Chiftelute din carne de vanat


 

Chiftelute din carne de vanat

Chiftelutele ne salveaza de multe ori  atunci cand vrem sa pregatim fel si fel de aperitive pentru diferitele sarbatori, iar pentru cei care poate inca nu sunt hotarati ce sa pregateasca acum , sper sa  le vin in ajutor cu aceasta reteta .

Ingrediente :

  • 800 g carne tocata de porc ( mistret )
  • 1 morcov potrivit ,curatat , apoi ras pe razatoarea mica
  • 2 fire ceapa verde , spalate , apoi taiate marunt
  • o ridiche alba , curatata , apoi rasa pe razatoarea mica
  • 4 catei usturoi , curatati , apoi rasi pe razatoarea mica
  • 2 oua
  • sare
  • piper
  • 5 linguri pesmet
  • 5-6 linguri ulei de masline
  • condimente pentru carne de vanat ( eu le folosesc pe cele din gama Deluxe de la Lidl )

 

Puneti carnea tocata intr-un bol incapator , adaugati ridichea , morcovul si usturoiul ras , apoi ceapa verde taiata marunt. Puneti si cele doua oua impreuna cu  pesmetul  , condimentati cu sare si piper , apoi  amestecati bine toata compozitia.

Umeziti o tava cu putina apa , apoi tapetati-o cu hartie de copt .

Modelati mingiute din compozitia obtinuta si le puneti in tava. Cand ati terminat compozitia, iar mingiutele stau frumos in tava , picurati pe fiecare mingiuca , 2-3 stropi de ulei de masline , apoi rasnitati pe fiecare cate putin din condimentele pentru vanat .

Bagati tava in cuptorul preincalzit ptr 35 -40 de minute.  Chiftelutele sunt gata atunci cand sunt usor rumenite , iar in mijloc sunt bine patrunse !!

Mie imi plac extraordinar de mult servite alaturi de un sos de visine , dar la fel de bine le puteti servi alaturi de orice alt sos , sau chiar pe masa sarbatorilor de iarna ca simple aperitive .

Chiftelute din carne de mistret

Pofta buna !!

4 gânduri despre “Chiftelute din carne de vanat

  1. Cu siguranta ca isi gasesc un loc de cinste pe masa de sarbatoare chiftelutele astea.
    N-am folosit niciodata ridiche la chiftelute.
    Esti o sursa inepuizabila de inspiratie pentru noi.
    Pupic! ❤

  2. Aoleo! Adino, e fantastic sa gatesti vinat, e o provocare tinind cont de material. Dar si rezultatul e pe masura muncii si-a grijii!
    Fenomenale si chiftelutele tale! ❤

Lasă un comentariu