Biscuiti fara gluten cu sirop de muguri de brad si fulgi de porumb


Biscuiti fara gluten

Acum mai bine de-o saptamana am avut surpriza ca Ruxandra sa ma provoace sa gatesc cu ingrediente cu care nu am gatit niciodata . Este prima provocare de acest gen pe care am acceptat-o cu mare drag si fara sa stau prea mult pe ganduri . Pot spune ca am acceptat  pentru ca am fost interesata sa fac ceva ce nu am mai facut inca , dar nu in ultimul rand , am acceptat  pentru ca si eu , ca si multi altii , imi doresc sa  folosesc ingrediente  cat mai sanatoase in preparatele mele . Provocarea Ruxandrei a constat in a gati cu produse  de la Dr.Schar , caci despre ele este vorba aici , produse care nu contin gluten .

Si pentru ca  am ales sa fac acesti biscuiti , am incercat sa folosesc  cele mai sanatoase ingrediente pentru acestia .

Ingrediente pentru circa 25 de bucati :

  • 350 g faina fara gluten ( mix patiserie  Dr.Schar )
  • 1 lingurita pudra de roscove
  • 140 g unt
  • 80 g sirop de muguri de brad cu miere ( sirop preparat la rece )
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri sirop de muguri de brad pentru uns biscuiteii
  • 120 g fulgi de porumb de la Dr.Schar

 

Biscuiti cu sirop de muguri de brad si fulgi de porumb ( fara gluten )

Scoateti untul la temperatura camerei inainte cu 4-5 ore de a prepara acesti biscuiti . Cand untul este suficient de moale , amestecati-l cu siropul de muguri de brad , pana totul devine o crema aromata si fina . Adaugati si coaja rasa de lamaie si mai amestecati putin .

Amestecati intr-un bol  faina cu pudra de roscove , apoi adaugati putin cate putin din aceasta ,  peste untul amestecat cu siropul de brad . Amestecati cu grija si continuati procedura pana incorporati toata faina in crema de unt .

Pudrati masa de lucru cu putina faina fara gluten , apoi framantati putin aluatul .Impartiti-l in doua parti si mai framantati-l cateva secunde . Cu ajutorul unui sucitor , intindeti o foaie de aluat din prima parte de aluat . Aveti grija ca foaia intinsa sa nu fie foarte subtire . Decupati cu ajutorul unui decupator rotund , cateva cercuri pe care le puneti cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Biscuiti pentru un mic dejun delicios

Din cealalta portie de aluat , rupeti bucatele mici , apoi formati din ele bilute cat o nuca mai micuta .  Lasati bilutele formate pe masa pudrata cu faina .la distanta nu foarte mare intre ele ,  iar cu ajutorul unui fund de lemn , apasati usor pe acestea pana se aplatizeaza putin . Nu apasati prea tare caci riscati ca aluatul sa se crape prea tare .

Puteti da biscuitilor orice alta forma doriti .

Puneti si bilutele aplatizate  in tava tapeteta cu hartie de copt , apoi bagati biscuitii in cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute .

Cand acestia sunt gata , ii scoateti din cuptor si ii lasati sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit , ungeti fiecare biscuite cu sirop din muguri de brad , apoi puneti deasupra acestora ,  fulgii de porumb faramitati putin .

Seviti biscuitii alaturi de ce doriti .

Biscuiti fara gluten serviti cu ceai aromat cu lamaie si muguri de jneapan

Multa sanatate va doresc !!

Anunțuri
Articol anterior
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. Interesanta reteta! N-am intilnit pina acum faina fara gluten.

    Răspunde
  2. Ce frumos arata si chiar e o reteta interesanta! Te pup!

    Răspunde
    • Multumesc frumos !!
      Stii ca eu nu sunt in stare sa fac decat dulcegarii simple , da ? 😉 :)))
      PS.Tortul tau e in topul preferintelor mele !!! ❤ Bafta !!!

      Răspunde
  3. Arata superb! Si cred ca sunt si buni 🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: