Pandispan cu dulceata de mure


Pandispan cu dulceata de mure

Mi-e greu sa mai scriu cate ceva pe aici , insa pe cat mi-e de greu , pe atat imi este de dor de voi , asa ca , incerc sa scriu cateva randuri si sa va ofer un pandispan care zic eu ca este perfect pentru zilele in care nu avem timp nici macar sa respiram , dar totusi ne dorim sa ne putem rasfata cu ceva dulce.

Ingrediente :

  • 6 oua
  • 6 linguri zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 6 linguri faina
  • 1 lingurita rasa de bicarbonat
  • zeama de lamaie
  • 4 linguri dulceata de mure
  • 1 lingura sirop de mure
  • 40 g unt ( ptr uns formele / tava )
  • 2 linguri faina ( ptr tapetat formele/ tava )
  • 1 lingura zahar pudra aromat ( ptr ornat )
  •  mure congelate ( ptr ornat )

Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixati pana devin spuma , adaugati apoi zaharul si  pliculetul de zahar vanilat si mai mixati pana zaharul  se topeste , iar spuma se tine tare. Puneti peste spuma de albusuri , galbenusurile, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie , iar cu ajutorul unei linguri de lemn , amestecati usor compozitia .

Ungeti forma/formele cu unt , apoi le tapetati cu faina.

Puneti in fiecare forma ( eu am pus in doua forme deoarece am vrut ca pandispanul meu sa iasa micut , iar in momentul in care-l tai feliute , acestea sa fie micute , insa la fel de bine puteti folosi o singura forma ), jumatate din compozitia obtinuta mai sus , adaugati apoi in fiecare forma cate 2 linguri din dulceata de mure amestecata cu siropul de mure  si amstecati usor compozitia .Eu am amestecat dulceata cu compozitia din mijlocul formei  avand grija sa nu ajung pana in marginea formei cu dulceata .Imi doream ca  marginile pandispanului sa ramana galbene , iar mijlocul colorat , insa voi , daca doriti, puteti amesteca compozitia cu dulceata de mure , inainte de a o pune in forme .

Bagati cele doua forme in cuptorul preincalzit si lasati-le circa 30-35 de minute.Ca sa fiti siguri ca blatul este bine copt , faceti testul cu scobitoarea !! Daca blatul nu se lipeste de scobitoare , acesta este suficient de copt si puteti stinge focul , iar daca  inca se mai lipeste , mai lasati-l in cuptor inca 5 -10 minute.

Lasati pandispanul sa se raceasca , apoi il pudrati cu zaharul tos si-l ornati cu cateva mure congelate .

Pandispan , zahar tos, mure congelate

Pentru ca eu mereu servesc pandispanul  alaturi de o cescuta de ceai , nu puteam ca voua sa vi-l prezint altfel .

Ceai din fructe de padure alaturi de pandispan cu mure

Va doresc din suflet cat mai mult timp liber pentru voi si sa aveti parte de un week-end plin de rasfat !!!

Articolul precedent
Lasă un comentariu

46 comentarii

  1. Ce frumos a nins pe pandispanul tau! Si ce frumos arata langa cescuta cu ceai.❤
    Se pare ca timpul a cam intrat la apa pentru toti, asa ca ne prinde foarte bine reteta ta rapida.
    Delicioasa e, aspectuoasa e, asa ca de ce sa pierdem timpul cu creme? Poate ramanem si un pic mai suple.
    Sa ai un weekend minunat, Adina draga.❤

    Răspunde
  2. Foarte bun pandisapanul..Week-end placut!

    Răspunde
  3. vai, e absolut mirific! iar prezentarea…de poveste!

    Răspunde
  4. Un pandispan excelent, iar setul de ceai este ff dragut! Ma bucur ca ai revenit cu ceva dulce😉 Week-end placut!

    Răspunde
  5. Bun revenit Magda cu ideile tale pline de aroma si gust ! Nu ma pot indoi de ‘bunaciunea’ pe care tocmai ne-ai prezentat-o. Checurile cu fructe sunt o reusita pe toate planurile.

    Răspunde
  6. Adina e foarte frumoasa prezenatrea, iar pandispanul…mmmmmm!!!! Plec sa il fac!

    Răspunde
    • Daniela , ce surpriza sa te am aici !!!!!🙂 Bine ai venit !! Ma bucur ca-ti place pandispanul , iar daca l-ai si pregatit , nu mai pot spune decat ca m-ai facut fericita !! Sa va fie de bine !!

      Răspunde
  7. Gratiela

     /  2 Februarie 2013

    usor de facut, gustos si frumos ! aceeasi bucurie la fiecare revenire a ta !

    Răspunde
  8. bursucel

     /  2 Februarie 2013

    Vreau și eu, Magda! :((

    Răspunde
  9. Nu stiu cum o fi la gust, dar prima imagine este spectaculoasa si apetisanta. Toate combinatiile cu fructe le ador. O duminica minunata!

    Răspunde
    • Ginuca , si mie imi place prima imagine !!😉 Chiar e foarte bun la gust si chiar te rog sa-l incerci si tu !!🙂
      Asemenea si tie !!

      Răspunde
  10. Simplu, elegant si delicios. Pur si simplu minunat!
    .

    Răspunde
  11. Simplu, bun si de efect!Pozele sunt superbe!

    Răspunde
  12. Superbe fotografii, delicioasa reteta!

    Răspunde
  13. Wow! E tot ce pot sa spun❤. Minunat pandispanul iar prezentarea de nota 10. Mmmm ce-as mai papa si eu o felie.🙂

    Răspunde
  14. Foarte bine arata! Imi place pandispan-ul cu orice fructe. Combinatia cu dulceata de mure, absolut delicioasa.

    Răspunde
  15. Ce prezentare frumoasa… cum sa rezisti! Pup!

    Răspunde
  16. Bine ai revenit ! Te inteleg perfect cum te simti , nici eu nu am mai avut timp de blog si tare ii duceam dorul.Pandispanul asta e tare fain , merge bine cu o cescuta de ceai aromat. Frumoasa prezentarea!

    Răspunde
  17. cred ca este delicios…lesin pe aici🙂

    Răspunde
  18. Nici eu nu stiu cu ce sa incep… prezentarea este de nota 10… cescuta de ceai arata super… iar pandispanul este absolut delicios!!
    Te pup scumpa mea!

    Răspunde
  19. ca de obicei, o minune dulce si o prezentare spectaculoasa!

    Răspunde
  20. Pandispan cu dulceata de mure…. trebuie sa fie un deliciu🙂 Minunata prezentare!

    Răspunde
  21. Arata minunat asa plin de mure!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: