Pizza cu fructe de mare


In sfarsit m-am decis sa fac din nou pizza , dar de aceasta data o reteta primita de la Florin , mai precis reteta pentru aluat 😉 … aluat care a iesit super , iar ca garnitura am ales fructele de mare care noua ne plac fff mult !

Ingrediente:

Pentru aluatul de pizza:

  • 500 g faina
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 250 ml apa calduta
  • 15 ml ulei

Pentru umplutura :

  1. Intr-un bol micut , amestecati drojdia faramitata cu jumatate din cantitatea de apa calduta , apoi adaugati sarea si lasati la dospit 10 minute.
  2. Puneti faina intr-un castron , adaugati drojdia crescuta, apa ramasa si uleiul.Framantati aluatul pana acesta devine elastic si nu se mai lipeste de castron.Acoperiti aluatul cu un prosop si lasati-l la dospit.Aluatul este crescut atunci cand isi dubleaza volumul .
  3. Separat , puneti intr-o craticioara un litru de apa si opariti 5 minute fructele de mare .Le scoateti intr-o strecuratoare , le lasati sa se scurga , apoi le condimentati cu sare si piper, busuioc si oregano .
  4. Dupa ce aluatul a crescut , il framantati din nou cateva minute , apoi il impartiti in doua parti egale.Intindeti fiecare portie de aluat cu sucitorul pana obtineti forma dorita, apoi il puneti intr-o tava unsa cu putin ulei.Il mai lasati sa stea 5-10 minute .
  5. Ungeti blatul cu jumatate din cantitatea de sos de busuioc , adaugati jumatate din cantitatea de mozarella taiata cubulete , jumatate din fructele de mare condimentate ,presarati rondele de ceapa verde ,apoi bagati tava in cuptorul incins si coaceti pizza circa 15-20 de minute.La fel procedati si cu cealalta jumatate de aluat .
  6. Scoateti pizza pe un platou de lemn special pentru pizza, taiati-o felii , apoi serviti.

POFTA BUNA !!!!!!!!!!!!

11 gânduri despre “Pizza cu fructe de mare

  1. eeee,daca-i reteta de la Florin,cu siguranta ca e buna…
    dar cum de ti-a dezvaluit secretul cel mare?
    sunt surprinsa…..:d

  2. Ma bucur ca a iesit f bine; se vede ca ai reusit sa combini toate ingredientele intr-un mod placut ochiului si aici ma refer la culoare, aranjament, cantitate; impreunate cu siguranta ca dau acel gust mediteranean specific Peninsulei Italice dar mai important e ca pentru a ajunge in acest punct trebuie sa fi putin pasionat si sa iti placa ceea ce faci iar acest lucru se vede.

    • Parerea ta conteaza cel mai mult la capitolul „pizza” , iar eu nu am decat sa ma bucur enorm ca a iesit asa cum trebuie , am ales aceasta combinatie pentru ca noua ne plac fff mult fructele de mare …. cu toate ca variante sunt nenumarate , dar incet , incet le vine randul si celorlalte 😉 …… Ms pentru vb frumoase !!!!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s