Sufleu cu cascaval si oua de prepelita


Sufleu cu cascaval si oua de prepelita

Dupa o sambata in care planurile mele dulci nu m-au satisfacut asa de tare incat sa le pot arata lumii intregi , a urmat apoi  o duminica cu fel si fel de rasfaturi , iar primul dintre ele este cel pe care deja-l vedeti si studiati  .Sper ca aceasta reteta sa fie pe gustul vostru si sa va faceti curaj sa incepeti o zi minunata savurand acest delicios mic dejun .

Reteta am ales-o dintr-una din cartile mele de bucate , ci anume din : Marea carticica de bucate  , reteta la care am adus o singura modificare adaugand ouale de prepelita  , care  , dupa parerea mea ,  au dat o savoare aparte acestui preparat .

Ingrediente :

  • 4 oua
  • 25 g unt topit
  • 300 ml lapte caldut
  • 1 lingurita mustar
  • 100 g pesmet
  • 130 g cascaval ras
  • sare
  • piper
  • 16 oua de prepelita
  • 1 vf lingurita sare
  • 20 g unt ( pentru uns formele )

Sufleu cu cascaval si oua de prepelita

Puneti ouale de prepelita intr-o craticioara cu apa calduta si 1 vf lingurita sare , apoi le puneti la fiert .Din momentul in care apa incepe sa clocoteasca usor , le lasati sa fiarba circa 5 minute .Dupa ce  acestea au fiert , le scurgeti de apa si le puneti intr-un bol cu apa rece .Daca doriti  ca ousoarele sa se raceasca mai repede , schimbati de cateva ori apa din bol. Cand acestea s-au racit , scurgeti apa si le curatati pe fiecare de coaja .

Separat , intr-un bol mai incapator , amestecati galbenusurile cu untul topit si mustarul , adaugati apoi laptele caldut , pesmetul si cascavalul si amestecati bine toate ingredientele .Condimentati compozitia obtinuta cu sare si piper .

Intr-un bol mai micut 🙂 ( iufff , cate boluri murdare sunt deja !! :)) ) , bateti spuma albusurile impreuna cu un vf de cutit praf de sare , apoi incorporati spuma de albusuri in compozitia de mai sus.Amestecati usor totul ( nu mixati !!!! ) .

Ungeti cu unt formele sau forma in care vreti sa faceti sufleul , apoi puneti pe fundul 🙂 fiecarei forme jumatati de oua de prepelita si turnati  peste acestea din compozitia obtinuta .Eu dupa ce am pus compozitia , am presarat cateva firicele de cascaval ras , iar in mijlocul fiecarei forme , am asezat  cate-o jumatate de ou fiert , insa cand sufleul a fost gata , mi-am dat seama ca punand jumatatea de ou in mijloc ,  sufleul nu a  mai crescut asa frumos din cauza acestuia .Deci , puteti presara doar cascavalul ras , iar sufleul o sa va iasa mult mai crescut si mai frumos ! ; )

Bagati formele in cuptorul preincalzit si lasati sufleul la cuptor pentru 30-40 de minute maxim !!

Sufleu cu cascaval si oua de prepelita

Stingeti focul , lasati sufleul sa se raceasca putin , apoi il serviti cu pofta  !!

Sufleu cu cascaval si oua de prepelita


O saptamana plina de rasfat va doresc !!

Anunțuri
Articol următor
Lasă un comentariu

36 comentarii

  1. Ce ziceam ca iar o sa ne dai pe spate cu o reteta bunuta rau ?????!!!! Apai, daca-i rasfat, atunci rasfat sa fie. Si ma tot minunez…unde gasiti domle ouale astea?
    La cum arata, chiar nu are importanta ca nu a crescut sufleul cit voinicul din poveste desi, mie-mi pare a fi in regula.

    Răspunde
    • Pai chiar nu mai stiu ce ziceai !! 🙂 😉 Daca nu ai nici o cunsotinta care sa-ti vanda ousoare d-astea 🙂 , le poti gasi in Kaufland !! 😉
      Mala , ma bucur ca-ti place totul pe aici , iar eu te astept cu drag mereu !!<3

      Răspunde
  2. Si musai a fost sa revin… vad ca la tine primavara a venit deja prin prezenta acelor frumusei si albi ghiocei! O saptamina primavaratica, Magda!

    Răspunde
    • Primavara a adus-o taticutul meu ( de la el am primit ghioceii 😉 ) , iar prezenta lor in aceste poze mi s-a parut perfecta !!! 😉
      Asemenea iti doresc !!

      Răspunde
  3. Minunat, un sufleu pe placul meu. Pozele sunt superbe! Pupici Magda

    Răspunde
  4. Stii ce voiam eu sa te intreb? Ai cumva crescatorie de prepelite, pentru ca gatesti des cu outele astea si tare frumoase sunt 🙂 Eu nu prea gasesc sau sunt cam scumpe, dar mi-ar placea sa le incerc o data la mic dejun 🙂

    Răspunde
    • Nu am crescatorie 😦 , insa cumpar de la un vecin care vinde ousoare de prepelita , iar cand acesta nu are , cumpar de la Kaufland ( la noi sunt in jur de 10 ron o caserola de 21 de ousoare !! ).Noua ne plac tare mult , plus ca sunt si super sanatoase !!! 😉

      Răspunde
  5. Ce bunătate ! Mi-ai făcut aşa o poftă că o să mă apuc să fac şi eu una cum ajung acasă.

    Răspunde
  6. Oau, ce bine arata! Faci numai bunatati fetita! Mi-ar fi drag sa fiu vecina ta :)))
    Pupici!

    Răspunde
  7. Ce frumos a crescut sufleul! Iar oul de prepelita e o podoaba frumoasa ca o raza de soare. Abia am asteptat sa vad toate pozele cu sufleul. Sunt excelente! Ma bucur ca ai impodobit masa cu vestitorii primaverii. :))) Aduc multa prospetime in tablou. Pupici!

    Răspunde
  8. N-am mancat niciodata oua de prepelita 🙂 Dar sufleul l-as savura incet, pe tot!

    Răspunde
  9. Cristina

     /  12 Februarie 2013

    Sufleul tau arata atat de apetisant incat dupa ce am vizionat prima oara reteta am dat fuga la frigider sa mananc ceva… Si eu te-as vrea vecina, usa in usa daca se poate. ❤

    Răspunde
    • Cristinus, chiar asa ? Si mie mi-e o foame de turb mai cata , dar nu am pofta de mai nimic !!
      Si tu si Vasi sunteti niste dragute !!! ❤

      Răspunde
  10. O prezentare minunata, ca de obicei, Cine ar putea refuza asa un sufleu! Pup!

    Răspunde
  11. Arata minunat! Poza e superba!

    Răspunde
  12. La rasfatul asta nu lipsesc nici eu!!! Ce dor imi e de duminicile alea lenevicioase… :))
    Pupici

    Răspunde
  13. Cat de bine arata! Inghit in sec de vreo jumatate de ora.

    Răspunde
  14. Diana

     /  14 Februarie 2013

    Mi-a placut inca de la primirea retetei pe mail , asa c-m retinut-o-n caietel si maine o pun in practica , n-am eu oua de prepelita (c-as manca o caserola o data si n-am voie decat albus :((… si cat sunt de sanatoase ) , dar voi folosi din cele de la gainutele mele :d Minunate poze ai , iar micul clopotel imi da de veste ca viata renaste , a aparut si la mine unul mic si firav , dar cand se va topi toata zapada , va fi MI-NU-NEEEEEEEEEEE
    Wk frumos si linistit !

    Răspunde
    • Diana , spunand toate astea , mi-ai facut ziua mai senina . 😉 Ma bucur enrom sa aud ca ti-a placut reteta de cum ai primit-o , iar daca nu ai ousoare de prepelita , chiar nu conteaza 🙂 .Sunt convinsa ca sufleul va iesi extrem de delicios si cu ousoare de la gainutele tale ! Ohhhh , ce frumos e sa vezi cum rasar ghioceii in propria gradinuta !!<3
      Multumesc ptr aprecieri si vizite ! Te astept cu drag mereu !
      Asemenea iti doresc , aaaaa …. si sa va fie de bine sufleul !! 😉

      Răspunde
  15. Arata grozav!!!

    Răspunde
  16. Mmm, o bunatate sufleul tau!!!Yummy!Pup!

    Răspunde
  17. Bucate-apetisante

     /  16 Februarie 2013

    Adina nu stiu ce as mai putea spune de retetele si pozele tale. 🙂
    Orice lauda si apreciere cred ca e deja ”rostita” , nu mi-a mai ramas nimic. :))
    Te pup si un weekend minunat sa ai!

    Răspunde
  18. Andda

     /  12 Martie 2013

    mmmmm ce bine arata :*

    Răspunde

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

  • Google Translate

  • Vrei sa primesti pe mail cele mai noi retete de pe blog?

    Alătură-te altor 716 urmăritori

  • Pentru sanatate, Franlav Rave

  • Margot ne asteapta pe toti la al sau Bistro !!!

  • Dana va bucura sufletul cu tablouri superbe !!!

  • Adina va ofera bijuterii lucrate manual !!

  • aparate foto digitale
  • Categorii

  • Ultimele noutati

  • Cele mai bune

  • Arhive

  • Feedjit

  • Bannere

  • Pozele mele pe Flickr

  • dynamic ip tracing
  • Bloguri culinare preferate :

    Edith's kitchen
  • Ama in bucatarie
  • Laura Sava
  • Laura Adamache
  • Andreea's
  • Diva in bucatarie
  • Chez Maziligue
  • Lilly in the kitchen
  • Maya's world
  • Dulcegarii culinare
  • Bucatar maniac
  • Retete fel de fel
  • Invat sa gatesc !
  • Eileen cuisine
  • Alice - albinutza
  • Zazuza's
  • Povesti culinare
  • Bucataria- marea aventura
  • Clipe dulci si parfumate
  • Bucate apetisante
  • Sarah's home
  • Explora ciusine
  • Cucina Jugariu
  • Dulciuri fel de fel
  • Bucataria lui Dodo
  • Can't boil an egg
  • Teo bucatar
  • Adela's cakes
  • De prin lume adunate...
  • Bucate pe alese
  • Simona's world
  • Papa bun
  • Betty's kitchen
  • Pasiune ptr bucatarie
  • My fancy cake
  • Cooking with my soul
  • Xandrinne si ale ei ispravi culinare
  • Blogul lui Haplea
  • Retete GG
  • Preparam si mancam
  • DiaMar - bucataria galbena
  • Just love cookin
  • Fantezie in bucatarie
  • Din bucataria mea
  • O Elfa Gospodina
  • Culorile din farfurie
  • Retete - Ina
  • Retetele Panselutei
  • Delicatesa culinara
  • Placeri simple
  • Andrada's kitchen
  • Adi Hadean
  • Momente in bucatarie
  • De la Bogdana
  • Cu Mimi in bucatarie
  • Ceva bun - ceva dulce
  • Boabe de cafea
  • Alison's trials
  • Restaurantul de acasa
  • Lacto-ovo-vegetarian kitchen
  • Menta si rozmarin
  • Simplu si bun
  • Retete Veggie
  • In jurul Kadiei
  • What liberty ate
  • Cristina's blog
  • Retetele mele dragi
  • Emily's cupcakes
  • Taste Bazaar
  • Retete vegetariene
  • Ce a mai gatit Timea ...
  • Delicioasa studio
  • Delicioasa
  • Apa.Faina.Sare
  • Bunatati din natura
  • D'ale coconitelor
  • Eat , love and be happy
  • Daiana's Kitchen of love
  • Angel's food
  • Ierburi uitate
  • Mitinitta
  • Oala lumii
  • Icre negre
  • Paine si desert
  • Papa la Ile
  • Retete ca la mama
  • Delicious Flavours
  • Bucataria lui Radu
  • My classic cuisine
  • Pasiune si culoare
  • Retetele lui Radu
  • Sarea in bucate
  • Comori delicioase
  • Easy peasy
  • Disturbingly delicious
  • Sister's Kitchen
  • Bucataresele vesele
  • Pofta vine gatind !!
  • Claudia cuisine
  • Cozinha de Ramona
  • Enjoy dessert
  • Caietul cu retete
  • Transylvanian Kitchen
  • Kiss the cook
  • The wandering oltean
  • Uica Mihai
  • Simona's passion
  • Paradise Cuisine
  • Pasiunile Mihaelei
  • Bloguri, Bloggeri si Cititori
  • Copyright

    Continutul acestui blog (imagini+text )constituie proprietatea autorului si nu poate fi folosit integral sau partial fara permisiunea acestuia, in concordanta cu legea nr 8/1996, privind dreptul de autor si drepturile conexe. The content of this blog is protected by the law of copyright.
  • Alte bloguri !

    Luise - Totul despre ciuperci !!!
  • Jurnalul lui Petit
  • Blogoteque
  • Tara mea inventata
  • Geanina Lisandru
  • Impulsuri foto
  • Povesti vieneze
  • Vasi-Gioni
  • Jurnal de gradina
  • D-ale copilariei
  • Mala Teaha
  • Destinatia ... intamplatoare
  • La fereastra cu gutuie
  • Rastimpuri
  • Back to dreams
  • Istoria banatului
  • 22 for you
  • Time for vintage
  • Insomnii
  • DrStoica
  • Florin Rosoga
  • Adela Parvu
  • Crescentius
%d blogeri au apreciat asta: