Biscuiti pudrati – Bulgarasi


Biscuiteii astia mi se pareau atat de greu de realizat incat imi era teama sa ma apuc de ei , dar va asigur ca  sunt ff usor de facut , iar gustul lor si bineinteles aspectul sunt de senzatie !!!

Si daca tot ne apropiem cu pasi repezi de Craciun , astazi si maine va arat cu ce il asteptam noi pe mosu .

Trimit  si aceasta  reteta  Brandusei ptr povocarea lunii !!!

Ingrediente ptr 40-45 de bucati:

  • 200 g ciocolata menaj , neagra
  • 100 g unt
  • 2 oua
  • 180 g zahar
  • 200 g faina
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • 4 linguri migdale macinate
  • 150 g zahar pudra

Rupeti ciocolata cubulete si topiti-o impreuna cu untul pe baie de aburi.

Mixati ouale cu zaharul , pana acesta se topeste.

Amestecati faina cu praful de copt , cacaoa si migdalele macinate.

Dupa ce ati topit ciocolata , o lasati un minutel sa se raceasca putin , apoi o turnati peste compozitia de oua si mai mixati putin.

Adaugati si faina amestecata cu toate cele 🙂 si mixati pana se omogenizeaza totul.

Bagati compozitia obtinuta la frigider cca 20 de minute.

Dupa ce aceasta a stat la frigider , formati din aluat mingiute micute ( cat o nuca mai micuta ) .Din cand in cand va pudrati putin mainile cu faina ca sa puteti forma mingiutele fara sa se lipeasca de maini.

Tavaliti apoi fiecare mingiuca prin cat mai mult zahar pudra.

Asezati mingiutele obtinute in tava in care ati pus hartie de copt , apoi bagati tava in cuptorul preincalzit ptr cca 10-15 minute.

Daca doriti mingiutele nepudrate cu zahar , le puteti coace netavalite prin acesta .

Eu am facut cateva si asa ptr ca mi se pareau frumoase si  simple .

Bulgarasii simpli :

Bulgarasii pudrati :

  • Reteta este din revista Secretele bucatariei nr.12-2010 .

POFTA BUNA SI SARBATORI FERICITE !!!

30 de gânduri despre “Biscuiti pudrati – Bulgarasi

Lasă un comentariu