Dupa o sambata in care planurile mele dulci nu m-au satisfacut asa de tare incat sa le pot arata lumii intregi , a urmat apoi o duminica cu fel si fel de rasfaturi , iar primul dintre ele este cel pe care deja-l vedeti si studiati .Sper ca aceasta reteta sa fie pe gustul vostru si sa va faceti curaj sa incepeti o zi minunata savurand acest delicios mic dejun .
Reteta am ales-o dintr-una din cartile mele de bucate , ci anume din : Marea carticica de bucate , reteta la care am adus o singura modificare adaugand ouale de prepelita , care , dupa parerea mea , au dat o savoare aparte acestui preparat .
Ingrediente :
- 4 oua
- 25 g unt topit
- 300 ml lapte caldut
- 1 lingurita mustar
- 100 g pesmet
- 130 g cascaval ras
- sare
- piper
- 16 oua de prepelita
- 1 vf lingurita sare
- 20 g unt ( pentru uns formele )
Puneti ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa calduta si 1 vf lingurita sare , apoi le puneti la fiert .Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca usor , le lasati sa fiarba circa 5 minute .Dupa ce acestea au fiert , le scurgeti de apa si le puneti intr-un bol cu apa rece .Daca doriti ca ousoarele sa se raceasca mai repede , schimbati de cateva ori apa din bol. Cand acestea s-au racit , scurgeti apa si le curatati pe fiecare de coaja .
Separat , intr-un bol mai incapator , amestecati galbenusurile cu untul topit si mustarul , adaugati apoi laptele caldut , pesmetul si cascavalul si amestecati bine toate ingredientele .Condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .
Intr-un bol mai micut 🙂 ( iufff , cate boluri murdare sunt deja !! :)) ) , bateti spuma albusurile impreuna cu un vf de cutit praf de sare , apoi incorporati spuma de albusuri in compozitia de mai sus.Amestecati usor totul ( nu mixati !!!! ) .
Ungeti cu unt formele sau forma in care vreti sa faceti sufleul , apoi puneti pe fundul 🙂 fiecarei forme jumatati de oua de prepelita si turnati peste acestea din compozitia obtinuta .Eu dupa ce am pus compozitia , am presarat cateva firicele de cascaval ras , iar in mijlocul fiecarei forme , am asezat cate-o jumatate de ou fiert , insa cand sufleul a fost gata , mi-am dat seama ca punand jumatatea de ou in mijloc , sufleul nu a mai crescut asa frumos din cauza acestuia .Deci , puteti presara doar cascavalul ras , iar sufleul o sa va iasa mult mai crescut si mai frumos ! ; )
Bagati formele in cuptorul preincalzit si lasati sufleul la cuptor pentru 30-40 de minute maxim !!
Stingeti focul , lasati sufleul sa se raceasca putin , apoi il serviti cu pofta !!
O saptamana plina de rasfat va doresc !!
Ce ziceam ca iar o sa ne dai pe spate cu o reteta bunuta rau ?????!!!! Apai, daca-i rasfat, atunci rasfat sa fie. Si ma tot minunez…unde gasiti domle ouale astea?
La cum arata, chiar nu are importanta ca nu a crescut sufleul cit voinicul din poveste desi, mie-mi pare a fi in regula.
Pai chiar nu mai stiu ce ziceai !! 🙂 😉 Daca nu ai nici o cunsotinta care sa-ti vanda ousoare d-astea 🙂 , le poti gasi in Kaufland !! 😉
Mala , ma bucur ca-ti place totul pe aici , iar eu te astept cu drag mereu !!<3
Si musai a fost sa revin… vad ca la tine primavara a venit deja prin prezenta acelor frumusei si albi ghiocei! O saptamina primavaratica, Magda!
Primavara a adus-o taticutul meu ( de la el am primit ghioceii 😉 ) , iar prezenta lor in aceste poze mi s-a parut perfecta !!! 😉
Asemenea iti doresc !!
Minunat, un sufleu pe placul meu. Pozele sunt superbe! Pupici Magda
Poliana , multumesc ptr tot !!
O zi superba sa ai !!
Stii ce voiam eu sa te intreb? Ai cumva crescatorie de prepelite, pentru ca gatesti des cu outele astea si tare frumoase sunt 🙂 Eu nu prea gasesc sau sunt cam scumpe, dar mi-ar placea sa le incerc o data la mic dejun 🙂
Nu am crescatorie 😦 , insa cumpar de la un vecin care vinde ousoare de prepelita , iar cand acesta nu are , cumpar de la Kaufland ( la noi sunt in jur de 10 ron o caserola de 21 de ousoare !! ).Noua ne plac tare mult , plus ca sunt si super sanatoase !!! 😉
Ce bunătate ! Mi-ai făcut aşa o poftă că o să mă apuc să fac şi eu una cum ajung acasă.
Ohhhh , ce ma bucur sa aud asta !!!
Sa-ti fie de bine !!! 😉
Oau, ce bine arata! Faci numai bunatati fetita! Mi-ar fi drag sa fiu vecina ta :)))
Pupici!
Vasi , ce simpatica esti !!! Tu-ti dai seama ce bunatati as face daca am fi vecine ? :);)
Te imbratisez cu drag !!
Ce frumos a crescut sufleul! Iar oul de prepelita e o podoaba frumoasa ca o raza de soare. Abia am asteptat sa vad toate pozele cu sufleul. Sunt excelente! Ma bucur ca ai impodobit masa cu vestitorii primaverii. :))) Aduc multa prospetime in tablou. Pupici!
Si eu abia am asteptat sa va arat pozele cu el !! 😉 Rita, ma bucur ca-ti plac !!!
Trebuie sa fortam putin primavara sa vina , nu ?
N-am mancat niciodata oua de prepelita 🙂 Dar sufleul l-as savura incet, pe tot!
♥
Nu pot sa cred asta !!! Ai vreo retinere sau nu ai avut ocazia sa cumperi ? 🙂 Trebuie sa le incerci , sunt un deliciu , crede-ma !!
Sufleul tau arata atat de apetisant incat dupa ce am vizionat prima oara reteta am dat fuga la frigider sa mananc ceva… Si eu te-as vrea vecina, usa in usa daca se poate. ❤
Cristinus, chiar asa ? Si mie mi-e o foame de turb mai cata , dar nu am pofta de mai nimic !!
Si tu si Vasi sunteti niste dragute !!! ❤
O prezentare minunata, ca de obicei, Cine ar putea refuza asa un sufleu! Pup!
Multumesc din suflet ptr aprecieri !!! Cred ca nimeni , nu ? 😉
Arata minunat! Poza e superba!
Teo , multumesc !!!
La rasfatul asta nu lipsesc nici eu!!! Ce dor imi e de duminicile alea lenevicioase… :))
Pupici
Chiar ma suparam daca lipseai !!! 😉 Si mie mi-e dor 😦 , sunt mereu intr-o continua graba !!!
Cat de bine arata! Inghit in sec de vreo jumatate de ora.
Multumesc frumos !! Imi pare rau ca nu te pot servi !!! 😦
Mi-a placut inca de la primirea retetei pe mail , asa c-m retinut-o-n caietel si maine o pun in practica , n-am eu oua de prepelita (c-as manca o caserola o data si n-am voie decat albus :((… si cat sunt de sanatoase ) , dar voi folosi din cele de la gainutele mele :d Minunate poze ai , iar micul clopotel imi da de veste ca viata renaste , a aparut si la mine unul mic si firav , dar cand se va topi toata zapada , va fi MI-NU-NEEEEEEEEEEE
Wk frumos si linistit !
Diana , spunand toate astea , mi-ai facut ziua mai senina . 😉 Ma bucur enrom sa aud ca ti-a placut reteta de cum ai primit-o , iar daca nu ai ousoare de prepelita , chiar nu conteaza 🙂 .Sunt convinsa ca sufleul va iesi extrem de delicios si cu ousoare de la gainutele tale ! Ohhhh , ce frumos e sa vezi cum rasar ghioceii in propria gradinuta !!<3
Multumesc ptr aprecieri si vizite ! Te astept cu drag mereu !
Asemenea iti doresc , aaaaa …. si sa va fie de bine sufleul !! 😉
Arata grozav!!!
Multumesc !!
Mmm, o bunatate sufleul tau!!!Yummy!Pup!
Licuta , ma bucur ca-ti place !!
Adina nu stiu ce as mai putea spune de retetele si pozele tale. 🙂
Orice lauda si apreciere cred ca e deja ”rostita” , nu mi-a mai ramas nimic. :))
Te pup si un weekend minunat sa ai!
Draga mea , esti tu prea draguta !!! Iti multumesc din suflet ptr toate vb frumoase !!
Un weekend minunat si tie !!
mmmmm ce bine arata :*
Draga mea , ma bucur ca esti aici , acum !! ❤