Spaghete fara gluten cu galbiori


Spaghete fara gluten cu galbiori

Asa cum v-am spus in postarea anterioara , Ruxandra m-a provocat sa gatesc sanatos si fara gluten cu Dr.Schar . Si pentru ca printre ingredientele primite  de la Dr.Schar am avut si paste  , m-am gandit sa le folosesc in combinatie cu galbiorii care anul acesta mi-au oferit o doza de fericire : ) .

Ingrediente :

  • 250 g spaghete Dr .Schar
  • 6 linguri ulei de masline
  • 2 fire ceapa verde
  • 1 gogosar rosu ( nu foarte mare )
  • 3 catei de usturoi
  • 500 g galbiori proaspeti
  • sare
  • piper
  • 1/2 legatura patrunjel

Intr-o oala cu apa clocotita si o lingurita rasa de sare grunjoasa , fierbeti spaghetele conform instructiunilor de pe pachet , apoi le puneti intr-o strecuratoare si le lasati la scurs .

 Spalati si curatati gogosarul de seminte , apoi dati-l pe razatoarea mare . Spalati si ceapa verde si taiati-o rondele subtiri . Ciupercile le spalati bine de pamant si frunzulite , apoi pe cele mai mari le rupeti in jumatate , iar pe cele micute le puteti lasa intregi . Dupa ce le-ati  spalat si curatat bine , le puneti la scurs intr-o strecuratoare .

Incingeti intr-o tigaie uleiul , adaugati ceapa verde taiata rondele si  gogosarul ras . Caliti-le circa 5 minute la foc mic . Adaugati ciupercile spalate si scurse , adaugati si usturoiul curatat si zdrobit intr-un mojar , presarati putina sare si piper si lasati totul pe foc pana cand sucul lasat de ciuperci scade .

Cand acestea sunt gata , daca este nevoie mai adaugati putina sare si piper , apoi patrunjelul tocat . Iar pentru iubitorii de iute , taiati maruntel un ardei micut .

Adaugati pastele fierte peste bunatatile din tigaie , amestecati usor totul , apoi serviti .

Spaghete fara gluten cu galbiori

Pofta buna !!!!

9 gânduri despre “Spaghete fara gluten cu galbiori

  1. Da, e alternativa ‘buna’ dpdv medical pentru cei care au de suferit din cauza pacatosului de gluten. Ce gust au fainoasele astea? Nu-mi pot imagina absolut defel.
    Ca de obicei, tucatura ardeleneasca pleaca catre fata mindra banateanca… ❤

  2. Pot spune ca iubesc reteta asta! As face-o deseara, dar imi lipsesc galbiorii. Probabil e bun si cu alte ciuperci dar neh…nu e reteta originala.
    Asa ca astept pana gasesc galbiori, poate vineri-sambata la piata 🙂

Lasă un comentariu