Acum mai bine de-o saptamana am avut surpriza ca Ruxandra sa ma provoace sa gatesc cu ingrediente cu care nu am gatit niciodata . Este prima provocare de acest gen pe care am acceptat-o cu mare drag si fara sa stau prea mult pe ganduri . Pot spune ca am acceptat pentru ca am fost interesata sa fac ceva ce nu am mai facut inca , dar nu in ultimul rand , am acceptat pentru ca si eu , ca si multi altii , imi doresc sa folosesc ingrediente cat mai sanatoase in preparatele mele . Provocarea Ruxandrei a constat in a gati cu produse de la Dr.Schar , caci despre ele este vorba aici , produse care nu contin gluten .
Si pentru ca am ales sa fac acesti biscuiti , am incercat sa folosesc cele mai sanatoase ingrediente pentru acestia .
Ingrediente pentru circa 25 de bucati :
- 350 g faina fara gluten ( mix patiserie Dr.Schar )
- 1 lingurita pudra de roscove
- 140 g unt
- 80 g sirop de muguri de brad cu miere ( sirop preparat la rece )
- 1 ou
- coaja rasa de la o lamaie
- 2 linguri sirop de muguri de brad pentru uns biscuiteii
- 120 g fulgi de porumb de la Dr.Schar
Scoateti untul la temperatura camerei inainte cu 4-5 ore de a prepara acesti biscuiti . Cand untul este suficient de moale , amestecati-l cu siropul de muguri de brad , pana totul devine o crema aromata si fina . Adaugati si coaja rasa de lamaie si mai amestecati putin .
Amestecati intr-un bol faina cu pudra de roscove , apoi adaugati putin cate putin din aceasta , peste untul amestecat cu siropul de brad . Amestecati cu grija si continuati procedura pana incorporati toata faina in crema de unt .
Pudrati masa de lucru cu putina faina fara gluten , apoi framantati putin aluatul .Impartiti-l in doua parti si mai framantati-l cateva secunde . Cu ajutorul unui sucitor , intindeti o foaie de aluat din prima parte de aluat . Aveti grija ca foaia intinsa sa nu fie foarte subtire . Decupati cu ajutorul unui decupator rotund , cateva cercuri pe care le puneti cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt .
Din cealalta portie de aluat , rupeti bucatele mici , apoi formati din ele bilute cat o nuca mai micuta . Lasati bilutele formate pe masa pudrata cu faina .la distanta nu foarte mare intre ele , iar cu ajutorul unui fund de lemn , apasati usor pe acestea pana se aplatizeaza putin . Nu apasati prea tare caci riscati ca aluatul sa se crape prea tare .
Puteti da biscuitilor orice alta forma doriti .
Puneti si bilutele aplatizate in tava tapeteta cu hartie de copt , apoi bagati biscuitii in cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute .
Cand acestia sunt gata , ii scoateti din cuptor si ii lasati sa se raceasca .
Dupa ce s-au racit , ungeti fiecare biscuite cu sirop din muguri de brad , apoi puneti deasupra acestora , fulgii de porumb faramitati putin .
Seviti biscuitii alaturi de ce doriti .
Multa sanatate va doresc !!
Interesanta reteta! N-am intilnit pina acum faina fara gluten.
Mala , nici eu !!! 🙂
Ce frumos arata si chiar e o reteta interesanta! Te pup!
Multumesc frumos !!
Stii ca eu nu sunt in stare sa fac decat dulcegarii simple , da ? 😉 :)))
PS.Tortul tau e in topul preferintelor mele !!! ❤ Bafta !!!
Arata superb! Si cred ca sunt si buni 🙂
Sunt grozavi alaturi de un ceai sau o cana cu lapte !! 😉