Risotto cu sfecla rosie


Cu cateva zile in urma am vazut aceasta reteta pe blogul lui Edit’h , blog care te imbie prin intermediul pozelor sa te apuci de treaba  , drept ptr care nu am rezistat prea mult timp si m-am apucat de treaba 🙂  facand acest risotto deosebit, aromat si frumos colorat .

Multumesc ptr inspiratie Edit’h !!!!

Ingrediente:

  • 3 sfecle rosii micute
  • 250 g orez
  • 2 cepe micute
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 80 ml vin alb
  • 3 linguri parmezan
  •  1l supa de pui
  • sare
  • piper

Spalati bine sfecla rosie , dar nu o curatati de coaja. Puneti la fiert doar doua dintre ele , intr-o craticioara cu apa .Eu am pus doar doua la fiert , deoarece cat ea fierbe isi mai pierde din intensa culoare pe care o are .

Am pastrat cruda cea mai mica sfecla din cele trei ,  am curatat-o de coaja si am ras-o pe razatoarea mica .

Dupa ce sfecla a fiert ( cele doua bucati doar) , o curatati de coaja , apoi o taiati cubulete.

Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel si o caliti 2-3 minute in ulei.Adaugati orezul si usturoiul pisat si mai caliti cateva minute , amestecand continuu.

Adaugati vinul amestecand mereu , pana acesta este absorbit in totalitate de catre orez.

Adaugati cate un polonic din supa fierbinte pana este absorbita si aceasta de catre orez.Repetati operatiunea de inca 2-3 ori .

Adaugati si cubuletele de sfecla fiarta peste orez, ultimul polonic de supa si mai lasati sa fiarba circa 10 minute.Daca este necesar mai puteti adauga putina supa.

Cand orezul este fiert , adaugati  parmezanul ras , condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati si sfecla cruda data pe razatoarea mica , amestecati bine  si serviti alaturi de ce doriti .

POFTA BUNA !!!!

  • In urmatoarea postare veti vedea alaturi de ce am servit noi acest colorat risotto , iar data viitoare cand voi mai face acest risotto, voi adauga si putin hrean !!!
Publicitate

30 de gânduri despre “Risotto cu sfecla rosie

    • Cel mai mult m-a atras culoarea cand l-am vazut la Edit’h pe blog , dar nu pot spune ca ingredientele nu-mi plac , pur si simplu le ador !!! … si cu toate ca aveam alte planuri ptr acele zile , am dat totul deoparte si am facut acest risotto :):) care chiar este minunat si merita incercat!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s