La pizza pe care am facut-o in acest week-end , in loc sa folosesc o simpla pasta de rosii , am hotarat sa fac acest sos delicios de busuioc … cu toate ca am un singur regret in ceea ce-l priveste 😦 , nu am avut busuioc proaspat…..
Ingrediente :
- 4 linguri ulei de masline
- 3 catei de usturoi
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita busuioc uscat
- 2 fire ceapa verde
- 1 lingurita coaja rasa de lamaie
- 400 g rosii in bulion
- sare,piper
- 1 lingura busuioc proaspat
- Incalziti uleiul intr-o tigaie , usturoiul il zdrobiti impreuna cu sarea , apoi il adaugati in ulei si-l inabusiti 2-3 minute.Taiati ceapa verde marunt si adaugati-o in tigaie impreuna cu busuiocul uscat si coaja rasa de lamaie, apoi caliti totul la foc mic , pana ceapa devine sticloasa.
- Adaugati rosiile in tigaie si mai fierbeti pana compozitia capata consistenta unui sos.Luati tigaia de pe foc ,potriviti de sare si piper , apoi adaugati busuiocul proaspat.
POFTA BUNA !!!
Ador busuiocul ,il folosesc de fiecare data cand fac paste si desigur,ca si tine, la sosuri.
Imi plac foarte mult pozele pe care le faci la fiecare mancarica !
Am cautat butonul pt. ”Urmarire” (a blogului) insa nu-l gasesc. Poate imi dai niste indicatii…
Unele preparate … fara busuioc nu-si au rostul 😉
Ma bucur ca-ti plac pozele … si mie imi plac 😉 …
Sunt la inceput de drum in ale blogaritului 😦 si nu stiu la ce buton pt. urmarire te referi 😦 … o sa ma interesez si sper sa am un raspuns cat mai repede !!!
Ms de vizita si de aprecieri !!!
Ahhh…vad ca tu ai blog wordpress, in blogspot exista in setari un loc unde iti poti adauga un buton numit ”urmarire” si dand click pe acest buton fiecare vizitator poate adera (sa zic asa) la blogul tau, ca un fel de lista cu prieteni.Insa in wordpress sincer nu ma pricep, nu stiu daca exista asa ceva.
Noapte buna iti doresc !
daca o sa descopar asa ceva , te voi anunta 😉
noapte buna si tie !!!
Îmi place prezentarea!de sos nici nu mai zic nimic…ca la mine se stie,fara busuioc si rosii eu nu as exista.Cînd e vorba de busuioc,pot sa-l si pasc =))
ms Maya !!!! … la aceasta pizza chiar este necesar un astfel de sos… altfel , lasa de dorit totul 😦 …. pai daca-ti place asa mult , ma gandesc ca ai ceva provizii …. cate despre pascut :):) … te opreste cineva? 😉
[…] de rosii pentru pizze l-am facut dupa reteta de aici , insa cu o mica precizare : am folosit doar busuioc proaspat , iar in locul rosiilor din conserva , […]