Briose cu dovleac si ricotta


Pentru aceste briose am folosit aceleasi ingrediente ca la briosele cu cirese , doar ca aici in loc de cirese am pus dovleac caramelizat si am ales sa le fac putin ”motate”  deoarece nu pot lipsi de la provocarea  ” Dulce Romanie ” de pe blogul My fancy cake , unde ne asteapta la sfarsit de luna o frumoasa parada .

Ingrediente :

  • 3 oua
  • 100 g unt
  • 150 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 100 ml iaurt de baut
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 200 g faina
  • 50 g unt
  • 400 g dovleac , taiat cubulete mici
  • 100 g zahar
  • 1/2 zeama de la o lamaie
  • 1 baton scortisoara
  • 1 vf lingurita scortisoara
  • 250 g branzica ricotta
  • 80 g zahar tos

Puneti branza ricotta intr-un bol micut , adaugati cele 80 g de zahar tos si amestecati bine. Acoperiti bolul cu folie si bagati branzica la frigider.

Intr-o cratita topiti untul , adaugati 100 g zahar si zeama de lamaie , apoi batonul de scortisoara  si lasati pe foc 2-3 minute.

Adaugati si cubuletele de dovleac si le lasati sa se caramelizeze.

Cand siropul incepe sa se ingroase acestea sunt gata.Stingeti focul si presarati 1 vf de lingurita scortisoara , apoi amestecati usor.

Lasati sa se receasca si intre timp preparam compozitia ptr briose.

Spargeti ouale intr-un bol mai mare , adaugati cele 150 g zahar si zaharul vanilat si mixati pana acesta se topeste .Adaugati untul topit si iaurtul si mai mixati 2-3 minute.Adaugati si faina amestecata cu praful de copt si 1/2 lingurita scortisoara si amestecati usor compozitia.

Aranjati hartiutele ( cele mai urate hartiute pe care le-am avut vreodata , erau fff largi :((( ) de briose in tava si puneti cate o lingurita cu vf din compozitia obtinuta in fiecare forma.Peste compozitie puneti cateva cubulete de dovleac caramelizat, apoi acoperiti dovleacul cu inca un strat de compozitie , iar deasupra mai puneti cateva cubulete de dovleac.

Dupa ce ati umplut toate fromele de briose , bagati tava in cuptorul preincalzit pentru circa 20-25 de minute.

Cand acestea sunt gata , le scoateti din tava si le lasati sa se raceasca . Insa cum nimeni nu are rabdare ca aceste minunatii sa se raceasca , iata prima briosa servita fara nici un mot de branzica , ci doar aromata cu dovleac si un fin parfum de scortisoara .

Dupa ce s-au racit complet,  puneti deasupra fiecarei briose cate un mot de branzica ricotta pe care rasnitati putin zahar cu scortisoara , apoi serviti.

Ador aceasta aroma, aroma toamnei !!!

POFTA BUNA !!!!

44 de gânduri despre “Briose cu dovleac si ricotta

  1. ooooo,te-ai rasfatat in acest weekend…..
    astazi,soacra-mea a facut placinta cu dovleac…
    abia astept sa se raceasca,caci dovleacul e preferatul meu la placinte….

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s