De multa vreme vreau sa incerc sa fac ceapa caramelizata, insa de uratul curatarii ei am cam lasat balta ideea.Sa-mi fie rusine,nu? ; ) De data aceasta insa m-am apucat cu spor de treaba si bine am facut, caci tare am fost incantati de rezultat.
Ingrediente:
- 700 g ceapa micuta(curatata)
- 70 g unt
- 2 linguri zahar
- 150 ml vin alb
- 3 linguri otet balsamic
- sare
- frunze proaspete de menta
Curatati ceapa, apoi caliti-o intr-o tigaie in care ati topit untul. O caliti pana devine translucida, apoi presarati putina sare,adaugati zaharul si lasati pe foc pana acesta incepe sa se caramelizeze.Adaugati apoi vinul si otetul balsamic.Mai lasati pe foc 5 minute.Puneti apoi totul intr-un vas termorezistent si bagati vasul in cuptorul preincalzit pana sosul incepe sa scada, iar ceapa se inmoaie si devine usor maronie.
O serviti cu menta proaspata presarata deasupra.
Pofta buna!
O bunaciune! Am mincat ceva asemanator facut din ceapa mica, gen arpagic, m-a cucerit complet! Au ungurii nostri muraturi de arpagic, dulceata de arpagic si alte fineturi(eu asa le zic!) pe care le poti cumpara si din piata, slava cerului…
Asta a fost ceva mai maricica decat arpagicul, dar delicioasa,da!!! Ohhhh, am pus si eu de cateva ori bune arpagic murat, o nebunie!! Insa nu reusesc in fiecare an sa am asa ceva in camara. 😦
Doamne cum arata!!! 🙂 As manca doar din priviri!! 🙂
Mihaela, ma bucur ca-ti place!! 😉
O zi frumoasa iti doresc!!