecare forma, il intepati din loc in loc cu varful unei furculite.

Adaugati apoi in fiecare forma cate putin din compozitia de branza amestecata cu toate cele, apoi din loc in loc adaugati merisoarele.Eu la tarta maricica am aranjat si cateva feliute de mar deasupra, iar pe cele mici le-am lasat umplute doar cu compozitia de branza(fara feliute de mere), apoi m-am jucat putin si le-am acoperit cu straturi subtiri de aluat.

Bateti spuma oul intreg, apoi ungeti fiecare margine sau grilaj de aluat de pe fiecare tarta. Presarati peste aluatul uns cate putin zahar brun.

Bagati formele in cuptorul preincalzit si le lasati pana acestea incep a se rumeni usor pe margini, circa 25-30 minute, apoi le scoateti din cuptor si le lasati putin sa se raceasca.

Scoateti tartele din forme si serviti-le alaturi de cei dragi.

Tarte rustice cu ricotta si fructe

Pofta buna si zile senine!!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: