Tort Rafaello si doua aniversari


Acest tort l-am facut acum cateva zile ptr a sarbatori cei 34 ai mei :):) , insa mi-am propus sa-l postez azi  ptr ca azi  este o alta aniversare : 1 AN DE BLOG si vreau sa  multumesc tuturor celor car-mi trec pragul , celor care doar privesc sau celor care nu trec fara sa comenteze , tuturor celor fara de care nu as putea merge mai departe .

VA MULTUMESC DIN SUFLET !!!

Iar acum sa revin si la reteta si sa spun ca nu mi-e rusine sa recunosc ca la capitolul torturi stau fff rau si ca mi-e frica sa ma apuc de cate un tort ptr ca nici unul nu mi-a iesit asa cum imi doream , insa acum chiar trebuia sa pregatesc un tort , iar cum mie imi place ffff mult cocosul si am vazut acest tort minunat pe blogul Laurei cu ceva timp in urma, nu mi-a trebuit mult sa ma hotarasc si sa-l fac .Sper ca pe viitor sa prind curaj si sa reusesc sa pregatesc torturi mult mai aspectuoase !!

Ingrediente :

  • 250 g biscuiti simpli
  • 150 g unt
  • 400 ml lapte ( reteta era cu lapte de cocos insa eu nu am gasit )
  • 10 g gelatina fin maruntita ( 1 pliculet)
  • 500 g branza mascarpone
  • 180 g zahar tos
  • 4 linguri lichior de oua ( sau lichior de cocos )
  • 19 bomboane Raffaello
  •  50 g fulgi de cocos

Zdrobiti biscuitii cu ajutorul unui robot de bucatarie sau ii puneti intr-o punga si ii zdrobiti cu sucitorul .Puneti untul intr-un bol si bagati-l ptr 2-3 secunde la cuptorul cu mirounde ptr a deveni mai moale si ptr a-l putea amesteca cu biscuitii zdrobiti.Dupa ce ati amestecat biscuitii cu untul topit , asezati compozitia obtinuta pe fundul unei tavi detasabile si uniformizati-o bine pe toata suprafata .Bagati tava la frigider pana preparati crema.

Pregatiti gelatina conform instructiunilor de pe plic.Intr-o oala potrivita puneti la foc mic , laptele cu zaharul tos si gelatina inmuiata in apa .Tineti compozitia pe foc 1 minut si amestecati continuu.Aceasta nu trebuie sa fiarba ci doar sa se topeasca zaharul.Stingeti focul ,adaugati lichiorul de oua sau de cocos si amestecati bine.Puneti intr-un bol incapator branza mascarpone si adaugati cate putin din comozitia de lapte , amestecand cu grija.

Scoateti tava din frigider si asezati bombonelele Rafaello una langa alta pe marginea tavii.Le apasati usor pe fiecare in blatul de biscuiti.

Turnati cu grija crema de cocos peste blat si bomboane , pana acestea sunt acoperite complet.

Presarati fulgii de cocos deasupra si bagati tortul la frigider pana a doua zi.

Dupa ce crema s-a intarit bine, scoateti inelul detasabil , taiati tortul felii si serviti !!

O feliuta de tort ptr fiecare dintre voi !!!

POFTA BUNA !!!

54 de gânduri despre “Tort Rafaello si doua aniversari

  1. La multi ani, plini de sanatate, fericire si multe realizari frumoase! Iar pentru blog felicitari, vin cu mare placere, si imi place cea ce faci, te iubi :), nu stiu!!! azi sunt foarte senimentala 🙂 sper sa o tin tot asa :). Tortul arata foarte bine si cred ca este tare delicios! Ma servesc cu o feliuta! Te pup!

    • Multumesc din suflet ptr cuvintele frumoase , inclusiv ptr sincera declaratie 😉 e frumos sa iubim :):) si e si mai frumos sa avem o zi asa plina de sentimente frumoase …. si ma bucur enorm ca treci cu drag pe la mine , te pup dulce !!

  2. La Multi Ani!! Sa fi sanatoasa, fericita si sa-ti dea Dumnezeu tot ceea ce iti doresti! La multi ani si blogului tau.. si sa ne incanti cu cat mai multe bunatati!
    Tortul a iesit minunat! Si eu l-am ochit pe blogul Laurei 🙂 , dar ca si tine, nu stiu de ce parca evit sa fac torturi… Ma descurc parca mai bine la aluaturi 🙂
    Pupici dulci

  3. „La multi ani”!Sa fii sanatoasa , fericita,iubita si tot ce-ti doresti tu.
    „La multi ani” si bloguletultui tau.Trebuie sa-i iei din mot.Sa creasca mare si frumos.Te pup cu drag!

  4. Draga mea, iti urez, desi cu intarziere, un din suflet: La multi ani!!!!!!!!!!!! 🙂
    …o dubla urare, de fapt :P, si tie, si blogului tau delicios!!!

    Sint foarte mandra de faptul ca ai ales tortul meu preferat pentru acest moment special, aniversar 🙂
    Te pup dulce!!!!!!!!!!!!!!!

    • Urarile sunt bine venite oricand 🙂 si iti multumesc din suflet !!! Cat despre tort, pot spune ca eu nu sunt o mare mancatoare de dulciuri 🙂 (greu de crezut, asa-i ?), dar atunci cand vreau sa fac ceva ptr mine , musai sa fie cu cocos , il ador !!! … iar asa cum am spus acest tort mi- a ramas intiparit in minte de cand l-am vazut la tine pe blog si clar nu puteam alege sa fac altceva !!!! Eu iti multumesc ca ai atatea retete grozave !!!!

  5. Am sa indraznesc si eu, chiar daca cu oarece intarzaiere;;) sa-ti urez La multi ani ! tie in primul rand, apoi multi ani fructuosi, cu retete minunate, asa ca si pana acum, aici in acest locsor, primitor si cald. Tortul este foarte frumos si sant convinsa ca si gustul a fost pe masura !
    pupici draga mea

  6. Nu mai stiu daca ti-am spus,dar de cand am vazut reteta la acest tort,m-am tot gandit cat de minunat trebuie sa fie…iar acum,de sarbatori,l-am preparat si eu si a fost…deliciosss!!!A placut la toata lumea,dar cel mai tare m-a incantat ca i-a placut lui Mario:)))

  7. […] lunii mai vroiam să fac ceva cu cocos, și cum am găsit tortul Rafaello, am știut că asta e rețeta perfectă. Am găsit pe blogul Magdei, Cat’s Kitchen, foarte multe rețete interesante, dar am rezistat […]

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s