Dulceata de coacaze negre




Aceasta minunata dulceata  incheie sezonul coacazelor negre  …. dar…. cu siguranta o sa deschida sezonul … clatitelor !!!

Ingrediente:

  • 1kg coacaze negre
  • 1kg zahar
  • 150 ml apa
  1. Spalati bine coacazele , apoi le curatati de codite si le puneti intr-o oala mai larga.Adaugati zaharul si apa peste coacaze si amestecati bine.
  2. Lasati totul sa stea circa o ora , amestecand din cand in cand in oala , apoi puneti dulceata pe foc si lasati-o sa fiarba pana aceasta se ingroasa suficient.In timpul fierberii luati spuma care se aduna deasupra si amestecati mereu in dulceata.
  3. Cand dulceata este fiarta , stingeti focul si o lasati sa stea 10 minute.Turnati apoi dulceata in borcanele spalate bine si sterilizate , le inchideti ermetic si le depozitati intr-un loc racoros.



POFTA BUNA !!!

17 gânduri despre “Dulceata de coacaze negre

  1. ca bine ai grait! azi am mancat ultimele coacaze negre (a se nota ca a fost bataie pe ele, de fapt maraituri 😀 pentru ca a noastra catelusa mai mica iubeste coacazele – imagineaza-ti asa ceva! un caine gourmet :D)

Lasă un comentariu