Galbiori murati


Galbiori murati in otet

Va spuneam in postarea anterioara ca anul acesta nu am avut parte de prea mullte feluri de ciuperci , insa am fost norocoasa ca am descoperit galbiorii si m-am putut bucura de ei .

Iar daca anii trecuti v-am innebunit cu fel si fel de postari si retete cu buretii de fag si craitele , acum se pare ca a venit randul galbiorilor .

Ingrediente :

  • galbiori proaspeti
  • sare grunjoasa
  • zahar
  • otet
  • boabe de piper mozaic
  • foi de dafin
  • usturoi
  • codite de patrunjel proaspat
  • feliute de ardei gras rosu

Spalati galbiorii , curatati-i bine de pamant si frunzulite , apoi ii puneti la scurs intr-o strecuratoare . Pe cei mari ii  puteti rupe in mai multe fasii , iar pe cei mici ii lasati intregi .

Puneti la fiert intr-o oala circa 2,5 l apa cu 2 linguri sare grunjoasa , iar  cand aceasta incepe sa clocoteasca , puneti galbiorii din strecuratoare .Lasati-i sa colocteasca usor circa 5 minute , apoi ii strecurati din nou  .

Spalati si curatati ardeiul gras de seminte , apoi taiati-l fasii . Curatati si usturoiul  , apoi spalati cateii  si taiati-i rondele .

Puneti in fiecare borcan galbiorii opariti , apoi aranjati in borcane , printre acestia , fasii de ardei gras , rondele de usturoi si codite de patrunjel spalate . In fiecare borcanel mai adaugati cate-o frunzulita de dafin si cateva boabe de piper mozaic .

Otet , galbiori , piper ,usturoi

Dupa ce ati pus in borcane toate cele mentionate mai sus , turnati in fiecare borcan otet . Eu am umplut fiecare borcan cam de treisfert cu otet , apoi am fiert intr-o craticioara un litru de apa cu o lingura sare grunjoasa si o lingurita de zahar ( mai puteti adauga sare si zahar in functie de cat de sarate sau dulci va plac muraturile ) . Lasati sa clocoteasca apa de cateva ori , apoi o turnati fierbinte peste galbiorii si otetul din borcane , pana acestea sunt pline .

Inchideti borcanele cu capace , apoi agitati fiecare borcan de 2-3 ori . Le agitati bine pentru a se amesteca lichidul din acestea , apoi le depozitati intr-o camara racoroasa .

Galbiori murati in otet

O toamna frumoasa si plina de bunatati va doresc !!❤

Lasă un comentariu

12 comentarii

  1. greenzonelife

     /  16 Septembrie 2014

    Noi puneam asa ciuperci usturoaie, delicioase🙂

    Răspunde
  2. Nu am incercat niciodata, aici galbiorii sunt exagerat de scumpe! Dar curiozitatea te roade…🙂 si cred ca am sa incerc!! Pupici!

    Răspunde
  3. cristinatoth

     /  17 Septembrie 2014

    Ce buni trebuie sa fie!!!

    Răspunde
  4. Bucate Apetisante

     /  18 Septembrie 2014

    Am cam lipsit din zona culinara in ultima vreme iar acum cand ma intorc ma intampini cu asa bunataturi din natura, mai mare dragul sa te uiti la pozele tale. Am impresia ca ma incarc de sanatate numai uitandu-ma la imaginile din post🙂
    M-am uitat si la postarile din urma si nu pot sa-ti spun decat felicitari si bravo.😉

    Răspunde
    • Multumesc frumos , draga mea . Nici eu nu sunt prea activa in ultima perioada , dar incerc totusi sa va mai arat cate ceva pe aici🙂 .
      Ma bucur enorm ca te simti bine vizitandu-ma si privindu-mi pozele !!❤
      Te imbratisez cu drag .

      Răspunde
  5. Nu as fi crezut ca ciupercutele pot fi puse la murat. Iata ca am invatat astazi ceva nou.🙂
    Pacat ca in zona de unde provin eu, nu avem de unde culege galbiori. Si chiar de ar fi, nu m-as incumeta sa merg la cules. Cine stie ce nimeresc?🙂

    Răspunde
    • Ma bucur ca ai invatat ceva nou vizitand bucatarioara mea virtuala , insa daca-ti surade ideea de ciuperci murate sa stii ca poti incerca cu ciupercile pleurotus pe care le gasesti in supermarket !!😉 Sau la Lidl chiar am vazut galbiori proaspeti de cateva ori.
      O seara frumoasa !

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: