Mi-e greu sa mai scriu cate ceva pe aici , insa pe cat mi-e de greu , pe atat imi este de dor de voi , asa ca , incerc sa scriu cateva randuri si sa va ofer un pandispan care zic eu ca este perfect pentru zilele in care nu avem timp nici macar sa respiram , dar totusi ne dorim sa ne putem rasfata cu ceva dulce.
Ingrediente :
- 6 oua
- 6 linguri zahar
- 1 plic de zahar vanilat
- 6 linguri faina
- 1 lingurita rasa de bicarbonat
- zeama de lamaie
- 4 linguri dulceata de mure
- 1 lingura sirop de mure
- 40 g unt ( ptr uns formele / tava )
- 2 linguri faina ( ptr tapetat formele/ tava )
- 1 lingura zahar pudra aromat ( ptr ornat )
- mure congelate ( ptr ornat )
Separati albusurile de galbenusuri.Albusurile le mixati pana devin spuma , adaugati apoi zaharul si pliculetul de zahar vanilat si mai mixati pana zaharul se topeste , iar spuma se tine tare. Puneti peste spuma de albusuri , galbenusurile, faina si bicarbonatul stins cu zeama de lamaie , iar cu ajutorul unei linguri de lemn , amestecati usor compozitia .
Ungeti forma/formele cu unt , apoi le tapetati cu faina.
Puneti in fiecare forma ( eu am pus in doua forme deoarece am vrut ca pandispanul meu sa iasa micut , iar in momentul in care-l tai feliute , acestea sa fie micute , insa la fel de bine puteti folosi o singura forma ), jumatate din compozitia obtinuta mai sus , adaugati apoi in fiecare forma cate 2 linguri din dulceata de mure amestecata cu siropul de mure si amstecati usor compozitia .Eu am amestecat dulceata cu compozitia din mijlocul formei avand grija sa nu ajung pana in marginea formei cu dulceata .Imi doream ca marginile pandispanului sa ramana galbene , iar mijlocul colorat , insa voi , daca doriti, puteti amesteca compozitia cu dulceata de mure , inainte de a o pune in forme .
Bagati cele doua forme in cuptorul preincalzit si lasati-le circa 30-35 de minute.Ca sa fiti siguri ca blatul este bine copt , faceti testul cu scobitoarea !! Daca blatul nu se lipeste de scobitoare , acesta este suficient de copt si puteti stinge focul , iar daca inca se mai lipeste , mai lasati-l in cuptor inca 5 -10 minute.
Lasati pandispanul sa se raceasca , apoi il pudrati cu zaharul tos si-l ornati cu cateva mure congelate .
Pentru ca eu mereu servesc pandispanul alaturi de o cescuta de ceai , nu puteam ca voua sa vi-l prezint altfel .
Va doresc din suflet cat mai mult timp liber pentru voi si sa aveti parte de un week-end plin de rasfat !!!
Ce frumos a nins pe pandispanul tau! Si ce frumos arata langa cescuta cu ceai. ❤
Se pare ca timpul a cam intrat la apa pentru toti, asa ca ne prinde foarte bine reteta ta rapida.
Delicioasa e, aspectuoasa e, asa ca de ce sa pierdem timpul cu creme? Poate ramanem si un pic mai suple.
Sa ai un weekend minunat, Adina draga. ❤
Rita , ma bucur ca-ti place totul !!! ❤ Multumesc frumos !! Asemenea iti doresc si eu !!
Foarte bun pandisapanul..Week-end placut!
Multumesc !! Asemenea si tie !!
vai, e absolut mirific! iar prezentarea…de poveste!
E simplitatea simplitatilor !!! 😉 Ma bucur ca-ti place prezentarea mea !! ❤
Un pandispan excelent, iar setul de ceai este ff dragut! Ma bucur ca ai revenit cu ceva dulce 😉 Week-end placut!
Multumesc, draga mea !! Si eu ma bucur ca am revenit , imi era tare dor de voi !! ❤ Asemenea iti doresc !!
Bun revenit Magda cu ideile tale pline de aroma si gust ! Nu ma pot indoi de ‘bunaciunea’ pe care tocmai ne-ai prezentat-o. Checurile cu fructe sunt o reusita pe toate planurile.
Mala T , multumesc din suflet !! Ma bucur ca-mi esti alaturi !! O duminica minunata sa ai !!
Adina e foarte frumoasa prezenatrea, iar pandispanul…mmmmmm!!!! Plec sa il fac!
Daniela , ce surpriza sa te am aici !!!!! 🙂 Bine ai venit !! Ma bucur ca-ti place pandispanul , iar daca l-ai si pregatit , nu mai pot spune decat ca m-ai facut fericita !! Sa va fie de bine !!
usor de facut, gustos si frumos ! aceeasi bucurie la fiecare revenire a ta !
Gratiela , multumesc frumos !! Te imbratisez cu drag !!
Vreau și eu, Magda! :((
:(:( Daca mi-ar sta in putiinta …. te-as servi chiar acum cu cateva feliute !!
Magda, ești o dulce! Mulțumesc frumos! 🙂
Cu drag !!!! 🙂 Noapte buna !!! 😉
… cu vise frumoase… 😉
…. neaparat …. 🙂
Nu stiu cum o fi la gust, dar prima imagine este spectaculoasa si apetisanta. Toate combinatiile cu fructe le ador. O duminica minunata!
Ginuca , si mie imi place prima imagine !! 😉 Chiar e foarte bun la gust si chiar te rog sa-l incerci si tu !! 🙂
Asemenea si tie !!
Simplu, elegant si delicios. Pur si simplu minunat!
.
Alina , multumesc !!
Simplu, bun si de efect!Pozele sunt superbe!
Teo , ce surpriza !!! Nu te-am mai auzit de mult , insa ma bucur enorm ca esti aici ! Multumesc frumos !!
Superbe fotografii, delicioasa reteta!
Elena, multumesc frumos !!!
Wow! E tot ce pot sa spun <3. Minunat pandispanul iar prezentarea de nota 10. Mmmm ce-as mai papa si eu o felie. 🙂
Daca as putea , te-as servi cu cateva feliute !!! 🙂 Multumesc ptr aprecieri !!
Foarte bine arata! Imi place pandispan-ul cu orice fructe. Combinatia cu dulceata de mure, absolut delicioasa.
Cred ca tuturor de place pandispanul in orice combinatie !! 😉
Ce prezentare frumoasa… cum sa rezisti! Pup!
S & M , multumesc frumos !!! 🙂
Bine ai revenit ! Te inteleg perfect cum te simti , nici eu nu am mai avut timp de blog si tare ii duceam dorul.Pandispanul asta e tare fain , merge bine cu o cescuta de ceai aromat. Frumoasa prezentarea!
Dorina , cred ca trecem cu toti printr-o perioada dificila , insa trec toate , nu ? 🙂 Multumesc ptr aprecieri !!!
cred ca este delicios…lesin pe aici 🙂
Coco , sper ca esti ok , da ? 🙂 😉
Nici eu nu stiu cu ce sa incep… prezentarea este de nota 10… cescuta de ceai arata super… iar pandispanul este absolut delicios!!
Te pup scumpa mea!
Simonicule , multumesc frumos ptr tot !!!
Te imbratisez !!!
ca de obicei, o minune dulce si o prezentare spectaculoasa!
Adnia , esti tu prea draguta !!!!
Pandispan cu dulceata de mure…. trebuie sa fie un deliciu 🙂 Minunata prezentare!
C & D , sunteti minunati !! ❤
Arata minunat asa plin de mure!
Ohhhh daaa , dar abia astept murele proaspat culese !!