Cu cateva zile in urma am vazut aceasta reteta pe blogul lui Edit’h , blog care te imbie prin intermediul pozelor sa te apuci de treaba , drept ptr care nu am rezistat prea mult timp si m-am apucat de treaba 🙂 facand acest risotto deosebit, aromat si frumos colorat .
Multumesc ptr inspiratie Edit’h !!!!
Ingrediente:
- 3 sfecle rosii micute
- 250 g orez
- 2 cepe micute
- 3 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 80 ml vin alb
- 3 linguri parmezan
- 1l supa de pui
- sare
- piper
Spalati bine sfecla rosie , dar nu o curatati de coaja. Puneti la fiert doar doua dintre ele , intr-o craticioara cu apa .Eu am pus doar doua la fiert , deoarece cat ea fierbe isi mai pierde din intensa culoare pe care o are .
Am pastrat cruda cea mai mica sfecla din cele trei , am curatat-o de coaja si am ras-o pe razatoarea mica .
Dupa ce sfecla a fiert ( cele doua bucati doar) , o curatati de coaja , apoi o taiati cubulete.
Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel si o caliti 2-3 minute in ulei.Adaugati orezul si usturoiul pisat si mai caliti cateva minute , amestecand continuu.
Adaugati vinul amestecand mereu , pana acesta este absorbit in totalitate de catre orez.
Adaugati cate un polonic din supa fierbinte pana este absorbita si aceasta de catre orez.Repetati operatiunea de inca 2-3 ori .
Adaugati si cubuletele de sfecla fiarta peste orez, ultimul polonic de supa si mai lasati sa fiarba circa 10 minute.Daca este necesar mai puteti adauga putina supa.
Cand orezul este fiert , adaugati parmezanul ras , condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati si sfecla cruda data pe razatoarea mica , amestecati bine si serviti alaturi de ce doriti .
POFTA BUNA !!!!
- In urmatoarea postare veti vedea alaturi de ce am servit noi acest colorat risotto , iar data viitoare cand voi mai face acest risotto, voi adauga si putin hrean !!!
Ce frumos arata!!!O bunatate aromata:)Pup!
Cel mai mult m-a atras culoarea cand l-am vazut la Edit’h pe blog , dar nu pot spune ca ingredientele nu-mi plac , pur si simplu le ador !!! … si cu toate ca aveam alte planuri ptr acele zile , am dat totul deoparte si am facut acest risotto :):) care chiar este minunat si merita incercat!!
Mmmm mmmm! Ador sfecla rosie!! Ce pofta imi faci!! O sa pun neaparat si hrean!! Maine o fac!!
Si eu voi pune data viitoare hrean , cred ca o sa fie si mai bun !!!! Sa-mi zici cum ti-a iesit 😉 ….
wow,o idee minunata !!!!!!
cu aceasta ocazie pot sa mananc si eu putin orez….
chiar e super reteta….
Edit’h m-a provocat prin minunatele ei poze ….. cum am spus deja 🙂 nu am rezistat prea multe zile si l-am facut !!
Am vazut si eu reteta si chiar ma gandeam ce gust o avea?! La cat de mult imi place mie orezul, nu cred ca voi rata reteta! Te pup
E fff bun , chiar merita sa-l incerci !!!
Deci cum e Cat?? zici ca-i bun rau nu? o sa testez si eu! arata fain oricum! pupici
Noua ne-a placut tare 😉 …. merita sa-l testezi Anto !!!!
Ce culoare faina are! Arata fantastic. Memorat!
xoxoxo
Are o culoare prea frumoasa , zici ca e un desert , nu risotto 😉 …
Recunosc,nu am facut si nu am mancat!Deci tre incercat ca suna si arata ine!Pupi!
Nici eu pana acum , insa arata tare bine in pozele lui Edit’h si nu am rezistat sa nu fac , mai ales ca ne place sfecla rosie fff mult ;)…
Si nouã ne place mult:) foarte reusit!
ma bucur ca va place !!!!
Ce culoare si ce arome.Te pup!
Culoarea m-a atras si pe mine ;)…
Are o culoare superba ,trebuie sa-ncerc si varianta asta cu usturoi,pupici!
Un risotto fff colorat care merita incercat !!!
Arata foarte frumos , sfecla ii da o culoare minunata.
Ms frumos !!!!
m-ati zapacit cu risotto asta. am balit la Edith, balesc si la tine, deci clar trebuie sa merg la piata 😀
Zazu !!!!!!! Si eu am balit rau la Edit’h 🙂 … drept urmare , nu am ezitat prea mult si l-am facut !!!! Fugi la piata !!!!
Arata ff apetisant!
ms frumos !!!
Moamaaa ce culoare faina are ! 🙂
Este frumos colorat 😉 … si mie imi place tare cum a iesit !!!
foarte buna sfecla si sanatoasa
asa-i? :):)