Risotto cu sfecla rosie


Cu cateva zile in urma am vazut aceasta reteta pe blogul lui Edit’h , blog care te imbie prin intermediul pozelor sa te apuci de treaba  , drept ptr care nu am rezistat prea mult timp si m-am apucat de treaba 🙂  facand acest risotto deosebit, aromat si frumos colorat .

Multumesc ptr inspiratie Edit’h !!!!

Ingrediente:

  • 3 sfecle rosii micute
  • 250 g orez
  • 2 cepe micute
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 80 ml vin alb
  • 3 linguri parmezan
  •  1l supa de pui
  • sare
  • piper

Spalati bine sfecla rosie , dar nu o curatati de coaja. Puneti la fiert doar doua dintre ele , intr-o craticioara cu apa .Eu am pus doar doua la fiert , deoarece cat ea fierbe isi mai pierde din intensa culoare pe care o are .

Am pastrat cruda cea mai mica sfecla din cele trei ,  am curatat-o de coaja si am ras-o pe razatoarea mica .

Dupa ce sfecla a fiert ( cele doua bucati doar) , o curatati de coaja , apoi o taiati cubulete.

Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel si o caliti 2-3 minute in ulei.Adaugati orezul si usturoiul pisat si mai caliti cateva minute , amestecand continuu.

Adaugati vinul amestecand mereu , pana acesta este absorbit in totalitate de catre orez.

Adaugati cate un polonic din supa fierbinte pana este absorbita si aceasta de catre orez.Repetati operatiunea de inca 2-3 ori .

Adaugati si cubuletele de sfecla fiarta peste orez, ultimul polonic de supa si mai lasati sa fiarba circa 10 minute.Daca este necesar mai puteti adauga putina supa.

Cand orezul este fiert , adaugati  parmezanul ras , condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati si sfecla cruda data pe razatoarea mica , amestecati bine  si serviti alaturi de ce doriti .

POFTA BUNA !!!!

  • In urmatoarea postare veti vedea alaturi de ce am servit noi acest colorat risotto , iar data viitoare cand voi mai face acest risotto, voi adauga si putin hrean !!!
Anunțuri
Lasă un comentariu

30 comentarii

  1. Ce frumos arata!!!O bunatate aromata:)Pup!

    Răspunde
    • Cel mai mult m-a atras culoarea cand l-am vazut la Edit’h pe blog , dar nu pot spune ca ingredientele nu-mi plac , pur si simplu le ador !!! … si cu toate ca aveam alte planuri ptr acele zile , am dat totul deoparte si am facut acest risotto :):) care chiar este minunat si merita incercat!!

      Răspunde
  2. Mmmm mmmm! Ador sfecla rosie!! Ce pofta imi faci!! O sa pun neaparat si hrean!! Maine o fac!!

    Răspunde
  3. marina

     /  19 Octombrie 2011

    wow,o idee minunata !!!!!!
    cu aceasta ocazie pot sa mananc si eu putin orez….
    chiar e super reteta….

    Răspunde
  4. Am vazut si eu reteta si chiar ma gandeam ce gust o avea?! La cat de mult imi place mie orezul, nu cred ca voi rata reteta! Te pup

    Răspunde
  5. Deci cum e Cat?? zici ca-i bun rau nu? o sa testez si eu! arata fain oricum! pupici

    Răspunde
  6. Ce culoare faina are! Arata fantastic. Memorat!
    xoxoxo

    Răspunde
  7. Recunosc,nu am facut si nu am mancat!Deci tre incercat ca suna si arata ine!Pupi!

    Răspunde
  8. Si nouã ne place mult:) foarte reusit!

    Răspunde
  9. ma bucur ca va place !!!!

    Răspunde
  10. DiaMar bucataria galbena

     /  20 Octombrie 2011

    Ce culoare si ce arome.Te pup!

    Răspunde
  11. Are o culoare superba ,trebuie sa-ncerc si varianta asta cu usturoi,pupici!

    Răspunde
  12. Arata foarte frumos , sfecla ii da o culoare minunata.

    Răspunde
  13. m-ati zapacit cu risotto asta. am balit la Edith, balesc si la tine, deci clar trebuie sa merg la piata 😀

    Răspunde
  14. Arata ff apetisant!

    Răspunde
  15. Moamaaa ce culoare faina are ! 🙂

    Răspunde
  16. ILIUTA

     /  25 Octombrie 2011

    foarte buna sfecla si sanatoasa

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: