Pentru aceste briose am folosit aceleasi ingrediente ca la briosele cu cirese , doar ca aici in loc de cirese am pus dovleac caramelizat si am ales sa le fac putin ”motate” deoarece nu pot lipsi de la provocarea ” Dulce Romanie ” de pe blogul My fancy cake , unde ne asteapta la sfarsit de luna o frumoasa parada .
Ingrediente :
- 3 oua
- 100 g unt
- 150 g zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 100 ml iaurt de baut
- 1/2 plic praf de copt
- 1/2 lingurita scortisoara
- 200 g faina
- 50 g unt
- 400 g dovleac , taiat cubulete mici
- 100 g zahar
- 1/2 zeama de la o lamaie
- 1 baton scortisoara
- 1 vf lingurita scortisoara
- 250 g branzica ricotta
- 80 g zahar tos
Puneti branza ricotta intr-un bol micut , adaugati cele 80 g de zahar tos si amestecati bine. Acoperiti bolul cu folie si bagati branzica la frigider.
Intr-o cratita topiti untul , adaugati 100 g zahar si zeama de lamaie , apoi batonul de scortisoara si lasati pe foc 2-3 minute.
Adaugati si cubuletele de dovleac si le lasati sa se caramelizeze.
Cand siropul incepe sa se ingroase acestea sunt gata.Stingeti focul si presarati 1 vf de lingurita scortisoara , apoi amestecati usor.
Lasati sa se receasca si intre timp preparam compozitia ptr briose.
Spargeti ouale intr-un bol mai mare , adaugati cele 150 g zahar si zaharul vanilat si mixati pana acesta se topeste .Adaugati untul topit si iaurtul si mai mixati 2-3 minute.Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si 1/2 lingurita scortisoara si amestecati usor compozitia.
Aranjati hartiutele ( cele mai urate hartiute pe care le-am avut vreodata , erau fff largi :((( ) de briose in tava si puneti cate o lingurita cu vf din compozitia obtinuta in fiecare forma.Peste compozitie puneti cateva cubulete de dovleac caramelizat, apoi acoperiti dovleacul cu inca un strat de compozitie , iar deasupra mai puneti cateva cubulete de dovleac.
Dupa ce ati umplut toate fromele de briose , bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute.
Cand acestea sunt gata , le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca . Insa cum nimeni nu are rabdare ca aceste minunatii sa se raceasca , iata prima briosa servita fara nici un mot de branzica , ci doar aromata cu dovleac si un fin parfum de scortisoara .
Dupa ce s-au racit complet, puneti deasupra fiecarei briose cate un mot de branzica ricotta pe care rasnitati putin zahar cu scortisoara , apoi serviti.
Ador aceasta aroma, aroma toamnei !!!
POFTA BUNA !!!!
Si eu mi-am cumparat doi placentari, dar nu le-a venit randul. Briosele tale sigur sunt foarte bune. Pup!
Le vine si lor randul 😉 …. si sunt sigura ca o sa faci ceva bun !!!
Yum Yum ce bunatati, imi plac mult cum arata! imi place mult si ideea de a carameliza dovleacul, o voi retine 🙂 O zi frumoasa si insorita sa ai!
Sunt mult mai delicioase cu dovleacul caramelizat !!!! Ms frumos , la fel si tie !!!
Superbe!!! Imi incep saptamana cu ceva buin si dulce!
Ms frumos !!!!
m-am servit ! 🙂
Ma bucur 😉 … bravoooo !!!
Ce bine arata.. Am furat una! Pupici
Daca furi e si mai buna 😉 stii asta , nu?
Mama, mama cum arata asa gatite de sarbatoare, foarte frumoase. Succes! 😉
Cu mot de sarbatoare 😉 ……
Foarte faine si festive! Imi place ideea dovleacului caramelizat.
Te pup
Am ceva in ultima vreme cu caramelizatul fructelor :):) , deci nici dovleacul se pare ca nu a scapat necaramelizat , dar a meritat incercarea !!!
superbe!
mi-am cumparat si eu tavite, in sfarsit…abia astept sa le pun in practica, pardo…in cuptor.
pupicei
Eu cand mi-am cumparat tava nici nu stiam ce pasiune o sa-mi starneasca aceste briose , ai sa vezi ca-ti vine sa faci saptamanal !!! Spor la treaba !!!
Foarte dragute-s si le-ai gatit de sarbatoare. Minunat! Pupici
Ms frumos !!!
Deci da! dovleacul in prajituri sa-l vad zi de zi.. In supa mai greu cu el.. dar asa sunt mare fan!! super arata !! pupici
Mai am ceva in plan cu acest dovleac , insa sper sa iasa la fel de bine ca si aceste briose ……. ms Anto !!!
oh, cat de bune trebuie sa fie! eu sunt fan declarat al dovleacului! :*
o seara excelenta si pupici
offfff , dovleacul asta chiar face minuni , trebuie doar sa ne punem imaginatia la contributie , nu? 🙂 ..o seara frumoasa si tie !
Mie imi place si carnea caramelizata dar dovleacul!Sunt tare aratoae brioselele tale!Pupici!
Te cred ca-ti place 😉 e nebunie !!!!! Ms frumos !!!
Tare drãgãlase si aromate, bravo:)
Chiar sunt fff aromate si parfumate si colorate si tot ce vrei ;)…
O combinatie minunata,arata splendid briosele tale!Pupici!
Ms frumos Flory!!!
wowww cat de bine arata!! si cand e vorba de dovleac eu sunt prima :))O zi frumoasa!!!
ms frumos !!!!…. si noua ne place dovleacul 😉 …. iar acum trebuie sa profitam , nu?
Ce trebuie sa te fi delectat tu cu prima briosa, aia fara motul de ricotta! Arata super, sunt sigura ca si gustul e pe masura!
Oooooooo daaaaa!!!!! M-ai prins 😉 …..
ooooo,te-ai rasfatat in acest weekend…..
astazi,soacra-mea a facut placinta cu dovleac…
abia astept sa se raceasca,caci dovleacul e preferatul meu la placinte….
M-am rasfatat putin si eu , dar am rasfatat putin si pe altii 😉 ….. chiar e minunat dovleacul in placinte !!!
Ce buunee sunt si ce aratoase!!!Pup!
Ms Licuta!!!
Ce frumoase sunt! Super!
Multumesc frumos !!!
stii ca daca am auzit de dovleac, m-am si prezentat la datorie 😀 😀
Speram sa nu-l ratezi 😉 ….stiu ca-ti place mult , mult de tot !!!
Frumoase motzate si foarte aromate .
Si repede savurate 😉 ….
wow cat de bune trebuie sa fie si aromate! ador dovleacul :X
Sunt extraordinar de bune , merita sa le incerci 😉 …