Risotto cu sfecla rosie


Cu cateva zile in urma am vazut aceasta reteta pe blogul lui Edit’h , blog care te imbie prin intermediul pozelor sa te apuci de treaba  , drept ptr care nu am rezistat prea mult timp si m-am apucat de treaba :)  facand acest risotto deosebit, aromat si frumos colorat .

Multumesc ptr inspiratie Edit’h !!!!

Ingrediente:

  • 3 sfecle rosii micute
  • 250 g orez
  • 2 cepe micute
  • 3 linguri ulei
  • 1 catel de usturoi
  • 80 ml vin alb
  • 3 linguri parmezan
  •  1l supa de pui
  • sare
  • piper

Spalati bine sfecla rosie , dar nu o curatati de coaja. Puneti la fiert doar doua dintre ele , intr-o craticioara cu apa .Eu am pus doar doua la fiert , deoarece cat ea fierbe isi mai pierde din intensa culoare pe care o are .

Am pastrat cruda cea mai mica sfecla din cele trei ,  am curatat-o de coaja si am ras-o pe razatoarea mica .

Dupa ce sfecla a fiert ( cele doua bucati doar) , o curatati de coaja , apoi o taiati cubulete.

Curatati ceapa , apoi o taiati maruntel si o caliti 2-3 minute in ulei.Adaugati orezul si usturoiul pisat si mai caliti cateva minute , amestecand continuu.

Adaugati vinul amestecand mereu , pana acesta este absorbit in totalitate de catre orez.

Adaugati cate un polonic din supa fierbinte pana este absorbita si aceasta de catre orez.Repetati operatiunea de inca 2-3 ori .

Adaugati si cubuletele de sfecla fiarta peste orez, ultimul polonic de supa si mai lasati sa fiarba circa 10 minute.Daca este necesar mai puteti adauga putina supa.

Cand orezul este fiert , adaugati  parmezanul ras , condimentati cu sare si piper dupa gust, adaugati si sfecla cruda data pe razatoarea mica , amestecati bine  si serviti alaturi de ce doriti .

POFTA BUNA !!!!

  • In urmatoarea postare veti vedea alaturi de ce am servit noi acest colorat risotto , iar data viitoare cand voi mai face acest risotto, voi adauga si putin hrean !!!
Lasă un comentariu

30 comentarii

  1. Ce frumos arata!!!O bunatate aromata:)Pup!

    Răspunde
    • Cel mai mult m-a atras culoarea cand l-am vazut la Edit’h pe blog , dar nu pot spune ca ingredientele nu-mi plac , pur si simplu le ador !!! … si cu toate ca aveam alte planuri ptr acele zile , am dat totul deoparte si am facut acest risotto :):) care chiar este minunat si merita incercat!!

      Răspunde
  2. Mmmm mmmm! Ador sfecla rosie!! Ce pofta imi faci!! O sa pun neaparat si hrean!! Maine o fac!!

    Răspunde
  3. marina

     /  19 Octombrie 2011

    wow,o idee minunata !!!!!!
    cu aceasta ocazie pot sa mananc si eu putin orez….
    chiar e super reteta….

    Răspunde
  4. Am vazut si eu reteta si chiar ma gandeam ce gust o avea?! La cat de mult imi place mie orezul, nu cred ca voi rata reteta! Te pup

    Răspunde
  5. Deci cum e Cat?? zici ca-i bun rau nu? o sa testez si eu! arata fain oricum! pupici

    Răspunde
  6. Ce culoare faina are! Arata fantastic. Memorat!
    xoxoxo

    Răspunde
  7. Recunosc,nu am facut si nu am mancat!Deci tre incercat ca suna si arata ine!Pupi!

    Răspunde
  8. Si nouã ne place mult:) foarte reusit!

    Răspunde
  9. ma bucur ca va place !!!!

    Răspunde
  10. DiaMar bucataria galbena

     /  20 Octombrie 2011

    Ce culoare si ce arome.Te pup!

    Răspunde
  11. Are o culoare superba ,trebuie sa-ncerc si varianta asta cu usturoi,pupici!

    Răspunde
  12. Arata foarte frumos , sfecla ii da o culoare minunata.

    Răspunde
  13. Zazuza

     /  21 Octombrie 2011

    m-ati zapacit cu risotto asta. am balit la Edith, balesc si la tine, deci clar trebuie sa merg la piata😀

    Răspunde
  14. Arata ff apetisant!

    Răspunde
  15. Moamaaa ce culoare faina are !🙂

    Răspunde
  16. ILIUTA

     /  25 Octombrie 2011

    foarte buna sfecla si sanatoasa

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: