Biscuiti fara gluten cu sirop de muguri de brad si fulgi de porumb


Biscuiti fara gluten

Acum mai bine de-o saptamana am avut surpriza ca Ruxandra sa ma provoace sa gatesc cu ingrediente cu care nu am gatit niciodata . Este prima provocare de acest gen pe care am acceptat-o cu mare drag si fara sa stau prea mult pe ganduri . Pot spune ca am acceptat  pentru ca am fost interesata sa fac ceva ce nu am mai facut inca , dar nu in ultimul rand , am acceptat  pentru ca si eu , ca si multi altii , imi doresc sa  folosesc ingrediente  cat mai sanatoase in preparatele mele . Provocarea Ruxandrei a constat in a gati cu produse  de la Dr.Schar , caci despre ele este vorba aici , produse care nu contin gluten .

Si pentru ca  am ales sa fac acesti biscuiti , am incercat sa folosesc  cele mai sanatoase ingrediente pentru acestia .

Ingrediente pentru circa 25 de bucati :

  • 350 g faina fara gluten ( mix patiserie  Dr.Schar )
  • 1 lingurita pudra de roscove
  • 140 g unt
  • 80 g sirop de muguri de brad cu miere ( sirop preparat la rece )
  • 1 ou
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 2 linguri sirop de muguri de brad pentru uns biscuiteii
  • 120 g fulgi de porumb de la Dr.Schar

 

Biscuiti cu sirop de muguri de brad si fulgi de porumb ( fara gluten )

Scoateti untul la temperatura camerei inainte cu 4-5 ore de a prepara acesti biscuiti . Cand untul este suficient de moale , amestecati-l cu siropul de muguri de brad , pana totul devine o crema aromata si fina . Adaugati si coaja rasa de lamaie si mai amestecati putin .

Amestecati intr-un bol  faina cu pudra de roscove , apoi adaugati putin cate putin din aceasta ,  peste untul amestecat cu siropul de brad . Amestecati cu grija si continuati procedura pana incorporati toata faina in crema de unt .

Pudrati masa de lucru cu putina faina fara gluten , apoi framantati putin aluatul .Impartiti-l in doua parti si mai framantati-l cateva secunde . Cu ajutorul unui sucitor , intindeti o foaie de aluat din prima parte de aluat . Aveti grija ca foaia intinsa sa nu fie foarte subtire . Decupati cu ajutorul unui decupator rotund , cateva cercuri pe care le puneti cu grija intr-o tava tapetata cu hartie de copt .

Biscuiti pentru un mic dejun delicios

Din cealalta portie de aluat , rupeti bucatele mici , apoi formati din ele bilute cat o nuca mai micuta .  Lasati bilutele formate pe masa pudrata cu faina .la distanta nu foarte mare intre ele ,  iar cu ajutorul unui fund de lemn , apasati usor pe acestea pana se aplatizeaza putin . Nu apasati prea tare caci riscati ca aluatul sa se crape prea tare .

Puteti da biscuitilor orice alta forma doriti .

Puneti si bilutele aplatizate  in tava tapeteta cu hartie de copt , apoi bagati biscuitii in cuptorul preincalzit pentru circa 15 minute .

Cand acestia sunt gata , ii scoateti din cuptor si ii lasati sa se raceasca .

Dupa ce s-au racit , ungeti fiecare biscuite cu sirop din muguri de brad , apoi puneti deasupra acestora ,  fulgii de porumb faramitati putin .

Seviti biscuitii alaturi de ce doriti .

Biscuiti fara gluten serviti cu ceai aromat cu lamaie si muguri de jneapan

Multa sanatate va doresc !!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

6 comentarii

  1. Interesanta reteta! N-am intilnit pina acum faina fara gluten.

    Răspunde
  2. Ce frumos arata si chiar e o reteta interesanta! Te pup!

    Răspunde
    • Multumesc frumos !!
      Stii ca eu nu sunt in stare sa fac decat dulcegarii simple , da ?😉 :)))
      PS.Tortul tau e in topul preferintelor mele !!!❤ Bafta !!!

      Răspunde
  3. Arata superb! Si cred ca sunt si buni🙂

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: