Galbiori murati


Galbiori murati in otet

Va spuneam in postarea anterioara ca anul acesta nu am avut parte de prea mullte feluri de ciuperci , insa am fost norocoasa ca am descoperit galbiorii si m-am putut bucura de ei .

Iar daca anii trecuti v-am innebunit cu fel si fel de postari si retete cu buretii de fag si craitele , acum se pare ca a venit randul galbiorilor .

Ingrediente :

  • galbiori proaspeti
  • sare grunjoasa
  • zahar
  • otet
  • boabe de piper mozaic
  • foi de dafin
  • usturoi
  • codite de patrunjel proaspat
  • feliute de ardei gras rosu

Spalati galbiorii , curatati-i bine de pamant si frunzulite , apoi ii puneti la scurs intr-o strecuratoare . Pe cei mari ii  puteti rupe in mai multe fasii , iar pe cei mici ii lasati intregi .

Puneti la fiert intr-o oala circa 2,5 l apa cu 2 linguri sare grunjoasa , iar  cand aceasta incepe sa clocoteasca , puneti galbiorii din strecuratoare .Lasati-i sa colocteasca usor circa 5 minute , apoi ii strecurati din nou  .

Spalati si curatati ardeiul gras de seminte , apoi taiati-l fasii . Curatati si usturoiul  , apoi spalati cateii  si taiati-i rondele .

Puneti in fiecare borcan galbiorii opariti , apoi aranjati in borcane , printre acestia , fasii de ardei gras , rondele de usturoi si codite de patrunjel spalate . In fiecare borcanel mai adaugati cate-o frunzulita de dafin si cateva boabe de piper mozaic .

Otet , galbiori , piper ,usturoi

Dupa ce ati pus in borcane toate cele mentionate mai sus , turnati in fiecare borcan otet . Eu am umplut fiecare borcan cam de treisfert cu otet , apoi am fiert intr-o craticioara un litru de apa cu o lingura sare grunjoasa si o lingurita de zahar ( mai puteti adauga sare si zahar in functie de cat de sarate sau dulci va plac muraturile ) . Lasati sa clocoteasca apa de cateva ori , apoi o turnati fierbinte peste galbiorii si otetul din borcane , pana acestea sunt pline .

Inchideti borcanele cu capace , apoi agitati fiecare borcan de 2-3 ori . Le agitati bine pentru a se amesteca lichidul din acestea , apoi le depozitati intr-o camara racoroasa .

Galbiori murati in otet

O toamna frumoasa si plina de bunatati va doresc !! ❤

Anunțuri
Lasă un comentariu

12 comentarii

  1. greenzonelife

     /  16 Septembrie 2014

    Noi puneam asa ciuperci usturoaie, delicioase 🙂

    Răspunde
  2. Nu am incercat niciodata, aici galbiorii sunt exagerat de scumpe! Dar curiozitatea te roade… 🙂 si cred ca am sa incerc!! Pupici!

    Răspunde
  3. cristinatoth

     /  17 Septembrie 2014

    Ce buni trebuie sa fie!!!

    Răspunde
  4. Bucate Apetisante

     /  18 Septembrie 2014

    Am cam lipsit din zona culinara in ultima vreme iar acum cand ma intorc ma intampini cu asa bunataturi din natura, mai mare dragul sa te uiti la pozele tale. Am impresia ca ma incarc de sanatate numai uitandu-ma la imaginile din post 🙂
    M-am uitat si la postarile din urma si nu pot sa-ti spun decat felicitari si bravo. 😉

    Răspunde
    • Multumesc frumos , draga mea . Nici eu nu sunt prea activa in ultima perioada , dar incerc totusi sa va mai arat cate ceva pe aici 🙂 .
      Ma bucur enorm ca te simti bine vizitandu-ma si privindu-mi pozele !! ❤
      Te imbratisez cu drag .

      Răspunde
  5. Nu as fi crezut ca ciupercutele pot fi puse la murat. Iata ca am invatat astazi ceva nou. 🙂
    Pacat ca in zona de unde provin eu, nu avem de unde culege galbiori. Si chiar de ar fi, nu m-as incumeta sa merg la cules. Cine stie ce nimeresc? 🙂

    Răspunde
    • Ma bucur ca ai invatat ceva nou vizitand bucatarioara mea virtuala , insa daca-ti surade ideea de ciuperci murate sa stii ca poti incerca cu ciupercile pleurotus pe care le gasesti in supermarket !! 😉 Sau la Lidl chiar am vazut galbiori proaspeti de cateva ori.
      O seara frumoasa !

      Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 715 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: