Aceasta minunata dulceata incheie sezonul coacazelor negre …. dar…. cu siguranta o sa deschida sezonul … clatitelor !!!
Ingrediente:
- 1kg coacaze negre
- 1kg zahar
- 150 ml apa
- Spalati bine coacazele , apoi le curatati de codite si le puneti intr-o oala mai larga.Adaugati zaharul si apa peste coacaze si amestecati bine.
- Lasati totul sa stea circa o ora , amestecand din cand in cand in oala , apoi puneti dulceata pe foc si lasati-o sa fiarba pana aceasta se ingroasa suficient.In timpul fierberii luati spuma care se aduna deasupra si amestecati mereu in dulceata.
- Cand dulceata este fiarta , stingeti focul si o lasati sa stea 10 minute.Turnati apoi dulceata in borcanele spalate bine si sterilizate , le inchideti ermetic si le depozitati intr-un loc racoros.
POFTA BUNA !!!
da,arata delicios !!!!!!!
sunt minunate pentru clatite….
mmmmm
ms Marina !!!!
deabia astept sa fac clatite !!!!!!!!
Stii ca n-as refuza niciodata asa o bunatate!Delicios pe o clatita….pupici Adinuta!
pai se stie de ce facem noi stocuri de dulceturi , nu? :):)
ms Flory!!!
ce bunaciune ai facut! minunatie nu alta
pupicei
ms frumos !!!
Cred ca este delicioasa! nu am coacaze negre, asa ca lucrez la niste visine 🙂
astept sa o probez pe niste clatite !!!!! ……decat sa nu lucrezi deloc :):) …..spor la visine 😉 …
nu stiu de ce nu pot sa postez comntarii :((
arata super dulceata ta .pupicei
uneori nici eu nu pot pe alte bloguri, dat atata insist pana reusesc :):)
ms mult !!!
super buna!!!
asa este !!!
Vaaaiii dar cat de dragute sunt bolurile acelea!!!
ms mult !!! …….. nu stiu cat sunt de dragute :):) … dar alta inspiratie nu am avut 😦 …
eu nu sunt incantata de prezentare !!!
ca bine ai grait! azi am mancat ultimele coacaze negre (a se nota ca a fost bataie pe ele, de fapt maraituri 😀 pentru ca a noastra catelusa mai mica iubeste coacazele – imagineaza-ti asa ceva! un caine gourmet :D)
):) … pacat ca au fost ultimele :(:( , dar fiecare la timpul lor !!! …. cred si eu ca a fost bataie pe ele :)) … stie catelusa ce stie 😉
[…] blog puteti vedea si modul in care au fost preparate :Gemul de caise – si Dulceata de coacaze […]